Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 16. lokakuuta 2010

LumiVillan avajaisissa

Kävin tänään tutustumassa naapurikunnan puolella avajaisiaan viettäneeseen uuteen lankojen ja käsityötarvikkeiden myymälään LumiVillaan.  Sieltä se löytyi tunnelmallisesta punaisesta mummonmökistä hyvien kulkuyhteyksien takaa.  Yrittäjä on valmistanut jo useiden vuosien ajan neuleita myyntiin, mutta laajentaa nyt toimintaa.   Tuotevalikoimassa on itse tehtyjä neuleita lapsille ja aikuisille sekä TEETEE-langat, Pirkanmaan Kotityön, Tekstiiliteollisuuden ja tilauksesta Kauhavan Kangasaitan tuotteet. 
 

Monenlaisia lankoja oli mukavasti ja ne järjestetty kauniisti esille.  Löysin muuten itselleni sopivan langan suunnittelemaani uutta myssyä varten. Monia kauniita neuleitakin oli esillä.  Viereisessä huoneessa, josta en tullut ottaneeksi kuvaa, oli neulomo monine koneineen.


Avajaiskahvit oli katettu pirtin puolelle, jossa yrittäjä Marketta Väliheikki (valkoinen pusero yllään) tarjoili avajaiskahveja ja kertoi suunnitelmistaan ja kyseli kävijöiden toiveita.  Tarkoitus on, että pirtin puolella voisivat käsityöläiset kokoontua yhdessä tekemään erilaisia juttuja.  Marketta toivoi taloonsa vilkasta toimintaa ja siksi kyseli vinkkejä kävijöiltä.  Ensimmäisenä on tarkoitus polkaista neulekahvilatoiminta käyntiin.


Käytettävissä on myös laaja valikoima uusia ja vanhoja käsityölehtiä, joita minäkin selailin kahvin juonnin ohessa.  Ja löysin muuten myssyohjeenkin, jonka sain valokopiona mukaani.
Toivon LumiVillalle onnea ja menestystä! 
Suosittelen liikettä kaikille lähitienoon käsityöläisille. Meistähän se pitkälti riippuu, että saadaan liike pysymään pystyssä ja saadaan nauttia sen palveluista.


Kuten ehkä kuvista jo huomasit, meillä on tänään ollut ihana auringonpaiste, tosin aika viileää.8 kommenttia:

 1. Kivan näköinen paikka. Meidän lähellähän ei mitään lankaliikkeitä ole ja reissussa ollessa koluankin sitten vastaan tulevat liikkeet...
  Kyselit sukan neulomisjärjestyksestäni. Varresta minä aloitan, vanhanaikaiseen tapaan ja kantapää on se ikivanha peruskantapää, yleensä vahvistettuna. Ajattelin kyllä kokeilla yhdet tehdä varpaista alkaen, tietäis vaan, millä kantapäällä olis helppo harjoitella.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, enpä tiennytkään tuollaisesta putiikista. Täytyypä joskus poiketa.

  VastaaPoista
 3. Kiva kun kirjoittelit uudesta putiikista. Huomasin myös mainoksen avajaisista paikallislehdessä, mutten ehtinyt paikan päälle. Pitääpä käydä joskus pistäytymässä.

  VastaaPoista
 4. Sullapa on ollut mukava kauppareissu.:)Kiva tietää Lumivillasta ja jos satun siellä päin liikkumaan piipahdan kyllä ko.kaupassa,

  VastaaPoista
 5. Minäkin huomasin ilmoituksen töissä Rantalakeudesta, mutta enpä muistanut avajaisia. Täytyypä käydä katsomassa.

  VastaaPoista
 6. Mammutti: Kyllä minuakin kaikki kohdalle osuvat lankakaupat kiinnostaa, vaikka niitä lähisetäisyydellä on useampiakin. ;) Sitä kai luulee, että se paras kauppa on näkemättä! ;DD

  Anu: Poikkea toki! :)

  Virve: Suosittelen poikkeamaan joskus! :)

  Seijasisko: Moottoritieltä ei tule isoa mutkaa tuonne poiketessa. :)

  -sanna-: Kannattaa käydä tutustumassa uuten lankakauppaan. :)

  VastaaPoista
 7. Kauppa näyttää tosi kivalta; harmi, että matka on aikamoisen pitkä.

  VastaaPoista
 8. Marjut: Kauppa on sellainen pieni ja mukava! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.