Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 23. lokakuuta 2010

Sukkamaniaa

Minulla alkaa olla aikapula.  Tai ei oikeastaan ole aikapula, aikaahan on ja koko ajan sitä saadaan lisää.  Mutta en meinaa ehtiä tehdä kaikkea, mitä haluaisin.  Sukkamania iski joku aika sitten ja jatkuu vaan.  Vielähän se Sukkasatokin jatkuu, mutta monet muutkin neuleet haluaisivat jo päästä puikoilleni.  Ja monta houkuttavaa sukkamalliakin on vielä tekemättä. 

Pääni pursuu neulesuunnitelmia kuten tämä lankakorini lankoja ja keskeneräisiä töitä.  Vielä keväällä taisin kehua, että minulla ei ole monta neuletta yhtä aikaa tekeillä.  Mutta nyt on!  Ja lisää pitäisi päästä aloittamaan.

Tässä yhteydessä lieneee tarpeen painottaa, että ei kukaan eikä mikään muu kuin minussa itsessä asuva tekemisen pakko on kaiken tämän takana. Siis ne ystävät ja tuttavat, joille olen lupautunut tai jopa tarjoutunut tekemään sukkia tms. älköön luulko, että valitan liiasta työstä.  En ollenkaan, iloitsen tästä tekemisestä kovasti.  Mihin minä joutuisin kaikkien tekemieni sukkien, lapasten ja myssyjen ym. kanssa, jos ei joku niitä haluaisi.

Olen minä sentään saanut valmistakin aikaan enkä vain aloittanut uusia.  Kuluneella viikolla olen tehnyt kolmet sukat.

Tämä kasa on valmistunut tällä viikolla.  Ja kun menevät ensin Perunalaariin, niin olkoot sitten vaikka Rosamundia, kun ovat näin punaisia.


Malli pitsisukat, ohje n:o 64 Novitasta syksy 2010
Koko lapsen 28-29
Lanka 7 veljestä, jota kului 65 g
Puikot 3.5 mm
Tapani mukaan muuntelin hiukan mallia, mutta oleellista muutosta en tehnyt.  7veikasta tulee kyllä aika tuhdit sukat näin pieniin jalkoihin minun mielestäni.  Mutta aikuisen sukat vielä haluaisin tehdä ko. mallilla ja samasta langastakin.Malli Saltkråkan parin vuoden takaa Ullasta  kokoa 39 
Lanka 7 veljestä, jota kului 115 g
Puikot 3.5 mm

Nämä Saltkråkanit ovat minusta nätit sukat.  Muistaakseni yhdet olen aiemmin tehnyt, mutta enemmänkin voisin tehdä.  Muuten tein ohjeen mukaan, mutta vartta lyhensin. 


Malli palmikkosukat Dropsin ilmaisohjeella kokoa 39
Lanka 7 veljestä, jonka menekki oli 110 g
Puikot ne samat 3.5 mmn sukkapuikot

Näittenkin varsia lyhensi kai yhden, vai kaksi, mallikertaa.  Tällä ohjeellakin olen tehnyt sukkia aiemminkin, taissin teehdä viime vuoden sukkasatoon ainakin yhdet.  Tämäkin malli kuuluu minun suosikkeihini.  

Näitä tikutellessa olen huomannut, että käsialani on muuttunut aiempaa tiukemmaksi.  Ennen 7veikkaa 3.5:n puikoilla kutoessa ei neule ollut näin tiivistä ja jäykkää.  Pitänee siirtyä paksumpiin puikkoihin.  Niin ja tunnustaa pitää, ei minusta taida tulla Magic Loop -tekniikan käyttäjää.  Pari uutta aloitusta olen tehnyt, mutta purkuun on kumpikin mennyt.  En ehkä aivan vielä luovuta, vaan yritän joskus myöhemmin uudestaan.Sittenpä mennäänkin aivan toisiin asioihin, nimittäin unimaailmaani.  Näin viime yönä kummaa unta, joka oli hyvin todentuntuinenkin.  Jos täällä liikkuu unien selitykseen perehtyneitä, niin kuulen mielelläni selityksiä tälle unelle.  Siis:  Kävelin muka metsikössä, jossa aluskasvillisuuden seassa näin mm. käärmeen, joka näytti lähtevän pois. Minulla oli jalassa vain hyvin avoimet sandaalit. Yht'äkkiä tunsin piston oikean jalkani varpaassa. Siinä oli muitakin ihmisiä ja katseltiin varpaassa olevaa jälkeä ja mietittiin, onko käärmeen purema tuon näköinen. Paikalle tuli eräs entinen työtoverini, joka katsoi myös varvastani ja jälkeä siinä ja tunnisti sen kyyn puremaksi.  Varvas turposi ja muuttuui tummaksi, kynsi nousi pystyyn ja oli kiinni vain toisesta sivustaan.  Lääkäriin lähdöstä puhuttiin, mutta enempää en muista, ehkä uni loppui tähän. Kuitenkin, kun heräsin ja nousin ylös vielä unenpöpperöisenä, mietin mahtaako jalkaan sattua astuessa.  Mitään kipua ei jaloissani ole, mikä selittäisi unen.  Eikä uni mioelestäni ollut panajaisuni, koska mitään ahdistavaa tunnetta tai pelkoa en sinä kokenut.  Päivän mittaaan uni on putkahtanut aina silloin tällöin mieleeni.  Jään siis odottamaan tulkintojanne!
Mukavaa lauantai-iltaa ja kivaa sunnuntaita kaikille!
  Nähkäähän mukaviaa unia!


24 kommenttia:

 1. Jälleen kerran täytyy samaistua: tekisi mieli neuloa ja ideoida moninkertaisesti enemmän mitä aika antaa myöten! :)

  Ihania Rosamundia on puikoiltasi taas valmistunut :)

  VastaaPoista
 2. Olet kyllä saanut tosi paljon aikaan. Onpa upeita palmikoita noissa sukissa. Olet taitava.

  VastaaPoista
 3. Hei Matleena! Upeita sukkia, minä neulon yhä vain sitä ainutta ukkojen sukkaparia, jonka aloitin jo aikoja sitten. Aikaa neulomiselle ei tunnut olevan... Unestasi: minun unikirjani mukaan käärme kuvastaa mm. seksuaalisuutta ja intohimoa. Käärmeen pureman kokeminen tietää luottamuksesi pettämistä. Varpaat: tunnet vihtymystä ja halua lemmenseikkailuun. Metsä lupaa ansiotuloja tai vaikeita aikoja, sen mukaan oliko metsä hyvin hoidettu vai tiheä ja pimeä.
  Ei läheskään aina mutta joskus on kirjani unien selitykset pitäneet paikkansa. Hauska on kuitenkin jonkin hyvin muistetun unen jälkeen tutkia mitä mikin tarkoittaa. Minä olen viime aikoina nähnyt niin sekavia unia ettei niissä ole päätä eikä häntää, ja siksi tulkitseminenkin on tosi vaikeaa.

  VastaaPoista
 4. Kauniita sukkia olet taas saanut aikaiseksi!

  VastaaPoista
 5. Taas on käsistäsi syntynyt tosi nätit sukat.
  Kiitos vierailustasi minun sivuillani :)

  VastaaPoista
 6. Saltkråkanit ovat kyllä erityisen nätit sukat, minun piti ne tehdä jo silloin kun ohje ilmestyi, mutta tekemättä on ja taitaapi jäädäkin, en millään jaksaisi seurata ohjetta, tavallisia sukkia on niin helppo tehdä:)
  On nuo muutkin kutomasi sukat kyllä nättejä! Oothan vallan vallattomaksi ryhtynyt, kun noin monta aloitettua neuletta on:)

  VastaaPoista
 7. Ihanan värisiä sukkia olet neulonut.

  VastaaPoista
 8. Olet kyllä taas paljon ehtinyt!Kauniita sukkia!!<3

  VastaaPoista
 9. Maikki: Niin kun on niin monia kivoja juttuja, joita pitäsi päästä tekemään! ;) Olispa ne välikädet!!! ;DDD

  Enkuli: Kiitos! On helppo olla "taitava", kun toiset tekevät hyvät ohjeet. ;)

  Kati: Kiitos unen tulkinnasta! :) Pitääpä tutkailla asiaa. Metsästä en muuta muista, kun sen aluskasvillisuuden eikä siellä ainakaan kovin paljon risuja ollut roskista puhumattakaan. Jaa-a että rahaa ja lempeä, ei siis yhtään hullumpaa tulossa sen perusteella. ;D

  Hepsi: Kiitos! :)

  Anneli: Kiitos itsellesi! :)

  Eila: Sama maku meillä niin Saltkråkaneitten kuin myös vallattomuuteni suhteen! ;DD

  Äippä: Kiitos, minäkin tykkään tästä väristä! :)

  Seijasisko: Se sukkamania, se sukkamania! ;DD

  VastaaPoista
 10. Upeaa sukkasatoa taas! Ihania palmikoita!

  VastaaPoista
 11. Ihania sukkia! Samanlaisia ajatuksia miullakin on ollut sukista ja neulomisesta.
  Unet pitäisi kuulemma tulkinta omista lähtökohdista. Mitä kyy siulle merkitsee? Miulle tuli mieleen, että usein kyy tarkoittaa jotain ikävää tai pahaa. Mutta koska unessa ei ollut ahdistava tunnelma vaan rauhallinen, voisiko se tarkoittaa sitä, että osaat suhtautua hankaluuksiin rauhallisesti?!?

  VastaaPoista
 12. Sama ongelma minullakin. Aika kuluu niin nopeasti, että ei millään ehdi tehdä kaikkea minkä haluaisi.

  VastaaPoista
 13. Onkohan tämä nyt jotain yleismaailmallista, kun minullakin on kauhea kiire ja pää pursuu uusia ideoita ja vanhoja on tekemättä ja töitä kesken vaikka kuinka.... Joudun tekemään päätöksiä: ensin tuo sukka loppuun ja toinen alkuun, ennenkuin saa tehdä seuraavaa.... jne.... Ei ole ihan kivaa sekään.
  Mutta kauniita sukkia!

  VastaaPoista
 14. Kauniita sukkia! Jotkut kauniit palmikkosukat haluaisin tehdä itsekin. Sukkasatoonkin vielä edes yhdet.
  Lapasteluun en ehtinyt vielä ilmoittautua.
  Mukavaa lokakuun loppua!

  VastaaPoista
 15. Sama täällä, keskeneräisiä riittää mutta uusia juttuja pitää saada alulle!

  Ihan piti taannoin pakottamalla pakottaa pari työtä valmiiksi että sain luvan aloittaa seuraava - loppuvat puikotkin jos ei välillä tule valmista.

  Juuri pohdinkin että pitää muutamat pyöröt tilata, minä kun olen ihastunut juuri Magig looppiin enkä sukkiakaan muulla lailla enää tee ;)

  VastaaPoista
 16. Hurjasti olet saanut aikaan. Minulla olisi myös suunnitelmia, mutta tuo työ haittaa pahasti harrastuksia:)

  VastaaPoista
 17. Omppumato: Kiitos! :)

  Mari: Kiitos! :)

  Päivikki: Kyllähän kyy merkitsee minulle aika pelottavaa asiaa, mutta tuo hankaluuksiin rauhallisesti suhtautuminen pitää toivottavasti paikansa. En yleensä kovin herkästi panikoi ainakaan omasta mielestäni.

  Päivi, Lankakomero: Kiva, että löytyy kohtalotovereita ja ajan riittämättömyyttä tuntuukin olevan liikkeellä! ;DD

  Piiku: Oiskohan tuo tosiaan ihan yleismaailmallinen ilmiö!!! Uusi tarttuva tauti! ;DD

  Heleena: Minäkin haluaisin tehdä vielä yhdet palmikkosukat Sukkasatoon, ohjekin katsottuna. Saa nähdä, miten käy. ;)
  Kipaisehan muuten ilmottautumaan Lapaskuuhun, jos et vielä sitä tehnyt. Kai me lapastellaankin yhdessä. :)

  Mrs.Marple: Niin me ollaan erilaisia, yksi tykkää ja äidistä toinen tyttärestä. ) Minä muuten käytin eilen myssyn teossa magic loopia, tein myssyä 100.cm:n pyöröllä. :)

  Marjut: Minulla ei enää työ haittaa harrastuksia, mutta silti ei ehdi kakkea. :)

  VastaaPoista
 18. Jaha,vai on se aikapula sinnekin ennättänyt. Liekö tuo minun aikapulani sinulle veljensä lähettänyt!
  Täällä oleva aikapula on kutsunut kaikki serkunkaimansakin kylään. Nyt on nimittäin "iso remmi" laitettu päälle! Täällä mennään kuin muurahaiset, kukin tahoillaan. Kuitenkin kortta kerätään samaan kekoon! Saa nähdä,kuinka akkaporukan käy!
  Noin paljon kauniita sukkia olet ennättänyt tikutella ja vielä palmikkoa ja reikää! Hyvä jos itse ennätän nurjan silmukan väkertää oikeiden joukkoon.
  Joo, en minäkään valita keskeneräisistä ja luvatuista neuleista. Mihin minä joutuisin ilman niitä.
  Oikein ihanaa viikkoa sinulle ja rentouttavia neulontahetkiä!

  VastaaPoista
 19. Irina: Hienoa, että iso remmi on saatu jo päälle! :) Hengessä olen sen akkaporukan mukana ja toivon huikeaa menestystä. Saa siinä tosin muurahaiset raahata korren jos toisenkin kekoon. ;)

  VastaaPoista
 20. Heippa!
  Mihin se tuo aika menee, kun ei mukamas ehdi bloggaileenkaan.
  Kauniita ja mukavan värisiä sukkia sinulta on taas syntynyt.
  Ja aika mielenkiintoinen tuo unesi!!!
  Mun pitäis saada laitettua vähäiset sukkani sadonkorjuuseen, kun lauantaina pitäis olla tuolla Ruottin puolella juhlimassa S:n veljen 7-kymppisiä!

  VastaaPoista
 21. Marleena: Aika tuntuu tosiaan häviävän johonkin! Ja aina vain nopeampaan tahtiin. ;) Ei vanha muori tahdo pysyä perässä. ;DD

  Teillä onkin sitten pitkä ajo edessä, jos autolla menette. Mukavaa ja turvallista matkaa!

  VastaaPoista
 22. Ihania sukkia.
  Mie joskus unissani katselin niin ihmeellisiä kuvia voimakkain tunnelatauksin että seuraavana päiväni hain kirjastosta pari unikirjaa. Mitä sanaa sitten etsinkin aina oli vastauksena seksi, oikein tai nurinpäin. Pläjäytin kannet kiinni ja totesin: joka uniinsa uskoo se varjoaan pelkää.
  Olisiko unet varjokuvia eletyn päivän tapahtumista tai tuntemuksista?

  VastaaPoista
 23. Sinikka: Joo se seksi tuntuu tulevan joka paikkaan. Unien selityksissäkin! ;D Totta varmaan tuo viimeinen lauseesi. Elettyä ja koettua elämäähän unet peilaavat, mutta olisi mielenkiintoista osata tulkita niitä ja itseään. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.