Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Itsensä toistoako


Päättyvällä viikolla on valmistunut vielä myssy ja sukat.  Ja ehkä ehdin tikuttaa valmiiksi vielä yhden sytomyssyn. Tai sitten en. Riippuu aivan vallitsevasta fiiliksestä.  Ulkona paukkuu edelleen pakkanen (aamulla -30.6), joten ulkoilu ei houkuta ja uunin kupeessa on mukava kutoa.


 Näyttääkö tutulta.  Eipä ihme, vaikka näyttäisikin. Melkein samanlaisen myssyn esittelin jo kuukausi sitten täällä.  Sama lanka Novitan Puro  ja väri Takkatuli, neulemallikin sama tunturineule. Kukka sentään on eri mallilla virkattu.  Ja käyttäjäkin sama, siis minä itse.

Se edellinen on muuten ihan hyvä, mutta nousi aina korvien yläpuolelle, kun oli ollut jonkin aikaa päässä.  Ilmeisesti pari kerrosta liian matala.  Eikä sellainen ole minusta hyvä talvipipo.  Lankaahan sen setin jälkeen ei jäänyt, joten kauppaan piti lähteä.  Päätin tehdä homman uusiksi enkä jatkaa sitä entistä.  Purohan ei ole mikään helppo purettava.  Nyt minulla on siis kaksi melkein samanlaista pipoa, taidan sen toisen lahjoittaa SPR:n Konttiin tai jonnekin.


 Kukan tein Lesley Stanleyn kirjan Anna kaikkien kukkien kukkia ohjeella 44 päiväkakkara.  Terälehtiä en kiinnittänyt mitenkään, katson ensin, käpristyvätkö käytössä.  Myssyä en ole vielä ulkoiluttanut, kun ei tällainen ole mielestäni vuorittomana riittävän lämmin näillä keleillä. Nämä sukatkin voivat näyttää jotenkin tutuilta, mutta poikeavat kyllä niistä edellisistä hiukan enemmän kuin nuo myssyt toisistaan.   Olenkohan minä alkanut toistaa itseäni.  No, kuitenkin: kun sain nämä edelliset sukat valmiiksi, tuli mieleeni että, että pikku Veera voisi olla mielissään, jos saisi samanlaiset sukat kuin äitinsäkin. Ja kun lankojakin oli, niin tuumasta toimeen.

 Siis raitapolvarit kokoa 30.  Lanka 7veikkaa, jota kului neljää väriä yhteensä 95 g.  Puikot olivat ne samat 3.5 mm:n uudet Addi-pyöröt, joista kerroin täällä. Siis Magic Loopina tein nämäkin.  Raidat ovat 4 krs:ta korkeita.

 Silmukoita oli alussa 48s, joilla resoria 6 krs:ta ja sileää yhteensä 10 cm.  Sitten kavensin 2 s/krs joka 4. krs yhteensä 4 kertaa.  Lopuilla 40. silmukalla jatkoin sileää, kunnes korkeutta oli 20 .5 cm. Kantalappu tavallinen vahvistettu,  terä 40s:lla ja kärkeen sädekavennus.  Vielä nämä eivät ole päässeet saajansa jalkoihin, joten on hienoinen jännitys, mahtaako koko olla sopiva.


Tässä vielä äidin ja tyttären sukat yhdessä.


Mukavaa vaalipäivää kaikille! Illalla olemme viisampia ja tiedämme uuden preisdenttimme nimen. Jännittävää!


16 kommenttia:

 1. pipo on kyllä hieno. ja vaikka puro onkin hieman vaativa lanka niin ainakin se on lämmin. :)
  nuo sukat on kyllä pirteät!
  Hyvää vaalipäivää sinullekkin.

  VastaaPoista
 2. Mukavastihan tuo uusi myssy "istuu". Minun päähäni pipot eivät luonnu; alla pitää olla ainakin huivi, että pysyy paikallaan.

  VastaaPoista
 3. Kukkanen on ihastuttava yksityiskohta pipossa.

  VastaaPoista
 4. Kaunis myssy tämäkin. Ihanat pienet raitasukat :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita ovat molemmat! Raitasukat on mun salainen heikkous, paits etten itselle ole vuosikymmeniin niitä saanut tehtyä.
  En ole vielä löytänyt pipomallia, joka minun päässä pysyisi paikoillaan, mutta huovutettu hattu pysyy ja tykkään siitä kovasti.
  Hyvää viikon alkua!

  VastaaPoista
 6. Kaunis päivänkakkara ja nätti on pipo muutenkin. Raitasukat ovat myös söpöt.

  VastaaPoista
 7. Pirteät sukat!
  Nyt pitäis virkistyä täällä blogistaniassa, että alkais sujua näillä sivuilla seikkaileminen!!!!

  No, huomennna aamulla hyppään junaan ja puksuttelen taas pikkuprinsessan luo.

  Pakkanen laski( tai kohosi!)eilisestä 33.4:stä 16 asteeseen ja lunta satelee. :-D

  VastaaPoista
 8. Kyllähän sitä kauniilla mallilla voi tehdä useammankin.Pirteä sukkapari äidille ja tyttärelle. Myssy kukkineenn on myös kaunis .

  VastaaPoista
 9. Casa: Tänään ulkoilutin ko. myssyä ja lämpimältä tuntui kovassa tuulessa ja n. -6. asteessa. :)

  -Maria-: Niinhän se on. :)

  Pirle: Tänään ulkoilin tämä myssy päässäni ja vielä tämäkin nousi hiukan liikaa. On kai liian liukas tukka! ;)

  Neulisti: Minäkin tykkään tästä(kin) kukkasesta. ;)

  Kisa: Kiitos! :)

  Mammutti: Ja minä en taas itselle halua raitasukkia. ;DD Huopahattu onkin aivan eri luokkaa kuin myssy, se pysyisi minullakin paremmin kohdallaan.

  Marjut: Kiitos! :)

  Marleena: Kiva kuulla, että "lomasi" bloggailusta loppuu ja palaat ruotuun! :) Tavataan täälläkin.
  Meilläkin lauhtui: illalla vielä -29, aamulla -8 ja nyt enää-6. Ja lunta tuiskuttaa.

  Seijasisko: Olen samaa mieltä, että hyvää mallia kannattaa käyttää useamminkin. ;)

  VastaaPoista
 10. Pipo on nätti ja sukat kertakaikkiaan iloiset!
  Purkaminen on niin kurjaa et minäkin mielummin teen uuden ku puran - oli lanka sit mitä tahansa:-)

  VastaaPoista
 11. Kaunis pipo! Ja nuo sukat, ihania, niin raikkaat ja selkeät värit!

  VastaaPoista
 12. Mistäpä ja miksipä sitä aina uusiin malleihin innostuisi,kun vanhat on hyväksi koettu.Kivoja myssyjä olet taas rehnyt Sinä myssymestari.

  VastaaPoista
 13. Heippa!
  Kiitos hattuni kommentista. Laskin päähineen mittoja huovutetusta miesten lapasesta jotka on aiemmin tehty samasta langasta samankokoisilla puikoilla. Niistä sain mitan jossa 16cm huovuttamatonta, löyhää, sileää neuletta puikoilla 4 (vironvilla 8/2)oli huovutettuna 10cm. Eilen aloitin uutta hattua johon neuloin reunaa 15cm ennen kavennuksia jotta taite jäisi vähän leveämmäksi kuin tuossa "prototyypissä". Saa nähdä mitä tulee vaikka muuten aioin noudattaa noita lukuja ja mittoja joita käytin tuossa ensimmäisen hatun teossa. Tykötarpeet ovat onneksi niin huokeat että voi kokeilla menipä sitten syteen tai saveen, viimeksi tulos olikin yllättäen hyvä ja päähinekin mitä lämpimin mikä on todettu tässä paukkupakkasjaksolla. Kokeile!

  VastaaPoista
 14. Myssykokeilu sillä mallineuleella olis nähtävillä blogissain, samoin kuin pieni tunnustuskin.

  VastaaPoista
 15. Susu: Tänäänkin kävi niin, että jäi purkamatta vaikka ohjeen mukaan tein liikaa. Niin innoissani kutoa paukutin, että 6 cm meni yli, mutta en purkanut. ;D

  Sipi: On mukava kuulla, että muut pitävät sukkien väreistä, kun itse en niistä oikein pidä. Mutta sukathan eivät olekaan itselle. ;)

  Famu: Tämä "myssymestari" kiittää ja kumartaa! ;DD

  Pitsisukka: Aloin niin innoissani tehdä sitä hattua, että kudoin 15 cm ja sitten hoksasin, että 9 cm olisi riittänyt. En purkanut vaan jatkoin siitä kavennuksilla. Tehtiin siis saman korkuisiksi se käänneosa, sinäja minä. ;) On niin mielenkiintoista kudottavaa, ettei mitään muuta malta tehdä.

  Mammutti: Kiva, pitääpä käydä kurkkaamassa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.