Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Olgat pitkästä aikaa

Siitä on muuten vierähtänyt varmaan useampi vuosi, kun olen viimeksi tehnyt Olga-sukkia. Googlettamalla en löytänyt Lankapirtistä yksiäkään Olgia enkä viitsinyt ruveta etsiskelemään kaikista 164. sukkapostauksestani. Arvelen, että edelliset tekemäni Olgat voivat hyvinkin olla tehdyt ennen blogiaikaani, siis joskus v. 2007 tai niillä main.  Eivätkä nämä muuten ole oikeaoppiset Olgat jotka nyt tein.

 Malli oma muunelmani Olga-sukista, joiden ohje ja tarina löytyy täältä
Lanka 7Veljestä Raita sinisävyisenä, jonka menekin lisään tähän myöhemmin.
Puikot 3 mm:n sukkikset, joilla silmukoita 56
Koko 38-39


 Varren tein ohjeen mukaan, mutta ilman alaosan resoriosuutta. Kantapääksi nämä sukat halusivat tiimalasikantapään.  Alun perin kyllä ajattelin tehdä nämä sukat ihan ohjeen mukaan, mutta ensin karsiutui pois se resoriosa. Ja kun ensimmäinen varsi oli valmis, alkoi se huudella tiimalasia.  Ja niin se sai sitten tiimalasinsa, mikäpä minä olen varren tahtoa vastustamaan.




 Langan raidoittumista seurasin mielenkiinnolla.  Aloitin sukat samasta kohtaa +-1cm:n tarkkuudella.  Varsien raidat etenivät aika mukavasti samaa tahtia, mutta kantapäässä tulikin pieni heitto. Se ei minun värisilmääni haittaa joten työ jatkui ilman säätöjä.

 Terän edetessä raidoittuminen tasaantui miltei symmetriseksi, mutta kärjessä tulikin taas heittoa.  Alla olevassa ensin valmistuneen sukan kärjessä on viimeiset 4-5 kerrosta tummemmalla ruskealla, mutta toiseen olisikin tullut kärki kokonaan sininen.  Vajaan metrin pätkän poistin ja tein toisenkin sukan kärkeen viimeiset 2-3 kerrosta ruskealla.  Ja kärjessä on sädekavennus, joka on minusta mukavin sukissa.


Tässä vielä Olgat minun jaloissani lankakassini vieressä. Vielä kassissa on käyttämätöntä lankaa sen verran, että riittää tämän reissun loppuun.  Vappunahan me viimeistään palataan kotiin ja siihen on enää reilu viikko.

Täällä Ylläksellä on muuten satanut varmaan kymmenkunta cm lisää lunta eilen ja tänään. Nyt sade on tauonnut ja hiihtäjät ovat palanneet laduille "pesäpäivien" pidosta. Latukoneet ovat ajaneet latuja koko ajan. Niiden etenemistä voimme seurata täältä.  Siellä jossain miehenikin parasta aikaa hiihtelee.

Aurinkoista alkavaa kevätviikkoa!

25 kommenttia:

  1. Mukava muunnos tuosta mallista. Raitalankoja minäkään en viitsi sen kummemmin täsmäillä, ne saavat elää ihan omaa elämäänsä. Jos ehdottomasti haluan tasaraitaa, niin raidoitan itse.

    Mukavia talvipäiviä teille siellä Ylläksellä! Täällä Helsingissä tänään huhkin lapion kanssa naapurinrouvan kanssa kerrostalomme pihalla olevaa viimeistä lumikasaa hajalle, että loputkin lumet sulaisivat rivakammin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. -maria-, ja täällä menisi melko kauan ennen kuin saisi lapiolla nuo lumikasat hajotettua! Tai siis, mihin ne hajottaisi, kun joka paikassa on lunta!!! ;D Tässä taas nähdään, että Suomi on korkea maa, vaikka ei kovin suuri olekaan.

      Poista
  2. Moi!
    Piti tulla kurkkaamaan ootteko vielä tunturissa.
    Ihan hävettää, kun en oo taas muka ehtinyt bloggaileen.
    Pikkupojat ovat papan kans kattomassa formuloita tuolla alakerrassa. Tulin hakemaan jotain lankaa uusiin sukkiin täältä vintiltä ja niinpä löysin itseni blogisivuasi ihmettelemässä. Paljon ois näköjään lukemista!!!! :-D
    Oon jotain saanut aikaiseksi minäkin, pitäis vaan tarttua itsestäni niskasta kiinni ja päivittää tuota omaa sivustoani.
    Lunta täälläkin ihan riittämiin, tiet ja kulkureitit kyllä jo sulaneet. Pirkko lähetti ihanaisen keväisen krookuskuvan Hml:sta, minä sinne takaisin kuvan puolimetrisestä pihahangesta!!!!
    Viihtymistä ja toivottavasti pian nähdään! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marleena, joo täällä viihdytään ainakin vielä muutama päivä. Tarkkaa aikataulua kun ei ole. ;) Hyvä kuulosti olleen tämän päiväinen hiihtoreissukin, juuri äsken V. kotiutui ja puikahti saunaan. Joten ei siis kiirettä kotiin. ;D
      Minä jännään, millaista meillä on kun kotiin mennään, siis minkä verran on vielä lunta.
      Toivottavasti pian taas nähdään, sitä toivon minäkin. :)

      Poista
  3. kauniit sukat taas kerran. olen innokkasti etsinyt sellaisiin vähän pidempivartisiin sukkiin ohjetta, mutta ei ole onni potkinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, millaisethan niiden pidempivartisten sukkien pitäisi olla? Jos kerrot, voin yrittää auttaa ohjeen löytämisessä. :)

      Poista
    2. Sellaiset ihan perussukat, josta saisin selville sitä varren kutomisen silmukoita ja kavennuksia matkan varrella. Ensimäiset kutoisin seiskaraita langasta, mahdoillismman helpot, sitten, kun tuon säären niksit omaksuisin voisin kokeilla jotain kuviollista. Kiitos, jos ehdit auttaa, kiirettä ei ole kun tulevaa joulua ajattelen.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Simpura, minustakin Olgat ovat yksinkertaisuudessaan todella kivat sukat. :)

      Poista
  5. olgat on nii kauniit.. kiitos mallista :)

    VastaaPoista
  6. Kivat Olgat! On tosi kivaa lukea vaunuelämästänne siellä pohjoisessa. Se kuulostaa mukavan rentouttavalta menolta. Vaunukuvista tuli mieleen itselleni tutummat venetilat. Niissäkin on kaikki tarvittava kompaktissa paketissa eikä mitään turhaa ja hyvin mahtuu ja tulee toimeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu, mukava kuulla, että sinäkin tutkailet mielelläsi vaunuelämästä kerovia juttuja. :) Veneillyt olen minäkin sen verran, että tunnistan sen ja vaunuelämän yhteneväisyydet. Veneessä on vaikeampi paeta toista, jos alkaa läheisyys ahdistaa. Vaunusta sentään pääsee ulkoilemaan helpommin. ;D

      Poista
  7. Mukava sukkamalli, sopii kauniisti raitalankaan!

    VastaaPoista
  8. Olgat näyttää kauniilta. Tuo on kanssa ohje, joka on pitkään ollut siellä joskus tehtävien listalla. Lista vain valitettavasti tuntuu turpoavan ajan kansa, ei kutistuvan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nna, tuttua minullekin, että tehtävien lista paisuu ja paisuu aina vaan. On liian paljon kaikkia ihania ohjeita. ;) tarjolla.

      Poista
  9. Kauniit.Laitoin ohjeen talteen. Hienosti sopii tuo tiimalasikantapää tähän malliin.

    VastaaPoista
  10. Kauniit,oikein kauniit ovat Olga-sukkasi. hienon värisetkin. Väri sopii niin hyvin tuohon malliin. oikein rentouttavaa loppulomaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.