Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 26. elokuuta 2011

Sukat ja myssySyyskuun eka päivä ja Sukkasadon alku lähenevät. Ja mitä lähemmäksi se päivä tulee, sen enemmän ajatukseni tuntuvat pyörivän Sukkasadossa.  Jos joku ei tiedä, mikä on Sukkasato, niin kerrottakoon lyhyesti, että se on kaksi kuukautta kestävä ajanjakso, jona aikana kaikki osallistuneet raportoivat tekemänsä sukat ja sitten sukkamäärät lasketaan yhteen ja nähdään kuinka valtavan paljon niitä teimme. Osallistua voi vaikka yhdellä parilla.  Jokainen käyttää sukat itse tai haluamaansa tarkoitukseen.  Sukkasatoa kerätään jo kai viidettä kertaa.  Viime vuonna erilaisia sukkia valmistui kaikkiaan 1777   ja v. 2009 1681 paria.  Meitä on mukana jo yli 200, mutta mukaan ehtii vieläkin hyvin. Ilmoittaumisaika päättyy sunnuntaina klo 15.00.


Minä olen hiukan "kuivaharjoitellut" sukkien tekoa: olen tehnyt kolmet miesten sukat elokuun aikana. Eipä pääse totuus unohtumaan! Mutta nyt olen päättänyt aloittaa jonkun muun työn kuin sukat loppukuun aikana tikutettavaksi.  Nyt on sellainen harvinainen tilanne, että mikään ei ole kesken.  (Tai siis on, mutta niitä ei lasketa!)


 Viimeksi valmistuneet ovat taas perussukat  7Veljestä langasta.  Koko on 43 ja lankaa kului näihin145 g.  Menevät samaan keräykseen kuin edellisetkin


Sukkien jälkeen pääsi puikoille sytomyssy, joita niitäkin on elokuussa valmistunut useita.


Myssyn tein Just Bamboo -langasta (100% bambua), joka on sellaista nauhalankaa. Tämä on muistaakseni peräisin reilun vuoden takaisesta lankalahjoituserästä, joka saatiin OYS:n keräykseen.  Minä en ole ottanut noita lahjoituslankoja yleensä itselleni, mutta jotenkin tätä lankaa oli minulle tullut hiukan reilu kerällinen. Eikä se ole minua kutsunut ollenkaan koko aikana, mutta nyt päätin tehdä langan pois tuolta kuleksimasta.

Malliksi valitsin Hurrikaanin ja tein reilun koon, taitaa mahtua 60cm:eenkin päähän.  Lisäsin silmukkamäärän 104:ksi ja nurjien silmukoiden raidat tein kahdella silmukalla. Puikot olivat 4 mm:t.  Langasta jäi jäljelle 2-3 metrin pätkä, myssy painaa 65 g.Sytomyssyistä puheen ollen kerronpa tiedoksi, että Lumoavan Langan Laura ilmoitti joku aika sitten, että sieltä on lähetetty asiakkaiden tekemiä sytomyssyjä OYS:aan, 25 aikuisten ja 6 lasten myssyä. Edelleenkin liike ottaa vastaan OYS:aan toimitettavia sytomyssyjä.  Liikehän sijaitsee nykyään uudessa osoitteessa Albertinkatu 11, siinä Mannerheimin puitoa vastapäätä. 


 Mukavaa viikonloppua kaikille! Tämä onkin viimeinen elokuun viikonloppu.

7 kommenttia:

 1. Sain juuri yhden Tähdellinen -sytomyssyn valmiiksi. Se on melkein samanvärinen kuin tuo kaunis Hurrikaani-myssysi.
  Hihitän täällä sinun keskeneräisille, joita ei lasketa. Mulla on myös yhdet koiranputkisukat olleet jo ennen ensimmäistä Sukkasatoani kesken. Eivät valmistu vieläkään, kun ovat jossain lymypaikassa.

  VastaaPoista
 2. Heleena: Mukava kuulla, että sinullakin on jotain kesken! ;D Mikähän siinä on, että joku ensin ihan mukavakin käsityö saattaa yks'kaks muuttua niin luotaantyöntäväksi, ettei sitä halua nähdä tai aina edes muistaakaan.

  VastaaPoista
 3. Sukkia tai lapasia tässä täytyisi siirtyä kutomaan. Askartelin juuri lappuja myssyyn, vaan kaikista langoista ei ihan tarkkaan tiedä, missä lämmössä niitä pestä, kun ovat sellaisia keränloppuja. Hmm.. No, puuvillaa kuitenkin. Minullakin jokunen laskematon keskeneräinen löytyy...

  VastaaPoista
 4. Jaa-a, jos meillä tehdään mekkoja, niin teillä sitten myssyjä; ihailen kyllä noita epäitsekkäitä projekteja! Minä pidän tässä perhettä vaatteissa, ja aloin tehdä mekkoa tyttärellekin, kun hän sitä niin kovasti tahtoi. Jos sen vielä neuloisi, niin sitten saisi jo sännätä sukkien kimppuun!
  Yhtään en olekaan kesäkuun jälkeen sukkia neulonut; pitää kasvattaa nälkää siinä suhteessa :D. Nyt jo sormet syhyäisivät erilaisiin pitkiin sukkiin, joihin on tarjolla ihania malleja! (Pikkuneidin sieville, siroille säärille ne olisivat omiaan, ja kyllähän ne omiakin kinttuja lämmittävät :D.)

  VastaaPoista
 5. Kardemumma: Niin se syksy saa ja ensin tehdään sukkia ja sitten lapastellaan marraskuussa! ;D Kai se Lapaskuukin järjestetään tänäkin vuonna.

  *Pappi puikoissa*: Sinulla on vielä se vaihe elämässä, kun perhe tarvitsee vaatettamista. Minulla se alkaa olla takana päin, me vanhat tullaan toimeen entisillä vaatteilla ja aikuiset lapset haluavat hankkia itse.

  Se epäitsekkyys, jota ihailet, voi ainakin minun kohdallani olla kyseenalaista, sillä minähän huvittelen tekemällä käsitöitä. ;DD Siis aivan itsekkäistä syistä teen myssyjä ja sukkia ja liiat lahjoitan hyväntekeväisyyteen. Noo sen verran annan periksi, että haluan minä lahjoittaa tarvitseville ja saada niin hyvää mieltä toisillekin.

  VastaaPoista
 6. Komeat sukat! Minäkin olen treenannut sukkasatoa varten ja juuri valmistui pikkupojansukat kokoa. Mullaki taitaa olla yksi huivintekele kaapin perällä, joten en edes laske :) eli juuri nyt ei ole muuta kesken kuin ryijy ja siinä sitä hommaa riittääkin. Valmiina on 37/82 kerrosta.

  VastaaPoista
 7. Seijasisko: Taitaa niitä olla monella muullakin jotain "kaapin perällä olevia", joita ei lasketa! ;DD

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.