Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 27. helmikuuta 2012

Sytomyssyasiaa taas


Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi -kampanja on päättynyt jo ajat sitten, mutta vasta nyt olen tekemässä lupaamaani yhteenvetoa sen tuotosta kikista mukana olleilta alueilta. Keräys tuotti TYKS:aan noin 500 myssyä. Susu ja Piiku kävivät ne luovuttamassa Syöpätautinen poliklinikalle.  Asiasta raportoi Susu täällä.

 Jatkossa voi myssyjä toimittaa myös sinne a) postitse osoitteella

 TYKS
Syöpätautien poliklinikka
Osastonhoitaja Pirjo Haavisto 
PL52
20521 Turku

tai b) viemällä paikan päälle Osasto 820, T-sairaala, 1 krs

tai c)  viemällä  Lanka- ja käsityöliike Anjalin
Annankatu 5
24100 Salo


Seinäjoen Keskussairaalan keräyksestä raportoi Malli täällä ja sinne luovutettiin 145 myssyä. Tämä keräys jatkuu edelleen, vaikka ystävänpäivä on jo ohi. Kyseiseen sairaalaan on käynnissä toinenkin  Kardemumman järjestämä keräys, joka ei varsinaisesti ollut mukana ystävänpäivän tempauksessa, mutta käsittääkseni jatkaa edelleen toimintaa. EKKS:aan oli  kertynyt yhteensä yli 300 myssyä ja lisää oli tulossa.  Asiasta kertoi Eija täällä.
 

Kymenlaakso Keskussairaalakin sai sinne kerätyt myssyt, jotka toimitti Pitsisukka. (Näiden myssyjen lukumäärää en ole nähnyt missään.) Asiasta kertoi Hepsi täällä  ja mainitsee samalla, ettei ko. sairaalassa tarvita myssyjä toistaiseksi   


OYS:aan kertynyt myssymäärä oli 230 myssyä, mutta sen lisäksi myssyjä on toimitettu suoraan postitse syöpäpolikliniklla. Niiden lukumäärää en osaa edes arvailla, mutta tiedän useamman tekijän niitä toimittaneen sinne.  


Siis saamieni tietojen perusteella päättelen, että sytomyssyjä lahjoitettiin eri sairaaloihin tempauksemme ansiosta yli 1200.  Aika hyvä määrä, kun keräysaika oli lyhyt.  

Mutta myssyjen tarve on edelleen suuri, niin kuin me kaikki tiedämme. Eikä näköpiirissä ole sen vähenemistä.  Seijasisko kirjoitti aiheesta osuvasti ja lainaankin pätkän hänen tekstiään tähän: "Tarve myssyihin on suuri ..niin suuri, että tuskin on mahdollista että tulevaisuudessa myssyjä tulee olemaan OYS:ssakaan jatkuvasti saatavilla.   Olenkin nyt omalta osaltani päättänyt, että  jatkossa keskityn hyväntekeväisyyskäsitöiden osalta pelkästään sytomyssihin.  Ystäväni sairastelua  läheltä seuranneena  olen nähnyt kuinka  rankka kokemus tuo sairaus on vaikka siitä onneksi nykyisin suurin osa hengissä selviääkin.  Myös se palaute, mikä on tullut sairaalan henkilökunnalta tai suoraan syöpäpotilailta  on ollut todella  sydämellistä ja kannustavaa."

Näin on.  Myös minä aion jatkaa myssyjen tekoa ja teidän muidenkin houkuttelua mukaan jatkossakin.  Siis lisää kampanjoita saattaa olla tulossa. Mutta sitä ennenkin annetaan puikkojen ja koukkujen suihkia myssyjen teossa unohtamatta ompelukoneitakaan.


 Ja jottei postaus jäis yhden kuvan varaan, niin esittelen nyt lopuksi kolme hiljattain tekemääni sytomyssyä.

 Perusmyssy, jossa resorin jälkeen sileää neuletta. Lankana Hjertegarnin Baby pompon, joka nyppyisenä ei mielestäni kaipaa pintaan mitään kuvioa.   


 Tähän myssymalliin minä tykästyin.  Tippaliisa näitä teki ensin ja minää aloin peesata.  Molemmissa lanka on puuvillaa, tummempi Dropsin Safran ja vaaleampi unkarilaista Violaa.
Tässä yhteydessä on hyvä mainita myös HUS:n syksyisestä keräyksestä, joka ei siis liittynyt ystävänpäivään mitenkään. Syksyn keräys tuotti siellä 714 myssyä, 40 paria sukkia ja yhdet säärystimet. Puuhanainen Niina Hakonen kertoi asiasta täällä.   Eikä HUS:n keräyskään lopu vaan jatkaa edelleen, siitä  juttua täällä.

7 kommenttia:

 1. Hei! Loma alkoi ja kävin tänään viemässä Seinäjoen sairaalaan 84 myssyä. Keräys jatkuu edelleen.

  VastaaPoista
 2. No ihan varmasti minäkin jatkan sytomyssyjen tekoa niin kauan, kun vain myssyt sairaalaan kelpaavat. Vaikka varmaan jonain päivänä syöpään keksitään sellainen parannuskeino, joka ei enää vie hiuksia päästä.

  Toissaviikonloppuna muuten katsoin Voice of Finland -ohjelmaa, ja olen melko varma, että erään laulajan kannustusjoukoissa oli yhdellä naisella sytomyssy päässä.

  VastaaPoista
 3. Kauniita sytomyssyjä. Onko tuohon siniseen ohjetta saatavilla? Meidänkin neulekerhossa on ollut juttua ja suunnittelua aloittaa myssyjen virkkaus ja neulominen. Osalle porukkaa asia on ihan tuntematon ja tarvetta ois vähän monenlaisille myssyohjeille. Kaikilla ei ole edes tietokonetta, mistä ohjeita etsiä. Itse ihastuin tuohon siniseen neulottuun malliin.

  VastaaPoista
 4. Kardemumma: Mahtava myssykasa! Hyvä tietää, että teidänkin keräys jatkuu. Yritän pitää Kaikki sytomyssykampanjat -sivua ajantasalla.

  MariJ: Mukava kuulla, että sinäkin aiot jatkaa sytomyssyjen parissa. Vielä ei vain taida olla tietoa sellaisesta parannuskeinosta syöpään, ettei vaarana olisi hiusten lähtö. Ja ainakin OYS:ssa tunnutaan arvostavan myssyjä niin paljon, että ne vastaanotetaan siellä ilolla.

  Pilvikirsikka: Tuohon siniseen myssyyn ei ole valmista ohjetta, minulla on vain sen kuvioneuleen kaavio ja muuten olen tehnyt omasta päästä. Jos sen kaavion haluat, niin laita mulle meiliä, osoite löytyy esittelyn lopusta oikeasta sivupalkista. Siinä vähän alempana on myös kohta Hyviä sytomyssyohjeita. Siitä kun klikkaa, pääsee Seijasiskon keräämiin ja ylläpitämiin linkkeihin, joista löytyy monenlaisia sytomyssyiksi sopivia ohjeita. Terveisiä vain neulekerhosi kaikille jäsenille! On kiva, jos alatte tehdä myssyjä.

  VastaaPoista
 5. Kivasti taas mainosta hyvälle asialle.:) Tuo Tippaliisan myssy minuakin kiinnostaa?

  VastaaPoista
 6. Seijasisko: Pitäisiköhän minun kirjoittaa ohje tuota myssyä varten, hmh...

  VastaaPoista
 7. Jos viitsit-ohjeen voisi sitten lisätä "hyviin sytomyssymalleihin".

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.