Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 23. elokuuta 2011

Nyt ne sytomyssyt

Edellisessä postauksessa jo lupailin, että sytomyssyjä tuon tänne näytille.  Ja nyt on se hetki, mutta  aivan tuttuja malleja kaikki, joten ei mitään uutta ja ihmeellistä ole odotettavissa.
                                   
 Minulla oli varastossani Novitan Cotton Luxusta kaksi kerää, sininen ja vihreä. Nepä muuntuivat Tähdellisiksi TiiQ:n mainiolla ohjeella.  Sen verran ohjeesta poikkesin, että tein lakkeihin resorin, jossa oikeat silmukat kiertäen.

Yksi 50 g:n kerä riittää just sopivasti yhteen myssyyn ja kukkaan ja pienet pätkät jäi käytettäväksi joskus vaikkapa Nepal-myssyihin.


Samaten loppu Lidlin puuvillalangasta päätyi Tähdellisiksi.  Eikä siitäkään sen enempää jäänyt jäljelle.

Tätä lankaa oli Lidlissä tarjouksessa muistaakseni alkukesästä ja minäkin sitä kokeeksi ostin yhden 200g:n erän. Täällä on kaksi ensimmäistä myssyä, jotka tein tästä langasta. Kovin on kovaa tämä lanka, onneksi pehmeni huuhteluainekäsittelyllä sen verran, että voinee käyttää sytomyssynä, mutta en aio ostaa lankaa enempää tähän tarkoitukseen.  Muuten lanka on napakka ja ainakin tämä petroolin värinen on minusta kiva värikin.
              Mutta tästä seuraavasta myssystä minä pidän aivan erityisesti. Ja tämä on oikein pehmeä eikä varmasti ärsytä kenenkään herkkääkään päänahkaa.  Valitettavasti vain en saanut kuvaan värejä  oikeiksi.


Perusmyssy neljästä eri langanlopusta. Alinna harmahtavan vihreä Zitron Kokon-lankaa (35% silkki, 35% puuvilla, 30% polyakr.) ensin resorissa ja sitten  vuororaidoin (2 krs värillä) sinisen sävyisen Novitan Puro Batikin kanssa. Kun Puro Batik loppui, sen tilalle otin sinisenharmaan Kokon nyssäkän, jolla sain tehtyä vielä antenninkin myssyyn.  Vihertävän Kokonin loputtua astui mukaan vihreää puuvillalankaa pieni nimetön nyssäkkä.  Langat menivät niin tarkkaan, että Nepal-myssyihin jäi vai puolen metrin pätkä siniharmaata Kokonia.  Myssy painaa 50 g.Päälaella tavanomaiset kavennukset 2 o yhteen tasavälein kahdeksassa kohtaa joka toinen kerros.  Ja lopuksi muutaman sentin korkuinen antenni  4. silmukan i-cordilla.Sukkasatoa tässä jo odotellaan alkavaksi, vielä viikko odoteltavana.  Sitten päästäänkin tositoimiin.  Minä kerään sukkasatoa Perunalaariin ja toimin sen toisena apuemonakin.  Meitä on jo 188 ilmottautunutta, mutta sunnuntaihin saakka ehtii vielä ilmottautua mukaan. Kaikki voivat osallistua, myös blogittomat. Tarkemmin voit asiasta lukea Sukkasadon Kotiladosta täältä.

10 kommenttia:

 1. Kauniita myssyjä sinulla. Noita Lidlin lankoja en ole päässyt testaamaan, kun niitä ei lähikaupungissa koskaan ole myynnissä kun minä siinä kaupassa käyn. Joten kirppislöydöillä mennään edelleen.

  VastaaPoista
 2. Ihana kun olet jaksanut vielä innostua neulomaan Tähdellisiäkin! Sukkasatoa minäkin odottelen, ihan pitää itseään pidätellä ja keksiä muuta neulottavaa, että jää sukat satokauteen.

  VastaaPoista
 3. Moi!
  Onpas nättejä myssyjä! Ja niin paljon muuta mukavaa olet tehnyt kesän aikana. Ihan hiki tuli lukiessa, pitkästä, pitkästä aikaa. Nyt vasta istahdin kunnolla tänne blogimaailman sivuille. Pitää koittaa nyt ryhdistäytyä tälläkin saralla. Sainpas nyt kuitenkin ilmoittauduttua Sukkasatoon. Sekin ois voinut jäädä väliin, jos en ois tänne nyt tullut. S kattoo jalkapalloa, niin päätin kuluttaa aikaani täällä koneen kanssa! Hih!
  Pitää tuonne omaan blogiinkin saada jotain aikaiseksi.

  VastaaPoista
 4. - Hieno tuo raitamyssy, eikä ole nuo muutkaan pahoja, ovat vaan niin tuttuja.
  - Tuo Lidlin lanka on kyllä tosi kovaa kudottunakin. Pitää miettiä mihin sen saisi kängättyä. Tai noohhh, kyllä minä melkein tiedänkin.
  - Ihana, että Marleenakin on herännyt kesäuniltaan.
  -t-

  VastaaPoista
 5. Kauniit on myssyśi jälleen!
  Sinne perunalaariin minäkin sitten yritän tikutella, ainakin huovutettuja tossuja (harjoitteluleirillä parhaillaan) ja eiköhän sitä sukkaakin tuke tehtyä...
  Kaunista viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 6. Ei tekevältä puuha lopu; oletpa taas ahkeroinut kaunista jälkeä. Moni tarvitseva saa hyvän mielen :)

  VastaaPoista
 7. Kardemumma: Harvoinpa noita Lidlin lankoja on minunkaan kohdalle sattunut, mutta enpä taida vastaisuudessa ainkaan sytomyssyihin ostaa. Kirppikseltä saakin monesti hyvää lankaa, kun sattuu oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. :)

  TiiQ: Minusta tuo Tähdellinen on tosi kiva ohje ja tulee nätti myssy! :)

  Marleena: Hyvä, kun heräsit ja ehdit mukaan Sukkasatoonkin! ;) Onnenajan päivitystä odotellaan! :)

  Taina: Joo minustakin on mukava, kun Marleena heräsi! Oiskohan käynyt syyskylmässä joessa! ;DD

  Mammutti: Kiva, keräillään siis yhdessä Perunalaari täyteen, eikö niin! ;D

  Pirle: Hyvin sanottu tuo vanha sanonta! :)

  VastaaPoista
 8. Kauniita myssyjä ja niin siistiä jälkeä!

  VastaaPoista
 9. Kauniita kaikki, mutta Nepal-pipo on erityisen kauniin värinen!
  Hyvää sukkasatoa sinulle!

  VastaaPoista
 10. Seijasisko ja Malli: Kiitos teille molemmille! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.