Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 6. tammikuuta 2012

Sytomyssyhaasteeni on otettu vastaan

 
Tällä viikolla olen saanut muutamia mukavia viestejä, että haasteeni Sytomyssyjä ystävänpäiväksi on otettu vastaan.  Mitään ilmottautumistahan siihen ei tarvita, mutta aika moni on ilmoittanut kommentilla tai s-postilla tekevänsä vähintään yhden myssyn.  Myös muutamia yhteydenottoja on tullut vuoden 2010 keräysten puuhanaisilta, jotka suunnittelevat keräyksen uusimista.  Hienoa!  Ilmoittelen täällä niistä sitä mukaa, kuin saan vahvistuksen, että keräys on julistettu käyntiin.

 
Tänään tulikin jo ensimmäisen ilmoitus, kun Susu ja Piiku käynnistivät keräyksen Turun Yliopistolliseen sairaalaan (TYKS) blogeissaan täällä ja täällä.  


 Myssyjä voit toimittaa Turussa Piikulle tai Susulle ja Salossa Käsityökauppa Anjalinille, Annankatu 5.

Piiku perusti eilen Facebookiin Sytomyssykampanja Tyksiin -ryhmän. Siellä sekä blogeissaan he tiedottavat kampanjasta.

Lue tarkemmin Susun ja/tai Piikun blogeista, joihin linkit yllä.Myös Eija ilmoitti että, Etelä-Karjalan Keskussairaalan (EKKS) keräys ottaa haasteen vastaan. Siellä keräys onkin jatkunut kai koko ajan, mitä minä en ollut tiennyt.  Siellä myssyt voi toimittaa suoraan EKKS:n syöpäyksikköön, Karjalan Ompelukoneeseen tai  Eijalle  itselleen.


Mukaanhan ehtii vielä, aikaa on kuusi viikkoa tehdä myssy/myssyjä.  Tottuneelta käsityöntekijältä ei mene monta tuntia yhden myssyn tekoon.  Todisteena siitä alla olevat itseni tekemät myssyt.  Ne kaikki olen tehnyt haasteen jättämisen jälkeen.

Ensin tartuin Puro Batik-kerään. Siitä valmistui jo viime vuoden puolella tuo leveää resoria oleva myssy ja seuraavaksi sitten lopusta langasta Hurrikaani. Kerästä jäi vielä muutama metri odottamaan Nepal-myssyjen tekoa, joka onkin sitten aivan eri juttu.

Sitten tarttui käteeni  kerä Novitan Silja-lankaa (54% puuvillaa, 46% akryylia). Muutamia keriä Siljaa on marinoitunut kaapissani jo vuosia, mutta nyt ne päättivät muuttua myssyiksi.  Mallin tempasin omasta päästä, ensin Ellan-mekon pintaneuleella ja sitten lapasista tutulla pintaneuleella. Vaaleanpunaista Siljaa jäi pienoinen keränen, joka ei kuitenkaan riittänyt enää myssyyn.

Siispä pannaan se kaveriksi tuohon siniseen vyötteettömään lankaan, joka luultavasti on myös Siljaa.  Ainakin näyttää ja tuntuu samalta.  Niin syntyi kaksi raitamyssyä, joihin vaaleanpunainen meni kaikki, mutta sinistä jäi melko paljon.  Sillekin löytynee lankakaveri ja päätynevät sitten yhdessä raitapipoksi.

Siljaa sain kulutettua yhteensä 160 g neljään pipoon ja Batikia meni se 100g:n kerä.


On se muuten kummaa, kun aikoo ja haluaa tehdä jotain, joka on kaiken lisäksi jo aloitettukin, niin sitten salakavalasti kai tuolta takavasemmalta tulee joku vimma tehdä jotain aivan muuta. Niin kuin nyt näitä sytomyssyjä.  Boleron tekele on kesken ja sen haluan nähdä pian valmiina, mutta kun sain yhden sytomyssyn valmiiksi, niin käsi haki jo lankaa seuraavaan. Ja sitten iski vielä pakottava tarve saada itselle uusi villamyssy ja siihen tietenkin huivi.  Tee siinä sitten boleroa ja muuta suunniteltua. Mutta onneksi on vuotta pitkästi vielä jäljellä. Ja lisääkin niitä tulee!


Mukavaa viikonloppua kaikille!  Joko joulu on purettu pois?

6 kommenttia:

 1. Kiva päästä tännekin välillä, meillä yhteydet olleet taas poikki.
  Minäkin ota haasteen vastaan ja yritän kantaa oman korteni kekoon.

  VastaaPoista
 2. Ihan oikeassa olet - kyllä sitä vaan ehtii kaikenlaista kun vaan haluaa. Tänään syntyi eka myssy vaikka laitettiin vene talviteloille ja tehtiin klapejakin monta tuntia. Ne viime viikolla esille otetut keskeneräiset ei edistyneet yhtään...
  Kiva kun mainitset täälläkin TYKS - keräyksestä!

  VastaaPoista
 3. Kivaa, kun on saatu säpinää sytomyssyilyyn taas.:)))))

  VastaaPoista
 4. Kirjoitin juuri blogiini sytomyssyistä eli mukana ollaan! Toivottavasti nyt porukka innostuu, kun on rajattu aika. Aika vähön niitä on tainnut täällä valmistua. Tai ei ole ainakaan noihin liikkeisiin palautettu.

  VastaaPoista
 5. En miekään tiennyt että EKKS keräys jatkuu, mutta olen aika ajoin saanut viestiä, että uusia myssyjä on edelleen sairaalalle toimitettu, itsekkin aina silloin tällöin nipun vienyt. Ja kaikki ovat tehneet kauppansa. Mie lisäsin omaan osiooni ommellut myssyt, ja luulen että niitä tulee jonkin verran, ainakin lupauksista päätellen.
  On tosi mahtavaa, että ihmiset ottavat asian omakseen kun vähän suuntaa näyttää.

  VastaaPoista
 6. Mammutti: Kiva, että sinnekin saadaan linjat toimimaan! :)

  Susu: Pitäähän sitä hyvistä asioista kertoa! :)

  Seijasisko: Niinpä! :)

  Hepsi: Porukan mukaan saantia minäkin toivon ja uskon, että sitä enempi saadaan liikkeelle kuin alueita lähtee mukaan aktiivisesti. :)

  Eija: Hienoa työtä siellä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.