Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Lankaa tarjolla sytomyssyihin

 Syksy saapuu, mutta vielä on kesää jäljellä. Helteet tosin taitavat olla takana päin, johan niistä saatiinkin nauttia ihan riittämiin.  Joillekin olivat varmaan peräti kiusaksi asti.  Monilla käsityöt ovat olleet tauolla, mutta nyt syksyn lähetessä ne otetaan taas esiin.  Monet valmistautuvat ahkeroimaan Sukkasadon parissa, niin minäkin, mutta kyllä siinä sukkien ohessa ehtii muutakin tehdä.


 
Siksipä muistuttelen sytomyssyistä.  Vaikka niiden keräyskampanja on ohi, niin tarve ei ole.  Vuosittain sairastuu syöpään Syöpäjärjestöjen mukaan noin 24000 ihmistä.  Siis joka vuosi 24000!  Koskettaa meitä monia, jos ei itseä niin läheisiä, tuttavia, työkavereita...

Haastankin kaikki blogiani seuraavat ja täällä tilapäisestikin poikkeavat ilahduttamaan syöpään sairastuneita osallistumalla myssytalkoisiin edes yhdellä myssyllä tai lahjoittamalla lankaa niiden käyttöön, jotka tekevät myssyjä runsaasti.  Minun emännöimän Pohjois-Suomen eli OYS:n alueen keräyksen lisäksi on tiedossani ainakin kolme muuta jatkavaa keräystä, ne löydät täältä

Jos tarvitset lisätietoja sytomyssyistä, esim. millainen sen tulee olla, löydät klikkaamalla tuota sinisävyistä kampanjanappia tuossa ylhäällä, jossa lukee Sytomyssykampanja.  Lankaakin olisi tarjolla myssyihin!


Jo heinäkuussa Susu kertoi täällä saamastaan yllätysvieraasta Tainasta, josta minä olen kertonut esim. täällä.  Tainahan on urakoinut jo satoja sytomyssyjä ja jatkaa edelleen. Yllätyksestä hiukan toivuttuaan Susu oli kerännyt pussillisen sytomyssyiksi sopivia lankoja lahjaksi meidä alueen sytomyssykeräykseen. Tuossa kuvassa ne nyt nököttävät, kiitos, kiitos ja lämmin halirutistus sinne Saloon Susulle!  Ihanaa, kun ajattelet meitäkin, vaikka itse olit keräämässä TYKS:aan mahtaa myssyvuorta.

Nyt nämälangat siis ovat jaossa!  Keltaista ja valkoista puuvillaa!  Ken haluaa vastaanottaa noita tehdäkseen niistä sytomyssyn/sytomyssyjä OYS:n alueen keräykseen,  ilmaiskoon minulle halukkuutensa 20.8. mennessä s-postilla  (osoite oikealla esittelyn lopussa).  Sovitaan sitten, miten toimitus tapahtuu.Pari sytomyssyä oleen itsekin saanut valmiiksi.

Pylväillä virkattu peruspipo, reunassa rapuvirkkausta ja päälaella antenni.  Lanka on Lidlistä keväällä ostettua "Lima" Cotton knitting Yarn, 100% puuvillaa, jota kului reilu 50g. Virkkasin 3.5 mm:n koukulla tehden pylväät silmukan takareunaan.  Kavennuksen tein kokeeksi itselleni aivan uudella tavalla (siksi laitansen tähän itselle muistiin): työssä 100p, ens. krs:lla *8p, 2pyhteen*. Vähensin sitten välipylväitä joka krs:lla yhdellä, kunnes niitä oli enää kolme. Sitten kaksi krs:ta aina 2 p yhteen ja lopuksi krs 2 ks yhteen ja antenni.


Aika kovaa tämä lanka on, mutta pehmeni työskentelyn aikana. Liekö kovassa tärkissä. Nyt tämä ja tuo alempi myssy ovat molemmat kuivumassa, kun saivat Mammutin joskus suositteleman etikkavesikylvyn.


Tämä myssy on kudottu samaisesta Lidlin langasta kuuden silmukan palmikoita vääntäen. Malli on omasta päästä ja ihan suunnittelematta aloitin.  Suunnittelemaattomuus kostautuikin kavennuksiin päästyäni, sillä en ollut silmukkamäärää päättäessäni miettinyt, miten teen kavennusosan.  Tavallisestihan kavennan neulemyssyissä tasavälein kahdeksassa kohtaa, mutta nyt se jako olisi sekoittanut pahasti tuon kuvion. Siispä etenin ihan mutuna laskeskellen hiukan kavennettuja silmukoita ja välikerroksia.  Lopputulos on ihan OK.  Lankaa tähänkin kului hiukan yli 50 g ja 3.5 mm:n puikoilla mentiin.

Vielä jäi kyseistä lankaa lähes kaksi kerää. Luulen, että ainakin yhden myssyn vielä väsään, jos nämä eivät tunnu liian kovilta kuivuttuaan.
9 kommenttia:

 1. - Yhä edelleen ihmettelen sinun taitojasi muussakin kuin myssyjen teossa tai, nohhhh, mikäpä se on kaikkia juttuja tehdä, kun kerran osaa.
  - Minä ainakin lähetän vielä TYKS:iin muutaman myssyn ja sukat.
  On se Susu niin ihana!!!!
  -t-

  VastaaPoista
 2. Kauniita myssyjä olet taas tehnyt ja hienoa kun on sytomyssylankaakin taas jaossa. :)

  Minä otin ryijyn taas esiin ja ahkeroinkin nyt sen kanssa pariviikkoa ja sitten alaakin Sukkasato. Toivon,että pääsisin Perunalaarin.;)

  Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kauniita myssyjä olet jälleen tehnyt!
  Jossain välissä minäkin niitä lupaan tehdä. Ja sukkasatoon mukaan ilmoittauduin juuri. Jokohan teilläpäinkin on vettä satanut, täällä useamman päivän aikana saatu todella reippaita sateita ja väkisinkin alkaa jo syksyltä ilmanala tuntua. Ja aamulla lähtee tytöt jo kouluun. Hivenen haikea olo on aina näin koulujen alkaessa, kesä lopussa ja lapset taas "vuoden vanhempia".

  VastaaPoista
 4. Kauniita myssyjä olet tehnyt taas. Minä en uskalla ilmoittautua myssyjen tekijäksi, kun olen niin kiireinen töissä.

  VastaaPoista
 5. Laitoinpa pikku sytouutiset minäkin blogiin ja linkit tänne.

  VastaaPoista
 6. Kivoja myssyjä olet taiteillut!

  VastaaPoista
 7. Kiitos haleista! Toivottavasti langat löytää tekevät kädet.
  Minä taidan tänä vuonna jättää sukkasadon väliin ja tehdä mitä mieleen juolahtaa.
  Tuo palmikkomyssy on tosi kaunis!

  VastaaPoista
 8. Blogissani olisi pieni tunnustus.

  VastaaPoista
 9. Taina: Niinpä, on helppo tehdä, kun jotain osaa! ;D

  Seijasisko: Pääsitkin Heinälatoa täyttämään! :)

  Mammutti: Vähäisiä ovat olleet sateet täällä päin. Mökilläkään eivät kantarellit kasvaneet yhtään, samat pienet alut jököttivät koko sen viikon, minkä siellä nyt olimme. Ja sinullako on minulle jotain - pitääpä kurkata sinne heti! ;D


  Enkuli: Myssyn tekijäksi ei tarvitse ilmottautua, vaan tekee, jos on sopivaa fiilistä ja aikaa. :)

  Seijasisko: Kiva, kun mainostat! :)

  Marjut: Kiitos! :)

  Susu: Langat löytävät kyllä sopivat tekevät kädet! :) Se onkin kivointa käsityöntekoa, kun tekee fiiliksen mukaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.