Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Lierimyssy Helmikuu siis alkoi. Huomenna on Aamun nimipäivä ja sitten Valon ja päästään sanomaan "aamusta päästään valoon".  Takana tietenkin ajatus, että päivät alkavat olla jo aika valoisia, mikä on ainakin minulle tärkeää.

Pakkanen paukkui meillä tänä aamuna -25. asteessa ja muutamaa tuntia myöhemmin kuvasin ikkunasta auringonnousun.  On mukava kurkata ikkunasta ja istua lämpimän uunin kylkeen kudelman kanssa.

 Varsinkin, kun siinä ikkunan pielessä joulun aikainen amaryllis availee uhkeaa kukintaansa. Toinen vai liekö jo kolmas kukkavarsi ja kuusi nuppua.  Edelleen ilahduttaa silmää, vaikka jouluna niitä jo sai ihailla.
 Syöpäsairauteen  -olipa se itsellä, läheisellä tai aivan vieraalla-   liittyy monenlaisia tunteita. Useimmat meistä taitavat herkistyä puhuttaessa syövästä tai sairastuneesta läheisestä.  Näin kävi minulle taas kerran.  Pari päivää sitten sain s-postia Katjalta, jota en tietääkseni tunne enkä tiedä hänellä olevan blogiakaan.  Noo, tarina on sellainen, että Katja oli tehnyt viime syksynä ohjeellani kaksi lierimyssyä syöpään sairastuneelle ystävälleen. Katja kirjoitti myssyistä mm. näin : "Ne piristi minun hyvin rakasta ystävääni  kovasti, joka taisteli syöpää vastaan, vaikkakin tässä 23.-24.1 välisenä yönä nukkui pois..."  Olin iloinen saadessani kuulla ohjeesta olleen hyötyä näille kahdelle naiselle, niin myssyn tekijälle kuin saajallekin, mutta tulin surulliseksi kuullessani ystävän kuolleen. 


Siinä meilin luettuani minulle tuli vahva tunne, että minun tulee tehdä lierimyssy tämän kuolleen naisen muistoksi, jotta se voisi ilahduttaa aikanaan jota kuta toista.  Niinpä saatuani edellisen postauksen esittelemät sukat valmiiksi, tartuin puuvillalankaan ja virkkuukoukkuun ja tässä alla näette lopputuloksen.


Malli oma lierimyssy, ohje löytyy täältä
Koko 58 cm
Lanka Drops Safran (100% Egyptian Cotton), jota kului 85 g
Koukku se minun poronluinen eli n. 2.5 mm

Kupuosan tein aivan ohjeen mukaisesti, mutta lieriä piti hieman säätää. Ohjeenmukaisilla lisäyksillä tuli nimittäin aivan liian lerppureunainen, joten tein lisäykset 1-2.  pylvästä harvemmin.  Tulin siihen tulokseen, että lanka saisi lierimyssyyn olla hiukan napakampaa kuin tämä pehmeä puuvillalanka, jota oli kyllä miellyttävä virkata. 


Koristeena  ja lieriä kiinnittämässä on myssyssä Spiraaliruusu, jonka ohje on kirjasta Lesley Stanfield  Anna kaikkien kukkien kukkia.  Kirjassa on 100 hauskaa virkkaus- ja neulontaohjetta lähinnä kukille mutta myös jokunen perhonen ja puiden lehtiä.  Olen hankkinut sen itsellekin, kun ensin koekäytin kirjaston kirjaa.


Tämäkin myssy menee OYS:aan Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi -kampanjan merkeissä.  

Tämä tämän kertainen myssykampanja on sellainen, etten osaa ollenkaan arvata paljonko saadaan myssyjä kokoon eikä mitään väliaikatietoja saada. Sen näkee vasta sitten, kun olen menossa luovutustilaisuuteen.  Vasta sairaalaan mennessäni nimittäin haen Lumoavasta Langasta sinne toimitetut myssyt. Edeltävällä viikolla saan muutamien naisporukoiden (mm. Hyvää käsillä tehden -kerho, Martat, NNKY:n käsityökerho) myssyt.  Uutena porukkana ovat talkoisiin ilmottautuneet Oulun Syöpäyhdistyksen käsityökerholaiset.

12 kommenttia:

 1. ihana tarina.. niin liikuttava ..
  tuo lierihattu on kyllä upea malli .
  ja nuo raitapolvarit niin upeat!!

  VastaaPoista
 2. Kaunis on amarylliksesi edelleen lierimyssyn kukka on yhtä tyylikäs.
  Meillä tääll oli aamulla -30 ja nytkin -26 astetta...

  VastaaPoista
 3. Oletpas saanut koskettavan viestin. Lierimyssy on ihana malli!

  VastaaPoista
 4. Liikuttava tarina! Mutta kylläpä on hyvännäköinen hattu ja nuo raitapolvarit mahtavat!

  VastaaPoista
 5. Kyllä syöpä vaikuttaa tunteisiin. Minun serkkuni, äidin puolelta biologisesti lähin, koska olen ainut lapsi, sairastui syksyllä rintasyöpään. Itkuhan siinä tuli meiltä molemmilta, kun hän kertoi. Hänelle laitoin myssymalleja, mutta hän saikin sairaalasta myssyn.

  Ihanan pirteät nuo raitapolvarit!

  VastaaPoista
 6. Olipa koskettava tarina.
  Myssy on kaunis ja niin tyylikäs, ilahduttaa varmasti häntä ken sen saa :)

  VastaaPoista
 7. KAunis ja surullinen tarina.
  Kaunis on myös lierihattusi!

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia. Kaunis on lieri hattukin! Ei ohjeessa ollut huomautettavaa, se oli tuo purkaminen kun harmitti(mikä oli ihan oma vika) :)

  VastaaPoista
 9. Jansku: Niinpä, syöpään liittyy monia liikuttavia tarinoita.

  Heleena: Hui teillä edelleen kylmempää kuin meillä, mutta meilläkin viime yönä -28.4, aamulla -27.

  Seijasisko: Niin sain.

  Mammutti: Joo tarina on liikuttava.

  Marjut: Onpa kiva kuulla tuollaistakin, että joku sai myssyn. No ainakin OYS:n alueen sairaaloissa niitä on riittänyt, mutta esim. HUS:n alueella ovat kuulemma loppuneet ainakin joistakin paikoista.

  Sipi: Niin minäkin toivon ja uskonkin. :)

  Susu: Taidatte tekin "TYKS:n naiset" kuulla monia tarinoita, liikuttaviakin.

  Kisa: Kiva kuulla, että ohje oli OK. :)

  VastaaPoista
 10. Kaunis tuo lierihattu. Minäkin olen jo kolme myssyä saanut tehtyä, neljättä aloittelin eilen. Vien Susulle kun valmistuu tämä viimeinekin.
  Kyllä nyt on villaiselle käyttöä kun pakkanen paukkuu. Miunkin pitäisi tehdä tuollaiset pitkät sukat kun iskias vaivaa ja pohkeet on kipeinä.

  VastaaPoista
 11. -t-: kIITOS! :)

  Pirena: Polvisukista tai jopa ylipolvensukista varmaan olisi apua sellaiseen kipuun.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.