Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 31. tammikuuta 2012

Raitapolvarit


Jo syksyllä oli veljeni miniän kanssa puhetta, että hänelle voisi jossain vaiheessa tehdä lämpimät polvisukat, joita voisi käyttää kun iskiaskipu iskee.  Kun ei niillä tuntunut olevan mikään kiire, niin moni muu käsityö pääsi etuilemaan. Mutta viime viikolla sain ne puikoille ja eilen aamulla valmiiksi.


Toivomus oli, että kirkkaat värit tasaraidoin.  Siinä ne nyt ovat kuvattuina tyttäreni jaloissa.
Malliltaan sukat ovat aivan perussellaiset varresta aloitettuna.  Silmukoita alussa 68, joilla ensin resoria  10. kerrosta ja sen jälkeen sileää. Värin vaihdoin aina kymmenen kerroksen jälkeen.  Pohjekavennukset aloitin 16. cm:n kohdalla: kavensin 2. silmukkaa joka 8. krs, yhteensä kahdeksan kertaa. Nilkka ja terä sitten niillä jäljellä olevilla 52. silmukalla. 

Kantapää tavallinen vahvistettu ja kärjessä sädekavennus.  Lankana oli 7veikkaa neljää väriä, jotka näkyvät kuvassa lähes oikeina ainakin tällä näytöllä. Sukat ovat kokoa 39 ja varren korkeus 40 cm kantalapun alkuun mitattuna. Lankaa näihin kului 210 g.  Ja puikot olivat 3.5. mm:n pyöröt siitä hiljattain lahjaksi saamastani setistä. Siis tein nämä Magic Loopilla, johon muutamat blogiystäväni ovat minua kehoittaneet.  Aloitin jopa molemmat sukat yhtä aikaa, mutta sitten "meni hermo", kun piti lankoja vaihtaa eri värisiin, ja lopulta tein sukat yksitellen.  Ainoastaan kärjessä tein kolmen puikon päättelyn sukkapuikoilla.

Ei tuo Magic Loop tuntunut yhtään hullummalta tavalta, mutta en tiedä vieläkään, mahtaako se kuitenkaan olla minun tyylini ainakaan sukkien kutomisessa.  Aiemmin olen tehnyt ainakin yhdet lasten sukat näin ja joku aika sitten pari sytomyssyä, mutta saapa nähdä, miten jatkossa käy.Hyvää alkavaa helmikuuta kaikille!

14 kommenttia:

 1. Voi miten kivat raitaiset, tykkään kovasti värityksestä!

  VastaaPoista
 2. Jopas on ihanan pirteät sukat :)

  VastaaPoista
 3. Kuinkas paksulle jalalle/pohkeelle nämä menisi tuolla silmukkamäärällä? On niin kivan näköiset että joskos sitä itsellekkin yrittäisi tehdä :)

  VastaaPoista
 4. Kiva kun laitoit silmukkamäärät ja kavennuksista ohjeet. Taidan seurata tätä ohjetta tämän kevään aikan. :)

  VastaaPoista
 5. Iloisen raitaiset sukat! Hauska kuulla kokeilustasi Magic Loopilla.
  Vaikka olen vannoutunut kahden sukan yhtäaikaa neulomiseen, oli pakko laittaa kirjoneuleosuus 4:lle puikolle ja vuorotellen, langat olivat niin solmussa. Ovat parhaillaan työn alla.

  VastaaPoista
 6. Eila: Mukava kuulla, että tykkäät väreistä! :) Minä hiukan emmin,
  niiden kanssa.

  Sipi: Kiitos, kiva kuulla! :)

  Lady Narcissa: Kävin mittaamassa tyttären pohkeen ja se oli 42 cm. Sukka oli sopiva hänelle. Käsialakin tietenkin vaikuttaa asiaan jonkin verran, minä kudon suht' tiukkaa.

  Maiju: Kiva kuulla, että innostaa sinuakin. :)

  Heleena: Kyllä se kahden sukan yhtäaikainen neulominen jotenkin houkuttaa teoriassa minuakin, mutta se käytäntö... ;D Noo katsotaan, en vielä sano mitään lopullista.

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihanat sukat. Tuommoisista minäkin tykkäisin. Hyvä että laitoit ohjettakin, jos tässä jossain välissä ehtisi vaikka itsellensä sukat neuloa.

  VastaaPoista
 8. Voi miten iloiset polvarit!
  Mulle ei se sukkien neulominen pyöröillä kolahtanut ollenkaan. Tämä vanha koira ei taida helpolla oppia uusia temppuja:-)

  VastaaPoista
 9. Seijasisko: Kiitos! :)

  MariJ: Kiitos! :)

  Sude: Äkkiä tällaiset sukat valmistuvat, kun paksusta langasta tekee. Vaikka varmaan apinalauman kasvattaminen on mukavampaa. ;)

  Eevamummo: Kiitos! :)

  Susu: Ei ole vielä sanottu, kolahtaako se minuunkaan. Mutta mielestäni haasteita pitää ottaa elämässä, niin kokeilenpa edes. Meinaan, siis muitakin haasteita kuin sytomyssyily! ;D On teillä jo mahtava määrä niitä kasassa. Minä en ollenkaan tiedä meidän määrää, pitänee udella Lumoavasta sinne tuotuja.

  VastaaPoista
 10. Kauniit sukat.

  Minä neuloin aikanaan siililapaset Magic loopilla ja totesin, ettei se sovellu hyvin sellaisiin neulomuksiin, joissa on useita lankoja käytössä. Langat tuppasivat minulla menemään aina solmuun.

  VastaaPoista
 11. -H-: Minulla samansuuntaisia kokemuksia: on nyt tekeillä Magic Loopilla raitasukat, joissa aina 4 krs:ta värillään. Tuntuupa jotenkin niin soheltamiselta, etten taida jatkossa tehdä samaa. Tuo kymmenen kerroksen raidoitus oli huomattavasti selkeämpää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.