Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 7. helmikuuta 2012

"Pieleen mennnyt myssy" ja muutakin


Tänä talvena on meilläkin saatu jo useampi pakkasennätys ja taas viime yönä se rikottiin.  Eilenhän täällä oli lauhaa 6-10 astetta miinuslukemi ja lumituisku toi uutta lunta sellaiset 10-15 cm lumitöiden tekijän (mieheni) arvion mukaan. Mutta illalla jo pakkanen alkoi kiristyä ja yöllä olijäänyt mittariin lukema -34.3. Koko päivän on mittarin lukema lähennellyt -30, joten vilpoisaa on. 


Käsitöitä on valmistunut, mutta ensin tuon näytille kasan lankoja, jotka sain lahjoituksena OYS:n sytomyssykeräykselle.

 Viime viikolla asioin kylällämme toimivassa käsityöliikkeessä Kangasvillassa ja silloin juohtui mieleen kysyä, haluaisivatko he lahjoittaa taas lankaa sytomyssyjä varten.  Heti sain myöntävän vastauksen ja sovittiin, että käyn tämän viikon alussa hakemassa langat.  Ja tässä ne nyt ovat: 14 kerää Marks&Kattensin puuvillalankaa, kauniita värejä kaksi kerää kutakin.  Lämpimät kiitokset taas Kangasvillaan lahjoituksesta!  Tämähän on jo toinen kerta, kun saimme heiltä lankoja.

Ajattelin lahjoittaa nämä langat edelleen Oulun NNKY:n käsityökerhoon, josta huomenna haen jo valmistuneet sytomyssyt. Taka-ajatuksena lankoja lahjoittaessani minulla on, että saadaan jatkossakin heidän tekemiään myssyjä OYS:aan.  Tämä kerho osallistui v. 2010 kampanjaamme tekemällä 80 myssyä, niistä kerroin täällä.  Toivottavasti jokainen hyväksyy tämän päätökseni, etten julista näitä lankoja yeiseen jakoon.


 Ja nyt niitä käsitöitäni.

Tässä "pieleen mennyt myssy", jonka uskon olevan kuitenkin käyttökelpoinen.   Tippaliisa esitteli täällä minusta niin kaunista sytomyssyä.  Sainkin häneltä mallineuleen ja äkkiä myssy puikoille.    Vauhdilla se sitten valmistuikin, vaikka yhden kerran purin melkein koko kuvion.  Jotenkin vain tämä omani näytti niin pliisulta, ei ollenkaan niin kauniilta kuin se Tippaliisan tekemä. Lopulta menin vertaamaan  tätä Tippaliisan myssyn kuvaan ja totesin mokanneeni.  Olin innoissani tehnyt vain yhden kerran tuon mallineuleen kerrokset, kun Tippaliisalla se toistuu kaksi kertaa.  Mutta en anna tämän mokan masentaa itseäni vaan yritän ottaa opiksi. Vaikka tänäänkin sattui vastaavanlainen moka, joten voi olla, etten opi.  Niinhän sitä sanotaan, ettei vanha koira opi istumaan! ;DD

 Lankana oli joku nimetön puuvillalanka, jota jäi vielä sen verran, että riittänee yhteen myssyyn. Ehkä kokeilen toista samalla mallilla, jos muistaisin tehdä kuvion oikein. Tossukoita tarvitaan tällaisena talvena varpaita lämmittämään.  Niinpä tikuttelin veljeni vaimolle tällaiset, vaikka ei hän oikeastaan taida näitä tarvita, kun tiedän hänellä olevan vielä kassillisen äitini aikoinaan kutomia sukkia.  Mutta minulla oli mielestäni hyvä idea, siis hyvä syy.


 Se syy oli täydentää kahden sarja kolmen sarjaksi.  (Sorry, kuvan värit ovat kamalat ja päin prinkkalaa!) Kuten ehkä muistat, tein ensin veljen miniälle raitapolvarit ja sitten pikku-Veeralle ja nyt vielä Veeran mummulle.  Samat värit kaikissa, mummulle vain tossukat sukkien sijasta.  On siellä värien vilinää, kun sattuvat yksiin näissä raikkaan värisissä sukissaan. Tossukat tein kärjestä aloittaen hiukan omaa ohjettani muuttaen.  Lankaa näihin kului yhteensä 95 g.  Tässä kuvassa värit ovat ainakin tällä näytöllä lähes oikeat. Lopuksi arvoitus: mitä tästä isosta Viron villa -kerästä on tulossa?  Mitään palkintoa oikeinkaan arvaaja ei saa, hiukan vain kunniaa ja fanfaareja.  Kerin eilen omin käsin (tytär piti vyyhtiä) yhdeksi keräksi 274g  Viron villaa. Tuli niin iso kerä, että vain vaivoin sain sen pysymään loppuvaiheessa kädessäni.  Eikä muuten ollut yhtään solmua koko vuuhdissä.
12 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen myssy minusta!
  Minäpä arvaan, että tulossa on Revontulihuivi.....
  Tänään onkin ollut suht´kiva sää, noin 16 astetta, ei viimaa. Aamuksi lupailtiin taas 27 astetta pakkasta.

  VastaaPoista
 2. Inspiroivan näköinen tuo lankalahja! Hienoa käsityöliikkeeltä osallistua kampajaan lahjoittamalla lankaa. Sellaisesta kaupasta minäkin hakisin lankoja mielelläni :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kun saitte taas lankaa. Se on tärkeä osallistumisen muoto tuokin kun kauppa lahjoittaa lankaa.
  Ai että on herrrkulliset nuo raitasukat, oikein karkit. Ja kivannäköinen myssy oli aiemmassa kirjoituksessa.

  VastaaPoista
 4. tuo myssy on nätti.
  ja nyt pienessä kiireessä kirjoitan mut on pakko kyllä katsoa noiden tossukoiden ohje jos sellaiset ottaisin puikoille :) sen verran hienolta kuvassa näytti.

  VastaaPoista
 5. Nätti myssy, vaikka kuvio onkin erilainen kuin mallissa.

  VastaaPoista
 6. Huivia minäkin veikkaisin tuosta tulevaksi, eikös vironvillasta tule mainioita (ja lämpimiä pakkasille!) pitsihuiveja?

  Hieno on tuo myssysi, ei kukaan tietäsi sen pieleenmenosta ellet itse kertoisi:D

  VastaaPoista
 7. Onpas mukavaa kun Kangasvilla lahjoitti lankoja.Kauniiltakin näyttävät<3

  Tossut ova suloiset ja nätti on sytomyssykin "mokastasi" huolimatta.

  Arvaan että vironvillasta tulee peitto.

  VastaaPoista
 8. Tuo myssy näyttää kauniilta!
  Taidankin arvata mitä isosta kerästä syntyy mutta katsotaan. Omani sainkin jo aamusta pois pesukoneesta.

  VastaaPoista
 9. Heleena: Etpä arvannut tällä kertaa oikein. Enkä vielä paljasta salaisuuttani, huomenna sitten. ;D

  Sara: Totta on, että tällaista kauppaa suosii mielellään. :)

  KristiinaS: Lankalahjoitus on sekin osallistumista sytomyssykampanjaan. :)

  Casa: Tossukat on helppo tehdä, ei tarvitse edes pientäkään saumaa ommella ja valmistuvat nopeasti :)

  Marjut: Kiitos! :)

  Mrs.Marple: Eipä osunut arvauksesi nyt oikeaan! Salailu jatkuu. ;)

  Seijasisko: Eipä tule peittokaan! :)

  Pitsisukka: Sinä olisitkin osannut arvata oikein. ;D Nyt on minunkin tekeleeni kuivumassa ja hyvä tuli. Huomenna palaan asiaan täällä.

  VastaaPoista
 10. Kaunishan siitä myssystä tuli.
  Ethän ole liian kriittinen? :)

  Arvaan, että vironvillasta tulee jotain huovutettavaa...

  VastaaPoista
 11. Kauniit tossukat! Minulla on kyllä usein sekä villasukat että tossut jalassani - palelen nimittäin aika herkästi. Eli kyllä tossuille voi hyvinkin löytyä käyttöä vaikka villasukkia omistaisikin :)

  VastaaPoista
 12. Tippaliisa: Arvasit oikein, Viron villasta tuli huovutettua! ;) Ehkä tänään saan esiteltyäkin sen täällä.

  -maria-: Sama täällä, talvikaudella minullakin on jalassa villasukat ja villatossut, kesäisin vain tossukat. :) Mutta kaikkihan eivät ole niin kylmäjalkaisia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.