Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 3. tammikuuta 2012

Katsaus vuoteen 2011


Vuosi 2012 pyörähti käyntiin muutama päivä sitten. Ja että voisin elää uutta vuotta taas täysipainoisesti käsitöideni parissa, pitää minun tehdä katsaus päättyneeseen jaksoon. Se kun on tapani. 

        Lankaa sain tuhottua vuoden aikana yhteensä  11536 g eli keskimäärin 960g kuukaudessa. Hieman on lisääntynyt vuosittainen langan menekki aiempiin vuosiin verrattuna, mutta ei mitenkään merkittävästi.
         
 Mitä kaikkea olen sitten mahtanut tehdä.  Katselin kirjapitoani ja etsin kuvia valmistuneista.  Kuvien haku olikin työlästä, sillä olen muutaman kerran onnistunut hävittämään kokonaan joitakin kansioita kuva-arkistostani eikä niitä ole löytynyt mistään.  Onneksi blogista löytyy!  Mutta olipahan turhauttavaa etsiä sieltä haluamansa kuva ja tallentaa se sitten ja sitten liittää kuvakollaasiin, jota olin tekemäsä. Mutta nyt se on tehty.  Mutta kuvia en kaikista töistäni nyt esittele tässä yhteydessä.


Erilaisia sukkia ja muita jalanlämmittimiä valmistu yhteensä 72 paria. Suurimmat ovat kokoa 46 ja pienimmät keskosvauvoja varten.  Kirjoneulesukkia kahdet, palmikkoisia muutamat samoin kuin tossujakin ja aika paljon raitasukkia.


Lapasia ja kämmekkäitä tein 20 paria, joista yhdet nuken kokoa, muut pääasiassa aikuisten tai isojen lasten. Tuplalapasia viidet-kuudet.


Huiveja ja muita hartiaseudun lämmittäjiä valmistui vain 11.  Sanon vain siksi, että innolla lähdin mukqaan Mammutin ideoimaan huivihullutteluun HHV2011 ja otin siinä tavoitteekseni tehdä huivin joka kuukauta kohden.  Mutta enpä yltänyt tavoiteeseeni. Tai olisinhan minä yltänyt, mutta joulukuussa ei sattunut huivin teko huvittamaan.  Ja minähän teen käsitöitä aina fiiliksen mukaan, niin nytkin.


Myssyjä oli kertynyt yhteesä 39, joista 29 sytomyssyä.


 Tammikuun aloitin hauskoilla töillä, virkkalin nimittäin pieni söpöjä elukoita, siis amigurumeja.  Nuo hiiret vilistävät edeleen meidän hedelmälautasella ja apina kiipeilee kliivissa.


Lisäksi tein ainakin mm. pöytäliinoja virkaten ja kutoen, virkkasin sohvatyynyn päällisen, kudoin vaatteita barkielle, kännypusseja ja joulupalloja ja yhden nutun Etiopiaan lähetettäväksi.
      

Joulukuussa tein vuoden mieluisimman työni, nimittäin tonttutytön mekon Ellalle.            


Muusta käsitöihin liittyvästä toiminnasta mainittakoon, että jatkoin sytomyssyjen keräystä.  Itse tekemisen lisäksi pyrin innostamaan muitakin niiden tekoon, välitin lahjoituslankoja tekeville käsille ja toimitin Kemin ja Rovainemen saaraaloihin myssylähetykset.  Ja tätä toimintaa aion jatkaa toistaiseksi, siis niin kauan kuin jaksan.  Vielä ei loppua näy, mutta matalalla profiililla mennään, kun yksin sitä teen. Seijasiskohan lopetti emoilun keräyksessä kevättalvella.  Maakarin Neulekammarissa olen muutaman kerran käynyt opettelemassa jotain uuttakin, esim. tunisialaista virkkaamista.


Siinäpä taitaa olla pääpiirteissään minun käsityövuoteni 2011. Mutta entä alkanut vuosi?  Taaskaan en ole tehnyt enkä tee mitään tarkkoja suunitelmia vaan fiilisten mukaan mennään edelleen. Nyt on tapetilla saada OYS:aan sytomyssyjä ystävänpäiväksi (klik).  Mutta mikäli entiset merkit pätevät tänäkin vuonna, niin tulette näkemään täällä myssyjen lisäksi ainakin sukkia, lapasia...

10 kommenttia:

 1. Itse kirjoittelin juuri luonnosta blogiini omasta käsityvuodestani ja just samansuuntaisia ajatuksia minullakin on eli fiilistellen edetään täälläkin ensi vuonna.

  Oli ilo lukea tätä ja katsella kuvia.Sinulla on ollut kerrassaan upea käsityövuosi!! Onnittelut!

  VastaaPoista
 2. Olet saanut vuoden aikana tehtyä monta hienoa työtä! =)

  VastaaPoista
 3. Voi miten paljon olet ehtinyt ja kaikki aivan hurmaavia töitä!!

  VastaaPoista
 4. Ahkera olet!
  Hieno käsityövuosi oli viime vuosi.

  VastaaPoista
 5. Ai mahoton mikä määrä neuleita! Ihailen. Olet sinä kyllä taitava ja ahkera!

  VastaaPoista
 6. Mahtava käsityövuosi on sinulla takana :)
  Tuotteliasta vuotta toivottelen tällekin vuodelle, sinun tuotoksesi ovat todella hienoja.

  VastaaPoista
 7. Ihailtavan muhkea käsityövuosi!
  Kohtahan se on ystävänpäivä, pitäis kaivaa myssylangat esille.....

  VastaaPoista
 8. Seijasisko: Se tässä käsityöharrastuksessa onkin mukavaa, kun ottaa sen aivan fiilistellen eikä ota mitään paineita. :)

  Breezie: Vuodessa ehtii aika paljon, kun joka päivä tekee vähän. ;)

  Eevamummo: Kiitos! :)

  Mrs. Marple: Kiitos sinullekin! :)

  Annikainen: On helppoa olla "ahkera" siinä, mistä pitää yli kaiken! ;)

  Simpura: KIitos samoin Sinullekin tuotteliasta tätä vuota! :)

  Heleena: Jo alahan kavella myssylankojasi! ;)

  VastaaPoista
 9. Kaunis värikimara valmistuneista töistäsi.
  Uutta puikoille ja seuraavaa katsausta kasamaan.

  VastaaPoista
 10. TeSa: Totta, seuraavan kasaus on aloitettu! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.