Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 25. helmikuuta 2012

Tervehdys Ylläkseltä


Taas on tullut se aika vuodesta, jolloin meitä, miestäni ja minua, Ylläs kutsuu voimakkaasti. Ja nimenomaan Ylläksen pohjoinen puoli, siis Äkäslompolo.  Sinnepä ajelimme eilen, vai pitäisikö sanoa, että tänne ajelimme, kun tätä naputtelen Äkäslompolossa. Olemme vierailleet täällä yli 15. vuoden ajan, pääasiassa kevättalvella.  Ensin vain viikon enintään kahden matkoja talvilomalla ja nyt eläkeläisinä sitten pietmpiaä jaksojakin.  Viime talvena yövyimme täällä n. 50. yötä.

 Olemme asuntovaunuihmisiä ja asustamme täällä kylän keskustassa olevalla vaunualueella tuntureiden ympäröimänä. Tästä on lyhyt matka kaikkiin tarpeellisiin paikkoihin. Ladulle pääsee 50. metrin päästä, kauppaan on kävelymatka ja lähietäisyydellä on useita tanssipaikkoja, joissa viihdymme iltaisin.  Rinteeseenkin pääsee mukavasti bussilla, mutta siellä emme viime vuosina ole viihtyneet.


Tänään kauppamatkalla ihailin poroja, jotka ovat kaupan lähellä aitauksessa.
 
 
Täällä on vilskettä ja vilinääkin, mutta myös rauhaa ja hiljaisuutta.  Ja ennen kaikkea ympärilla upeat maisemat, joita on kiva ihailla vuoden- ja vuorokauden aikojen sekä säiden vaihtuessa. Ja vaunun mukavuudessa minulla on kiva istua käsitöideni parissa, nytkin on kassillinen lankaa mukana.  En etukäteen päätä kovin tarkkaan, mitä täällä teen, siksi lankoja pitää olla useampaa sorttia, että on mistä valita.


Tälle matkalle otin poikkeuksellisiakin tarpeita mukaan.  Minuuun iski nimittäin pitkästä aikaa pakottava halu tehdä eräs ristipistotyö. Ja kun onnistuin saamaan mallinkin, niin pian sitä pitäisi päästä pistelemäänkin.  Vanhoista varastoistani löysin sopivan kangaspalan ja lankojakin, ei tosin juuri mallin mukaisia, mutta mielkestäni käypäsiä.  Siinä ne nyt odottavat, neulat vain puuttuivat kuvan ottohetkellä. Suurennuslasikin, jota tarviin nähdäkseni pienet pistot. Ja se malli on tuolla kankaan alla ja sen paljastan vasta joskus myöhemmin. 


On tämä nykyaika mukavaa, kun meillä on käytössämme digikamerat ja tietokoneet ja sähköposti, joka kuljettaa viestit luoksesi, olitpa melkein missä päin tahansa.  Minäkin sain täällä avata mukavan meilin ja sen liitteenä olevan kuvan.


 Torstai-iltana tapasin erään äidin, jonka kolmelle tyttärelle olin kutonut lapasia. Niistä lapasista kerroin täällä.  Ja jo eilen sain häneltä liikuttavan kiitoskirjeen ja tyttärien kuvan, jossa he poseeravat uudet lapaset käsissään. Pienin, 3-vuotias, oli ihmetellyt: "Miten se täti osas tehdä näin pienet just minun käsiin?"  Tyttöjä en olekaan ennen nähnyt, vaikka äidin olen tuntenut ja tavannut talvisin viikottain jo kolmen vuoden ajan.


Nyt vain toivottelen kaikille mukavaa lauantai-iltaa ja suloista sunnuntaita!  Itse alan valmistautua saunaan.

10 kommenttia:

 1. Ihania ilmoja teille sinne pohjoiseen. Nyt näyttää ainakin hienolta

  VastaaPoista
 2. Ihana kuva lapsista lapasineen, vaan kyllä ne ovatkin nättejä lapasia (ja lapsia)!
  Kuulostaa mukavalta lomailulta:)

  VastaaPoista
 3. Mukava kiitoskuva!
  Kiva seurata ristipistoprojektiasi.
  Ihanaa, aurikoista lomaa!

  VastaaPoista
 4. Hyvää lomaa teille sinne pohjoiseen.

  VastaaPoista
 5. Tuttuja maisemia :)
  Sinne suuntaan minäkin kahden viikon päästä hiihtelemää.
  Aurinkoisia lomapäiviä teille :))

  VastaaPoista
 6. - "Mistä noita lapasia oikein tulee?"
  Nuo ihanat kiitokset antavat kyllä puhtia muihinkin asioihin, kuten esim. hiihtämiseen.
  Lähetän tuon auringon sinne, ellei se teillä vielä paista.
  -t-

  VastaaPoista
 7. Kauniit maisemat teillä sellä! Tänään paistoi aurinko, mutta aika vinkeä viima puhalsi posket punaisiksi, kun ähelsin kolan kanssa pihassa. Aurinkoista lomaa!

  VastaaPoista
 8. Simpura: Ainakin tähän asti ilmat ovat olleet ihanan aurinkoiset! :)

  Eila: Joo molemmat ovat minustakin nättejä, lapset ja lapaset. :)

  Seijasisko: Rp-projekti etenee mukavasti. :)

  Daisy: Kiitos! :)

  Pärre: Näissä maisemissa viihtyy, tervetuloa vaan!

  -t-: Lapasia tulee niin kuin niitä plopp, plopp vai mitä ne nyt olikaan, joita tippui tuolta vaan! ;DD Kiitos auringosta, se onkin paistanut taas koko päivän.

  Heleena: Kaunis aurinkoinen pakkaspäivä on tänään ollut täälläkin.

  VastaaPoista
 9. Mukavaa lomaa!

  Onnelliset ovat ilmeet uusien lapasien omistajilla.

  VastaaPoista
 10. Mukavaa lomailua siellä pohjoisen kauniissa maisemissa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.