Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 19. elokuuta 2011

Syksyn satoa


Otsikkoa mietin taas pitkään. Minulla on aina miettimistä, kun yritän kekata jonkun muun otsikon kuin että sukkia tai myssyjä taas. Sadonkorjuuseenhan tässä valmistaudutaan, nimittäin Sukkasadon, siitä tuo otsikko tuli mieleeni.  Syksyynhän olen minäkin jo täällä valmistaututunut.  Niinpä nyt valitsin tuollaisen vaikka eihän tässä vielä olla aivan syksyssä, eihän.  


Mökillä oltiin taas viikon verran ja sain siellä mukavasti tehtyä käsitöitä. Olen huomannut, että siellä minulla valmistuu samassa ajassa enemmän käsitöitä kuin täällä kotona. Ja yksi syy moiseen on varmaan tämä tietokone, joka jää kotiin. En siis voi siellä surffailla netissä tuntikausia niin kuin täällä joskus teen, vaan käytän senkin ajan mökillä käsitöihin.


Melkein kahdet sukat tikuttelin reissun aikana. Sanon melkein siksi, että ensimmäiset olin aloittanut kotona ja toiset lopettelin kotona, mutta pääasiassa näitä kudoin joko matkalla autossa tai mökillä.

 Keltaraitaiset perussukat kokoa 43 valmistuivat ensin. Näihin käytin kellertävän ikivanhan 7Veikan lopun raitoihin, ruskea on uudempaa ostoskertaa. Lankaa näihin meni yhteensä 150 g.  Punaiset sukat ruskein raidoin ovat nekin tavissukat kooltaan 41.  Langat niin ikään 7Veikkaa ja kulutus 130g. 

           


Nämä kolme myssyä tein mökillä sanoisinko sarjatyönä. Panin nimittäin heti seuraavan puikoille, kun sain edellisen valmiiksi.  Enemmänkin olisin halunnut tehdä, mutta minun pienet jämälankanyssäkät alkavat loppua. Ja näihinhän saa käytettyä jopa 30cm:n pätkät.  Minähän tein kevättalvellakin tällaisia myssyjä tällä Ison Gnun Ullassa tarjoilemalla Nepal-myssyn ohjeella, jota olen hiukan muokannut minulle sopivaksi.  Olen siis tuhonnut melkoisen kasan jämälankoja aloittaen sieltä pienimmistä nyssäköistä.


Minun tapani poikkeaa Ison Gnun tavasta siinä, että teen myssyn ihan perusmyssynä enkä solmi langanpäitä yhteen vaan pujotan langanloput neulomalla vuoroin niiden yli ja ali jonkun matkaa. Tältä myssy näyttää sisäpuolelta. Lopuksi sentään hiukan siistin lyhentämällä noita pisimpiä langanpäitä.
 


Ensin valmistui tämä suurin myssy, jossa on 114. silmukkaa ja 3.5 mm:n puikoilla mentiin. Sopinee n. 60. cm:een päähän.  Erilaisia jämälankoja tähän meni yhteensä 105 g.

Seuraavaksi valmistui tämä hiukan pienempi myssy 112 s:lla samoin puikoin.  Painoa 100 g.


Tähän tuli mielestäni nätti päälaki.


Kolmas myssy saikin ihan oman ilmeensä, kun se halusi aivan välttämättä saada antennin huipulleen.  Ehkä joku muistaa minun maininneen joku aika sitten, että antennipipot kiehtovat minua nyt jostakin kumman syystä. Tämä on näistä kolmesta pienin, silmukoita vain 104, ja lankaa kului 90 g.  Mahtuu muuten hyvin omaan 57. senttiseen päähäni.

Kaikki tässä esittelemäni työt lähtevät lähiaikoina Villaa ylle -keräykseen, mutta vielä teen siihen lähetykseen jotain.  Minulla on nimittäin yksi laatikko, jonka aion kerätä täyteen villaisia ja lähettää vasta sitten. Kukapa sitä nyt vajaata laatikkoa viitsii lähettää.  Aikaahan on syyskuun loppuun saakka.

Muutaman sytomyssyn tein myös mökillä, mutta niistä teen erillisen postauksen, koska niiden loppukäsittely on vielä kesken.


Hyvää viikonloppua kaikille!
21 kommenttia:

 1. Sukkasatoilemaan minäkin! Saa taas lapset uudet kun tuntuu että niillä jalat kasvaa kohisten :)

  Hienoja pipoja!

  VastaaPoista
 2. Ihania pipoja, tämä saa vaan sen aikaan ettei mitään langanpätkää enään uskalla heittää pois, kas kun sitä saattaa tarvita jämälankamyssyyn. Tai sitten teen niin että lahjoitan langat kera ohjeen jollekin toiselle. Oh-hoijaa, saas nähdä miten tässä käykään. Terv. Lea P.

  VastaaPoista
 3. Lämpimiä sukkia ja myssyjä olet tikutellut hyväntekeväisyyteen! Pipot ovat kutkuttavan hauskoja, pitää varmaan kokeilla, jämälankoja löytyy takuulla.....

  VastaaPoista
 4. Ihania perusukkia ja aivan ihania ovat kyllä nuo pipotkin. Sinulta tulee mahtava paketti Villaa Ylle Keräykseen.

  VastaaPoista
 5. - Nuo jämälankamyssyt saavat suupieleni korviin. Ihania!!
  -t-

  VastaaPoista
 6. Aina vaan ihania nuo jämälankapipot! Näiden tämänkertaisten värit kolahtivat heti.:)

  VastaaPoista
 7. Niin, kiva kun ollaan yhfessä Perunalaarissa.
  Pitäisi sadon aikaan juhliakian pyöreitä vuosia- on vielä vähän mietinnässä.

  Kivoja pipoja ! Pitäsiis varmaan tehdä itsekin.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Upeita nuo pipot ja sukat näyttävät lämpimiltä. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 9. Jopas on kauniin värisiä nuo myssyt. Tykkään niistä kovasti.

  VastaaPoista
 10. Ahkerasti olet kauniita töitä hyvään tarkoitukseen taas tikutellut! Nostan hattua Sinulle!
  Ensin tuntui, että Sukkasadon aloitukseen on piitkä aika, mut aika kuluu niin nopeasti, et kohtahan sitä pääsee aloittamaan. Minä taidan taas niitä huopatossuja tehdä sitten...
  Tänään taidan piipahtaa sienimetsään ja taidan saada "kaatuisivahdin" mukaani. Aurinkosita viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Hih, helpottaa kun muilla on samoja ongelmia, otsikot on mullakin aina hukassa... Kiva seurata teitä sukkasatoilijoita sivustakatsojana! En lähtenyt edes sadonkorjuuseen mukaan, en ota mitään ylimääräisiä juttuja nyt. "Varjosatoilen" sitten, jos sukittelukuume iskee...

  VastaaPoista
 12. Mrs.Marple: Noille pienillehän saakin vähintään kerran vuodessa hankkia isommat sukat! :) Mutta onneksi niiden teleminen on suht' nopeaa, kun ovat aika pieniä.

  Päivikki: :)

  LeaP: Joo kaikki pätkät kannattaa kerätä talteen ja sitten muutetaan ne myssyiksi! :) Tuokin on kyllä mainio idea, että lahjoittaa langanpätkätt ja ohjeen jollekin, jolla on tekevät kädet. ;D

  Heleena: Joo alahan vain sinäkin pipoilemaan, mutta varo, siihenkin voi jäädä koukkuun! ;D

  Seijasisko: Aika iso paketti tulee keräykseen lähtemään!

  Taina: Mukava kuulla! ;)

  Sara: Kiitos, mukava kuulla! :)

  Iso Gnu: Ai siellä juhlitaan pyöreitä! Onneksi olkoon jo etukäteen! Niillähän voisi korvata sadonkorjuujuhlat! ;DD

  Enkuli: Toivon sekä pipojen että sukkien lämmittävän saajiansa. :)

  Sude: Kiva kuulla, että tykkäät! :)

  Mammutti: Joo kohta päästään sadonkorjuun alkuun ja sitten yks kaks huomataan, että nyt se jo päättyi. Kyllä tuo aika rientää!!!

  Toivottavasti et pahemmin kompuroinut siellä metsässä, että vahti sai nauttia luonnon kauneudesta! ;D

  Kaisa: Pitääkö sinunkin miettiä otsikkoa! Sehän mukavaa kuultavaa, etten ole ainoa. :)
  Nauti nyt vain aivan rauhassa sivustaseuraajan roolistasi! Olet sinä uurastanutkin.

  Sirkka U: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 13. Todella hyödyntämisen arvoinen idea! Huomasin minäkin ison gnun mallin Ullassa ja aion kyllä kokeilla joskus. Kiitos muistutuksesta; hauskat ovat sinun versiosi :)

  VastaaPoista
 14. Hyviä, kauniita sukkia! Aina niitä tarvitaan.
  Hauskat pipot!
  Antenni liittyy viisauteen, sanoi selvännäkijä;) (Ei sanonut minusta!)

  VastaaPoista
 15. Pirle: Voin kyllä suositella tätä ideaa jämälankojen hävittämiseksi nimimerkillä "jo 7 myssyä tehnyt"!
  ;)

  Malli: Jospa minä sitten alkaisin viisastua! Olishan tuo jo aikakin tässä iässä! ;DD

  VastaaPoista
 16. Pipot on ihania, värit sointuvat. Aina on kiva, kun jollain on jämäideoita.
  Vaikka sinua on muistettu ihan vasta tunnustuksella, niin halusin sinulle sellaisen minäkin antaa. Löydät sen blogistani.

  VastaaPoista
 17. Prusiluska: Kiitos! :) Nappasin tunnustuksen jo ja teen lähipäivinä.

  VastaaPoista
 18. Hassu juttu - mulla kässyt jää kokonaan paitsioon mökillä kun kaikki aika menee ELÄMISEEN. Kannetaan vettä, kannetaan puita, lämmitetään vettä, saunaa, mökkiä. Kaadetaan ja hakataan puita ens vuodeks, sienestetään, marjastetaan, kalastetaan... Missä välissä sitä käsitöitä?
  Myssyt on hauskoja! Jos en olis lankakauppias niin heti alkaisin tikuttaa Nepaleita:-)
  Sukkasato houkuttelee, mutta ainakin vielä pysyn päätöksessäni.

  VastaaPoista
 19. Susu: Kyllä meidänkin mökillä tehdään noita kaikkia, mutta minä elän nykyään niin "rouviksi", etten osallistu enää muihin kuin noihin pirtissä ja pihapiirissä tapahtuviin töihin. ;DD Ja nyt jää runsaasti aikaa käsitöihin.

  Tuon minä ymmärrän, että lankakauppias ei innostu Nepaleiden teosta, mutta ettei se innostu Sukkasadostakaan! :O

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.