Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Fredrika-sukat

 Nämä sukat pääsivät puikoilleni suunnittelematta ja ilman tiedossa olevaa käyttökohdetta. Kävi nimittäin niin, että eräs minulle ennestään tuntematon lähiseudun käsityöntekijä otti yhteyttä ja pyysi apua. Hän oli aloittanut Fredrika-sukat, mutta kantapään teossa tuli ongelmia eikä hän päässyt siinä eteen päin. No minä tietenkin kilttinä tyttönä lupasin auttaa, kun oli kyseessä tuttu sukkamalli.  Ja autoinkin, pari tuntia istuttiin ja neulottiin erässä kahvilassa. Saatiin kantapää tehtyä hänen sukkaansa, mutta minulle jäi halu tehdä itsekin taas Fredrikat.  Niinpä nyt onkin esittelyssä Fredrika-sukat, joiden käyttäjäkin löytyi muuten ennen niiden valmistumista. 
 Malli on Fredrika-sukat, joiden maksuton ohje löytyy sekä suomeksi että englanniksi Ravelrysta ja suomenkielinen myös TiiQn blogista täältä. Lankana käytin Novitan 7Veljestä, jota kului näihin koon 38-39 sukkiin 120 g. Puikkoina minulla oli 3.5 mm:n sukkapuikot, vaikka ohje onkin kirjoitettu magic loop -tekniikalla tehtäväksi.  Muuten tein työn aivan ohjetta noudattaen, mutta kärjen päättelin kolmen puikon päättelynä. Ohjeen mukaan se silmukoidaan, mutta minä en osaa sitä riittävän hyvin enkä viitsi opetellakaan. (Ainakaan vielä, joskus saattaa olla toinen tilanne.)Näin TiiQ itse luonnehtii sukkia: "Fredrika-sukkien etupuoli on yksinkertainen ja juju piileekin takaosan palmikkokuviossa sekä tavallisuudesta poikkeavassa kantapään rakenteessa. Nimensä sukat saivat lopullisesta ulkonäöstään, joka tuo mieleeni entisaikojen hienostonaiset." Palmikoiden tekeminen pitää mielenkiinnon yllä koko ajan ja työ joutuu nopsaan. Haastetta löytyy myös kantapään ja kärkiosan teossa.  Tykkään tästä mallista kovasti kuten monista muistakin saman tekijän ohjeista. Niissä kaikissa on jotain, joka puhuttelee minua. Kiitos TiiQ niistä!  Toivottavasti jaksat jatkaa ohjeiden tekemisen parissa.
Minulla ei ollut kuvaajaa paikalla enkä malttanut odottaa, joten kuvasin itse. Kuvat ovat sitä mitä ovat ja väritkin vain mitä sattuu, mutta tässä kuvassa värit ovat lähinnä oikeaa.28 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun Fredrika on saanut sinut uusintakierrokselle asti! Neulesuunnittelu jatkuu varmaan niin pitkään kun löytyy innokkaita neulojia minun malleilleni. Nyt on taas yksi idea muhimassa, vielä on päättämättä, tuleeko lämmikettä päälle vai käsille (sukista on pienoinen ähky just nyt).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TiiQ, minä ainakin olen niin ihastunut sinun malleihisi, että teen niitä mielelläni. Kaikkiahan niistä en ole vielä toteuttanut, mutta "listalla" ovat.

   Poista
 2. Ompa mukavan näköinen sukkamalli, vähän erilainen kuin nää tavalliset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, joo kapeaa palmikkoa ja kantapääkin tuollainen pyöreä. :)

   Poista
 3. Hienot ovat ja kiva väri! Olen ihaillut jo aikaisemminkin. Kiinnostaa kovasti kokeilla itsekin tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, eikös olekin kumma, kun aina haluaa tehdä itsekin, jos näkee jotain nättiä toisen tekemää. ;)

   Poista
 4. Ihanat sukat. Mulla on tämmöset Fredrikat Janne-langasta keskeneräisenä kaapin perällä..olleet ainakin vuoden.. tuli joku kohta, jota en ymmärtänyt heti ja sitten unohtuivat. Tulikin tästä mieleen , että pitäskö ottaa esille saisi ehkä joku kivat sukat jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, no sitten ei muuta kuin kaivat keskeneräisen esille ja ryhdyt uudella innolla työhön! ;)

   Poista
 5. Aivan ihanat! Mitenhän sitä innostuis sukista - kun aina jää se toinen neulomatta.... :) t. Kirsikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikka, ai sinullako on toisen sukan syndrooma! ;) Minä en laske puikkoja käsistä ekan valmistuttua vaan aloitan saman tien sen toisen. Kokeilepa, auttaisko sinullakin. :)

   Poista
 6. Upeat! Taas pitää laittaa muistiin uusi malli ja ihmetellä milloin ne kaikki tallennetut ehtisi neuloa kun ei enään voi edes sanoa että teen sitten eläkkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LeaP, Heleenalle jo tuossa edellä ihmettelinkin, että on kumma, kun aina haluaa tehdä itsekin, jos näkee jotain nättiä toisella. Sama näköjään sinullakin. :)

   Poista
 7. Kylläpä on upeat sukat! Todella kauniit!

  VastaaPoista
 8. Onpa tosiaan erityisen kauniit sukat. Joo,joo selvästi hienostonaisten ilmankos minulla ei tuommosia olekkaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intsu, ei ole muuten minullakaan, vaikka olen näitä tehnytkin. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.