Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Sukkia kahta kokoa

Lakkiaisia on tänään vietetty monessa kodissa ja ainakin täällä Oulun seudulla aika mukavassa säässä.  Kova tuuli on kyllä puhallellut, mutta aurinko paistoi mukavasti lähes koko päivän. Taisi tulla vain yksi pieni sadekuuro, vaikka kovasti mustat pilvet ajoittain viilettivät taivaalla.


Minäkin kävin onnittelemassa sukumme nuorinta ylioppilasta, veljeni tyttärenpoikaa.  Hauskat juhlat olivat ja paljon kävi onnittelijoita.

Kaikille nyt koulunsa päättäneille toivon onnea ja menestystä elämässä! 



Otsikon mukaisesti olen kuluneella viikolla saanut valmiiksi sukkia kahta kokoa.

Isotäti muisti kevään ylioppilasta ja suvun nuorinta vesaa sukilla, jotka ovat hiukan erikokoiset.



Ensin tein nämä tähtisukat.  Ylioppilaslahjaa harkittaessa tuli mieleen, että jotain omatekoistakin voisi olla.  Ja kun hiljattain olin lahjonut pojan isää hirvisukilla, siitä sain ajatuksen tehdä myös pojalle sukat.  Siispä kirjoneuletta, mutta eri kuviolla kuin isälle.   Harkinnan jälkeen päädyin tähtikuvioihin sukan eteen ja taakse verkkokuvioa.



Voin siis sanoa sukkien olevan taas "omasta päästäni".  Tosin tähtikuvio on Tallinnasta ostamastani kirjasta 1000 kudumismotiivi ja verkkokuvio jostakin vanhasta neuleesta.  Muuten sukat ovat ihan perussukat tavallisella vahvistetulla kantapäällä ja kärjessä sädekavennus. Lankana on ruskea ja beige Nalle, joita kului yhteensä 175 g.  Sukkien koko on 42-43.  Silmukoita varren alussa 80, jotka vähensin hiljalleen nilkassa 64. silmukkaan.  Puikot resorissa 2.5 mm ja muutoin 3 mm.


  Sukumme nuorin vesa syntyi viime sunnuntaina, jolloin veljeni pojanpoika näki päivänvalon.  Onnittelukortiksi perheelle olin ajatellut tekeväni töppöset Intsun tapaan.  Kiitos taas Intsulle söpöjen tossujen ohjeesta!  Etukäteen en voinut tossuja tehdä, kun piti odottaa, kumpi vauva sieltä tulee. Halusin nimittäin tehdä ja antaa joko puna- tai sinisävyiset sukupuolen mukaan. En minä muuten halua erotella tyttöjen ja poikien värejä, mutta tässä se on mielestäni paikallaan. 

Sen verran poikkesin taas Intsun ohjeesta, että tein pyörönä.  Minähän en vapaaehtoisesti ompele lyhyitäkään saumoja, jos voin sen jotenkin kiertää.  Ja näissä voi. Sen verran neulaa käytin, että langanpäät päättelin ja napit ompelin koristeeksi.  Lankana oli Trysil Garnin Baby garn, joka on 100% merinovillaa. Sitä kului 25 g ja 2.5 mm:n puikoilla tikutin. Lanka on minulle uusi tuttavuus, ostin sen Lankakuppilasta juuri tähän tarkoitukseen. Mukava neulottava, pehmeä ja kutittamattoman tuntuinen kuten merinovillaiset langat usein ovatkin.


Olen minä saanut kolmannenkin työn valmiiksi kuluneella viikolla, nimittäin huivin, jota itse sanon hörhylähuiviksi. Onkohan tällaiselle huiville joku oma nimitys?  Se on minun HHV-5.

 Näitähän on kai jo aika paljon tehty, mutta aiemmin malli ei ole minua oikein kiehtonut. Mutta nyt maanantaisella jo mainitsemallani käynnillä Lankakuppilaan pälkähti päähän, että pitäähän minunkin tuota kokeilla. Irina ja Taina nimittäin puhuivat huiveista ja Irina vielä näytti kädestä pitäen, miten huivia tehdään.  En erityisesti ihastunut huivin tekoon enkä itselle sellaista halua, mutta jatkossa voin tehdä näitä lisääkin, jos joku tällaisen haluaa. (Huomaa muuten peilistä näkyvän kuvaajan keskittynyt ilme!  Kuvassa ripustin riippuu peilillisen komeron oven rivassa.))


Tässä huivin eri puolet.  Nauhalangan värit ovat musta, harmaa ja valkoinen ja se on Sirdarin Salsaa.  Vyötteen ohjeen mukaan menin paitsi käytin ohuempia 3mm:n puikkoja  ja koko kerän (150g) kulutin.  

Huivin käyttäjästä ei ole vielä tietoa, joten menee jemmapussiini odottelemaan, kuka sen haluaa. Joka tapauksessa tämä kaunistaa minun HHV-tilastoani, jossa laahaan hiukan jäljessä.  HHV = HulluHuiviVuosi, jonka keksi Mammutti ja minäkin siihen heti innolla ilmottauduin mukaan.  Minun tavoitteenihan on tehdä tänä vuonna huivi joka kuukausi ja tämä on vasta viides.  Mutta ei hätä ole tämän näköinen, otan vielä loppukirin.  Tietoja muista HHV-hulluttelijoista voit lukea Mammutin blogin oikeasta sivupalkista löytyvistä linkeistä.


Nyt hyvää kesäistä viikkoa kaikille!  Lomalaisille antoisaa, rentouttavaa lomaa!

24 kommenttia:

  1. - Kyllä minä taas ihmettelen!!!
    Noita ylioppilaan sukkia varsinkin.
    Hyvä Matleena, hyvä!!
    -taina-

    VastaaPoista
  2. Komeat sukat, suloiset tossut ja hassu huivi! :)

    VastaaPoista
  3. Samanlaista säätä meillä täällä. Välillä aivan myrskytuulta, mustia pilviä ja jokunen pisara vettä, kuitenkin 23 asteen verran lämmintä. Kirjoneulesukkasi ovat todella ihanat, käsittämättömän kauniit.
    Huivissa erikoisesti toinen puoli erivärinen. Omani on v ielä vaiheessa.....

    VastaaPoista
  4. Kyllä on komeat sukat ja söpöt tossut.
    Upeaa kirjoneuletta.

    VastaaPoista
  5. Wau mitkä sukat. Ihanaa kun sää helli uusia ylioppilaita. Nuo tossutkin ovat niin ihanan ihanat.

    VastaaPoista
  6. Kauniit sukat ja söpöt tossut!

    VastaaPoista
  7. Upeat sukat ja ihanat tossut!
    Mulla on keskeneräisenä tuosta huivilangasta laukku.
    Joillekin nuo huivit sopivat!

    VastaaPoista
  8. Komiat ovat sukat! Ja söpöt pikkuiset tossut :)

    VastaaPoista
  9. Hienot jalkojen ja kaulan lämmittemet. Tai taitaa tuo huivi olla lähinnä koriste.

    VastaaPoista
  10. Onpa ihania neuleita. Nuo sukat ja tossut ovat liikuttava pari samassa kuvassa!

    VastaaPoista
  11. Ihani neuleita: Sukat ovat todella upeat ja tossut suloiset ja nappi niissä eritysen hauska. Oikein kiva on tuo huivikin. <3

    VastaaPoista
  12. Kylläpä olet taas saanut paljon aikaiseksi! Nuo sukat ovat kyllä varsinainen taidonnäyte :)

    VastaaPoista
  13. -Taina-: Kiitos! :)

    MariJ: Minustakin huivi on hassu! ;D

    Heleena: Siinä langassa oli kolme raitaa: musta, harmaa ja valkoinen ja ohjeessa neuvottiin tekemään joka toinen kerros mustalla ja joka toinen valkoisella, niin tuli tämmöinen. Itse taitaisin tykätä enempi sellaisesta, että molemmat puolet olisivat samanväriset.

    Omppumato: Kiitos! :)

    Enkuli: Lakkiaisten ja muiden keväisten juhlien aikana on tosi kivaa, jos on kaunis sää. :)

    Villanne: Kiitos! :)

    Malli: Ai laukku tällaisesta langasta! :O Sehän kuulostaa mainiolta idealta! :)

    Sara: Kiitos! :)

    Neili: Samaa mieltä minäkin, että huivi on lähinnä koriste. :)

    Auli: Siksi juuri otinkin tuon kuva kaksista noin eri kokoa olevista sukista! :)

    Seijasisko: Kiitos! :)

    Pirjo: Kiitos! :)

    VastaaPoista
  14. - Aha, ahaa, ahaa, no, johan minä sitä ajattelinkin tuon huivin suhteen, että mitähän se Matleena oikein "sekoilee", mutta jos (ja kun) ohjeessa kerran neuvottiin tekemään joka toinen kerros mustalla ja joka toinen kerros valkoisella, niin sittenhän sinä et ole taaskaan sekoillut.
    -taina-

    VastaaPoista
  15. -Taina-: Enhän minä ruukaa sekoilla, turhia puhut!!! ;DD

    VastaaPoista
  16. Pieni kokoero sukilla:D Tuon röyhelöhuivin tein kummitytölle puuhkaksi prinsessakruunun seuraksi, mutta äitinsä ottikin sen ihan käyttöön.

    VastaaPoista
  17. Ihastuttavat nuo tähtisukat!
    Hörhylähuivi on kyllä hauskan näköinen, varmaan pehmeä pitää, siltä se ainakin näyttää :)

    Pikkuiset tossut ne on aina niin söpöjä :)

    VastaaPoista
  18. Söpöt tossut ja komeat sukat.
    Ai,sinä teit tuon huivin IHAN ohjeen mukaan.Minä vähän "oikaisin",kun laiskuuttani en viitsinyt kääntökohdassa vaihtaa reunaa. Mulla nuo huivit ovatkin latteita tuohon sinun "kameleonttiin" verrattuna. Tuohan ihan selvästi vaihtaa väriään! Nyt minunkin pitää varmaan tehdä tuosta aloittamasti huivista tuollainen.
    Mukavaa ja lämmintä viikonjatkoa sinulle. Meillä oli jo iltapäivällä +20. Ihan selvästi se on kesä:o)Ainakin kesäkuu!

    VastaaPoista
  19. Ihana kontrastikuva sukista. Kirjoneuleiset ovat tosi hienot ja tossut suloiset. Mullakin tuota Salsaa on puodissa mutta ei vielä ole puikoille asti suostunut...

    VastaaPoista
  20. Marjut: Hyvä idea tuo hörhylähuivi puuhkaksi! :)

    Sipi: Kiitos! :)

    Irina: Minusta se sinun tapasi tuottaa nätimmän huivin. :) Minua harmitti, kun en tehnyt niin enkä viitsinyt purkaa enää, kun olin jo niin pitkästi tehnyt.

    Susu: Se sinun Salsasi on vissiin hiukan eri rotua, kun ei pidä kiirettä puikoille!!! Tällä kerällä ainakin oli tosi kiire päästä, meinasi etuilla keskeneräisten sukkienkin edelle. ;DD

    VastaaPoista
  21. Frillahuiviksi ne on ristineet tuon mallin. Minäkin kirjoittelin sillä nimellä, ennenkuin huomasin että sillähän ne muutkin. Vaikka siinä on vähän silmukoita puikolla niin hidasta on ja ei niin miellyttävää neuloa. Lankani ostin Susulta jo viimevuoden puolella.

    VastaaPoista
  22. Pirena: Ai frillahuivi! Hyvä tietää nimikin. Olen samaa mieltä kanssasi, ettei ollut kovin kivaa tehtävää eikä ainakaan minua koukuttanut.

    VastaaPoista
  23. Kerrassaan upeat sukat! Nuo on niin hienot, että voisit kirjoittaa ohjeen ja laittaa vaikka Ullaan niitten hirvisukkiesi kanssa. Olen aivan lääpälläni.

    Mie olen muutes samaa mieltä noista frillihuiveista (vaimikäsenytolikaan). Miulla on kerä tuota lankaa, mutta en ole varma, olisiko sitä kiva neuloa ja kuka sitä huivia sitten pitäisi?!?

    VastaaPoista
  24. Päivikki: Kiitos taas sukkien kehuista! :) Pitääpä harkita vielä kerran näiden kirjoneulesukkieni ohjeen tarjoamista Ullaan, kun niin suosittelet sitä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.