Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 5. tammikuuta 2012

Nyt se kukkii

Jouluhan on tunnetusti amaryllisten aikaa. Niinpä olen iloinnut niistä viime viikkoina ja ihastellut niiden upeita kukkia.

Varsinkin tästä, joka eilen aloitti kukintansa.  Kolme nuppua on jo avautunut, yksi vielä supussa.

Tästä amarylliksestä olen kertonut aiemmin jo täällä ja täällä. Tuli siis tehtyä jatkokertomus ja aivan suunittelematta. Lyhyesti sanottuna tämän tarina on sellainen, että viime joulun sipuli jäi kesäksi unohduksiin purkkiinsa, pääsi sitten syysmyöhällä sisälle ja ihmeekseni alkoi muutaman viikon kuluttua pukata kukkavartta.  Ja nyt kukkii siinä samassa purkissa ja mullassa, jotka on saanut reilu vuosi sitten. Sinnikäs on amaryllis!


Tässä kaikki tällä hetkellä kukassa olevat  amaryĺlikseni.  Tummempi punainen ja valkoinen ovat tämäntalvisia ja kukkivina saatuja ja oikealla reunassa tämä yllämainittu. 

9 kommenttia:

 1. Kerrassaan upea! Ihana hehkuvan punainen väri, kaunein kaikista!

  VastaaPoista
 2. Ihania! Minulla on yksi, valkoinen amaryllis, mutta kun oltiin reissussa, se oli pudonnut pöydältä ilmeisesti painavien kukkiensa takia, joten ei oikein ole esittelykunnossa.

  VastaaPoista
 3. Kiva kun muistit laittaa kuvan, on ne vaan niin komeita että kelpaa ihastella!
  Minä sain nuppuisen amarylliksen joka ei raaskinut aueta kuin vähän, "muumioitui" omituisesti...leikkasin toisen nuppuisen kukkavanan maljakkoon ja se on kyllä nyt aloittelemassa aukeamistaan, toivottavasti paremmalla onnella kuin sisarensa;)

  VastaaPoista
 4. Sain Tapaninpäivän jälkeen nupullisen Amarylliksen ja nyt vihdoin näyttää avautuvan!

  VastaaPoista
 5. Ihania amarylliksia. Minä ostin joulun jälkeen kaksi amaryllista lisää parin muun jo kukkineen tilalle ja ne kukkivat nyt. Ne maksoivat euron kipale!

  VastaaPoista
 6. Kyllä tuo viimevuotinen erottuu kauniilla värillään, vaikka ei nuo tämän vuotiset huonoja ole. Minulla nuo amaryllikset nopeasti menevät sitten huononnäköiseksi mutta sitäkin kauniimpia ovat sen hetken.

  VastaaPoista
 7. Sykähdyttäviä!
  Sinulla kukkii amaryllikset, meillä joulukuusi - ei raaskita vielä luopua. Taidetaan poltella kynttilöitä siinä vielä nuutin päivänä...

  VastaaPoista
 8. hei Matleena, aloitimme mekin Susun kanssa Turussa taas sytomyssykampanjan - sen ystävänpäivä-sellaisen.
  Arvaa miten minun kävi sen orkidean kanssa? Jouluimuroinnissa se onneton putosi lattialle ja katkaisi tietty sen kukkavanansa. Tähän asti se on pärjännyt vaasissa, mutta eihän se niitä nuppujaan enää avannut. Voi mikä murhe!

  VastaaPoista
 9. Heleena: Niin minustakin! :)

  Marjut: Sehän se painava kukinto joskus kaataa amarylliksen, meilläkin oli tuo valkoinen pannut viime yönä makaamaan. ;D Onneksi saatiin vielä tuettua pystyyn.

  Eila: Muistinpa sentään! Yleensähän amaryllis viihtyy hyvin myös maljakossa.

  Mrs: Marple: Sielläkin siis ihaillaan amarylliksen kukkaloistoa! :)

  Auli: Eipä ole ollut paha hinta amarylliksillä! ;)

  TanjaV: Joo ei se kukinta näillä kestä monta päivää parhaimmillaan.

  Pirle: Joulukuusen kukintakin on ihana! :)

  Piiku: Voi harmi, miten orkideallesi kävi. :( Mutta jos sitä kukkavartta jäi jäljelle, saattaa se jatkaa sitä ja tehdä siihen sitten kukat, joten älä vielä menetä toivoasi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.