Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 13. helmikuuta 2012

Sytomyssyt luovutettu OYS:aan


Tänään on siis se päivä johon olen tähdännyt joulukuun lopulta alkaen, siis sytomyssyjen luovutus Oulun Yliopistollisen Sairaalan Syöpätautien poliklinikkalle.

Tänään keräilin kotonani olevat myssyt kassiin ja koukkasin naapurikunnasta hakemassa "pian 500. myssyn Tainan" kyytiini ja ajoimme Ouluun Lumoavaan Lankaan hakemaan sinne toimitettuja myssyjä, Ja sitten OYS:aan.

Syöpätautien poliklinikalla oli myssyjä vastaanottamassa ylilääkäri, professori Taina Turpeenniemi-Hujanen, osastonhoitaja Irma Kinnunen ja ylihoitaja Tuula Rissala, jotka ovat kuvassa vasemmalta lukien kolmantena, neljäntenä ja viidentenä.  Taina ja minä ensimmäisen ja toisena.

Myssyjä kertyi yhteensä tasan 230 myssyä, jotka otettiin ilolla vastaan. Varsinkin, kun edelliset myssyt olivat jo päässeet loppumaan.

 Kahvipöydässä Taina Turpeenniemi-Hujanen painotti taas, kuinka hyvä vaikutus tällaisella pienellä lahjalla voi olla paranemisprosessissa: myssylahja luo psyykkistä hyväoloa, mikä puolestaan voi vaikuttaa fyysiseen puoleen ja auttaa parantumisessa.  Monia kiitoksia sateli meille myssyistä  ja kiitokset pyydettiin myös välittämään kaikille projektiin tavalla tai toisella osallistuneille, siis kutojien ja virkkaajien lisäksi myös lankojen lahjoittajille ja myssyjä keränneelle Luomoavalle Langalle.  Olemme tehneet arvokasta työtä ja sitä arvostetaan.  Tilaisuudesta jäi oikein mukava mieli.
 

 Ketkä kaikki ovatkaan osallisina tuon myssykasan syntyyn.  Aloitetaanpa viimeksi saaduista myssyistä.


Nämä 61 myssyä oli toimitettu Lumoavaan Lankaan. Sen verran toimittajista tiedän, että Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen käsityökerhon myssyt (13 kpl) on viety sinne, muut taitavat olla useamman eri henkilön tuomia.


 Oulunsalon Käsityökökän 16. myssyä

Tainan tekemät 50. myssyä

Näiden lisäksi jo aiemmin esitellyt myssylahjoitukset
-Seijasiskon ja Oulun Kansalaisopiston HyvääKäsilläTehdenKerholaisten myssyt täällä
- Oulun NNKY:n käsityökerhon täällä  
- lankaa ovat lahjoittaneet käsityöliikkeet ovat  Kangasvilla Kempeleessä ja Somikki Oulussa 
- ja kaikki ne yksityiset henkilöt, jotka ovat osallistuneet joko yksin tai näiden ryhmien välityksellä.


Toivottavasti muistin kaikki osalliset.  Myös omasta puolestani haluan kiittää kaikkia kampanjaan osallistuneita, myös niitä, jotka toimittavat myssynsä suoraan sairaalaan.  Ja kaikkien muiden alueiden puuhanaisiakin.
 

KristiinaS  kirjoitti kommentissaan johonkin blogiin (sen nimeä en enää muista) napanneensa Positiivareiden aamiaispostista "just kaikille myssyilijöille sopivasti":

Eräs elämän miellyttävimmistä tosiasioista on se,
että ihminen joka vilpittömästi toimii toisen hyväksi,
tulee aina samalla auttaneeksi myös itseään. Nyt tuntuu taas takki hiukan tyhjältä, kun homma on hoidettu.  Lähtisinköhän kutomaan vaihteeksi vaikkapa lapasiaLuulen, että se voisi auttaa minua juuri nyt.


14 kommenttia:

 1. Ihanan määrän saitte myssyjä. Meillä on vasta huomenna neulekahvila, jossa saan osan myssyistä, mutta kotona täällä on nyt 70 myssyä jo valmiina (49 minun tekemää ja 21 muiden). Lahjoitamme omat hieman myöhemmin, kun ehdin käymään sairaalassa.

  Olin todella iloinen tunnistaessani myssykuvistasi muutamia Pauliina-myssyjä. Mukavaa, että ohjeesta on ollut hyötyä.

  VastaaPoista
 2. Hieno homma. Ahkeria olette olleet siellä. Hyvää mieltä ja ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 3. Tuli oikein hyvä mieli tätä lukiessa.:) Mukava määrä myssyjä.. Onnea onnistuneesta kampanjasta.

  VastaaPoista
 4. Hieno myssysaldo taas kerran! Huikeaa, minkälaisen hyvän tekemisen aallon olette aikanaan Seijasiskon kanssa käyntiin polkaisseet, mukava olla siinä omaltakin osalta mukana. Kiva lukea myös, että myssyjä on arvostettu ja kaikenlaiset ovat kelvanneet, välillä kun miettii omia kokeiluja, josko niistä on sittenkään kenellekään iloa, kun eivät omaan makuun osukaan.

  VastaaPoista
 5. Ihana, ihana postaus! On hienoa kun saa sairaalan henkilökunnaltakin noin hyvän vastaanoton nämä myssyt. Niin vilpittömästi ilosia ovat kaikki. On tää hieno tempaus minkä muinoin aloititte. Ei olis uskonu, että ihan koko maa on mukana ja jaksaa edelleen.

  Juu, sen Positiivareiden lauseen laitoin ainakin Jaanalle ja ehkä johonkin muuallekin ja oisin sen nyt tännekin laittanut. Se on just niiiin hyvä tällaiseen yhteyteen. Hyvä kun olit sen huomannut ja ottanut käyttöön.

  VastaaPoista
 6. Hieno tulos!
  Uskon tietäväni tunteesi: Onnellinen, mutta vähän väsynyt ja tyhjä olo, kuin jotain puuttuisi...
  Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 7. Mahtava saalis teillä siellä Oulussa! Tosi kiva, kun te tempauksen puuhanaiset (ei taida olla yhtään -miestä mukana?) jaksatte laittaa näitä raportteja, on mukava nähdä, miten paljon myssyjä onkaan syntynyt.

  VastaaPoista
 8. Upeaa,upeaa ja huikeata, mitä saitte aikaiseksi SeijaSiskon kanssa panemalla tämmöisen lumipallon vyörymään.
  Täällä vähän huono omatunto, kun myssyily on ollut jäissä näiden vauva- ja remonttihommien jaloissa!
  Hyvää ystävänpäivää ja V:n syntymäpäivää!!! Halit sinne! <3

  VastaaPoista
 9. Mahtava määrä myssyjä teillä! Minäkin vein tänään keräämäni myssyt Vaasan keskussairaalaan, ja todella iloisesti ne otettiin vastaan.

  VastaaPoista
 10. Kardemumma: Monta Pauliina-myssyä olikin joukossa, siis siinä 230. myssyn joukossa. Tämän postauksen myssykuvissahan oli vain osa viedyistä. :)

  Daisy: Kiitos! :)

  Seijasisko: Niin minustakin! :)

  TiiQ: Olen nöyrästi ylpeä tekemästämme aloituksesta ja sen saamasta suosiosta! Kiitos kuuluu myös sinulle niin myssyntekijänä kuin ohjeiden laatijanakin. Entistä vakuuttuneempi olen tuon käynnin jälkeen, että kaikki teemme arvokasta työtä. :)

  Simpura: Kiitos! :)

  KristiinaS: Olen nöyrästi ylpeä tekemästämme aloituksesta ja sen saamasta suosiosta! Kaikkien projektiin osallistuneiden, sinunkin, avulla olemme saaneet valtavan kasan myssyjä eri sairaaloihin näiden kahden vuoden aikana. Ja tuo sinun nappaamasi lause välittäköön kiitoksia kaikille osallistujille. :)

  Mammutti: Se tunne meni pian ohi, nopeammin kuin silloin kaksi vuotta sitten. Alan vissiin tottua! ;D

  -maria-: Minä näen tärkeänä tämän raportoinnin siksi, että se kannustaa ihmisiä ensinnäkin osallistumaan ja sitten vielä jatkamaan hyvällä asialla. :)

  Marleena: Kaikki aikanaan! Nyt sinulla on tärkeää tekemistä mummona, mutta vielä tulee aika osallistua hyvätekeväisyyteenkin pontevammin. Äläkä muuten unohda sitä panosta esim. myssyjen viennistä LKS:aan joulun alla.

  Flikka: Kiitos sinulle tästä ystävänpäiväkeräyksen ideasta! :)

  VastaaPoista
 11. Hieno saavutus ja kaunis tilaisuus! En yhtään ihmettele, että takki tuntuu tyhjältä. Olet lapassessiosi ansainnut. Sen lisäks, että olet vetänyt tätä omaa Oulun Myssykeräystä, olet koko ajan jaksanut seurata maan kaikkia muita keräyksiä ja tsempata meitä muita! Kiitos siitä.
  Oli tuo Kristiinan kommentti laitettu mullekin ja kyllä se osui ja uppos.

  Tuhannen myssyn Tainalle erityisterveiset;-)

  VastaaPoista
 12. Voi teitä ahkerikkoja.Olette tuottaneet iloa niin monelle.Se on todellista välittämistä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.