Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Viime vuoden viimeiset

Niin päästiin uuteen vuoteen, vuoteen 2012.   Mutta vielä täällä palataan entiseen, minulla on nimittäin muutamia pieniä töitä esittelemättä täällä. Ja lähipäivinä aion tehdä tänne vielä yhteenvedonkin viime vuodesta.

Tämä meidän vanha puurotonttu toivottaa kanssani hyvää jatkoa alkaneelle vuodelle ja kiitokset edellisestä!  Te kaikki täällä poikenneet olette ilahduttaneet minua suuresti, varsinkin kaikki kommentoijat. Toivottavasti viihdytte jatkossakin vieraanani.

(Puurotonttu on todella vanha, minusta tuntuu, että se on ollut meillä aina.  Ainakin se oli jo silloin kuin lapsemme olivat pieniä. Nyt he ovat neljänkympin kahtapulta. Puurotontun paikka on luonnollisesti ruokapöydällämme.)Mutta ne käsityöt:  myssyjä ja  pienet sukat!


Ensin valmistuivat keskosvauvan kokoisiksi ajatellut putkisukat ja perusmyssy Wetterhoffin Sofia-langasta (30% silkkiä, 70% villaaa), jota kului näihin 45 g.


Seuraavaksi valmistui kuvan oikeassa reunassa oleva pieni Hurrikaani-pipo samaisesta Sofia-langasta. Tähän myssyyn sitä kului 25 g.

Minulle on jäänyt tuota Sofiaa kolme kerää jostakin vanhasta työstä ja ajattelin käyttää ne pois. Nyt tuo tummempi ruskea loppui kokonaan, mutta tuota vaaleaa on vielä vähän samoin sitä komatta sinistä. Niistä pitää keksiä vielä jotain.

Isompi myssy onkin sytomyssy ja menee OYS:aan Sytomyssyjä ystävänpäiväksi -tempauksen merkeissä. Siitähän kerroin täällä.  Tämä myssy on ensimmäiseni tuohon tempaukseen ja sen tikuttelin eilen Puro Batik-langasta, peruspipo ihan omasta päästä.  Silmukoita oli 96 ja puikot 4 mm:n, lankaa kului puoli kerää, siis 50 g. e toinen puolikas kerä on sekin jo muuttumassa sytomyssyksi.


 Puro Batikin väreistä ja niiden liukumisesta pidän. Tosin tämä vihreä ei näytäkään tässä työssä niin kivalta kuin kerältä odotin, mutta ihan kelvollinen myssy siitä kuitenkin tuli.  Tässä Hurrikaanissa tein kuvion seitsemällä silmukalla, siis 6 o ja 1 n. Pieneeen myssyyn ihan sopiva pienennys.


Sytomyssyjä ystävänpäiväksi -haasteen jätin toissa päivän postauksessani ja nyt jo on monta lupausta myssyistä ja jopa keräysten järjestämisestä annettu, vaikka mitään ilmottautumista ei tarvita!  Olen kuulkaa niin, niin hyvilläni, että mahdattekohan te arvatakaan. Ihan olen vesikierteet silmissäni lukenut kommenttejanne. Kiitos ja halit teille jokaiselle.  Ja lisäähän porukkaa mahtuu mukaan tempaukseen ja yksikin myssy otetaan ilolla vastaan.

 

9 kommenttia:

 1. Upeita myssyjä, saajat ovat varmasti iloisia :)

  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Ihania myssyjä, etenkin nuo ensimmäisen kuvan myssy ja sukat ovat väriltään aivan minun mieleeni!

  Minäkin toivottelen mahtavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Pikkuvauvan putkisukathan ovat mainio idea, jalan kasvaessa eivät käy niin pian pieneksikään!

  Minustakin Batik on oivallinen pipolanka. Yhden pipon olen siitä tehnyt, ja sitten jostain alennuksesta hamstrannut lankoja lisää myöhempiä pipoja varten. Kumpa minulta liikenisi vähän ylimääräistä aikaa, niin voisin tehtailla niistä vaikka sytomyssyn tai pari...

  Sinun blogissasi on aina ilo vierailla: teksteissäsi viipyilee aina mukavan rauhallinen ja leppoisa tunnelma :). Mukavaa tätä vuotta Sinulle Matleena!

  VastaaPoista
 4. Ihana Puurotonttu ja kauniita käsitöitä!

  Tuo Ystavänpäivän Sytomyssytempaus on kyllä hyvä idea!

  VastaaPoista
 5. Simpura: Kiitos! :)

  Nyyti: Kiitos sinullekin! :)

  Maikki: Minä olen joskus menneinä vuosina tehnyt muutamat pikkuvauavan putkisukat, mutta eivät ole erikoissen suurta suosiota saavuttaneet jostain syystä! :O

  Suurkiitos noista ihanista kehuista, joita blogilleni annat Lämmittää somasti mieltä! :)

  Seijasisko: Toivotaan, että tempaus tuottaa mukavan kasan myssyjä! :)

  VastaaPoista
 6. Mukava nähdä tuo sinun puurotonttu. Kyllä, se on vanha. Meillä on kaksi samantapaista kuminaamatonttua, jotka ostin 41 vuotta sitten poikavauvani kunniaksi. Nämä on niitä oikeita joulun-tuoja-tonttuja :)

  VastaaPoista
 7. Sytomyssy kampanjat ovat todella upeita asioita. Itsekin puuhastelen pipojen parissa. Meidän lähihoitajaopiskelijoiden haastekampanja loppuu 26.1.,jolloin myssyt luovutetaan. Sen jälkeen aion pitää myssyjen tekoa yllä jatkuvasti ja silloin tällöin viedä niitä Etelä-Karjalan keskussairaalan syöpäpkl:lle, esim. ystävänpäiväksi ja muulloinkin.

  Onnellista vuotta 2012 !!

  VastaaPoista
 8. Hyvää uutta vuotta sinullekin näin vähän myöhässä!

  VastaaPoista
 9. Sude: Samanikäisiä meillä siis sekä tontut etä esikoiset, sillä tyttärenikin oli 41v sitten vauva! ;)

  Eeva: Kuulostaapa mainiolta asialta! :)

  -H-: Kiitos samoin sinulle! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.