Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 17. joulukuuta 2012

Myssyjä ja mekkoja


Joulu lähestyy, mutta täällä Lankapirtissä ei ole mitään stressiä siitä. Tulee se kuitenkin, vaikka ei mitään valmistelisikaan. Ja  menee ohikin!  ;D  Totta puhuakseni, jotain pientä valmistelua meilläkin tehdään, mutta hiljaista aikuisten ihmisten joulua vietetään eikä isommin hössätä sen kanssa. Ei siis mitään paniikkia ja ehtii käsitöitäkin tekemään.


Lauantaina käytiin päiväseltään Kokkolassa. Aamulla kahdeksan maissa lähdettiin ja illalla kuuden maissa palattiin. Siis ajomatkat tehtiin pääosin pimeässä ja matkakäsityö piti suunnitella niin, ettei sitä tarvii pahemmin katsella. Kokkolassa olikin sitten sen verran muuta aktiviteettia, ettei käsityötä ehtinyt tekemään.  Kässän suunnittelussa onnistuin mielestäni aika hyvin, kun sain alla näkyvän myssyn reissussa kavennuksia vaille valmiiksi.Myssy mallia Bravo Schoeller Stahl Batika langasta, jota kului 65 g. Silmukoita aloituksessa 110. Puikot olivat 3 mm:t ja 4 mm:t.

 Helppo malli kutoa, kun alun resorin jälkeen on vain sileää.  Sen verran oli korjattavaa, että kotona huomasin pudottaneeni yhden silmukan noin kymmenen kerrosta aiemmin, mutta sen sain virkkuukoukulla korjattua huomaaamattomaksi.


Sytomyssyksi tämä menee aikanaan OYS:aan. Ja kun sytomyssyjä aloin tehdä, niin päätin jatkaa samalla linjalla. Ja samalla langallakin.Tänä aamuna tein tähän Olga-myssyyn kavennusosan ja päättelin.  Schoeller Stahl Batikan menekki oli 40 g, työssä silmukoita 112 ja 3.5mm:n puikoilla tikutin. Nimi Olga tulee myssylle samannimisten sukkien neulemallista, muuten tein ilman ohjetta omasta päästä.


Olgaa punnitessa totesin kyseistä lankaa olevan jäljellä 45 g, siis sopivasti yhteen myssyyn. Ei kun puikoille saman tien ja valmista tuli hetki sitten.Nyt malliksi vallikoitui Tähdellinen, mutta hiukan muunneltuna. Puikot olivat ne samat 3-5 mm:t kuten edellisessäkin ja langan menekkikin sama 40 g.  Siis pieni nyssäkkä jäi jämäksi.


Tämän langan sain syyskuussa lahjaksi, joka nyt on sitten muuttunut pääasiassa sytomyssyiksi. Alun perin ajattelin tehdä siitä jotain itselle, mutta näin tässä pääsi käymään. Uskon kuitenkin, että lahjoittajaa on samaa mieltä kanssani, että hyvään tarkoitukseen langat pääsivät.  Kiitos, Kirsikka, sinulle vieläkin!Ja sitten niitä otsikon lupaamia mekkoja.  Ei itselle eikä edes lasten kokoja, vaan barbien. Yhdenhän minä esittelin jo tuossa alempana. Sen tekeminen oli niin mukavaa, että aivan väkisin käteni aloittivat aina uuden, kun yhden sain valmiiksi. Niinpä niitä on kertynyt jo kuusi eikä ole sanottu, etteikö niitä kenties syntyisi lisääkin.Kolme iltapuvuksi luokiteltavaa sinisävyistä. Efektilanka on Schachenmayr Brazilia Glitter kahta sinistä ja valkoista Nalle-lankaa ja keskimmäisessä sinistä Woolia. Langan menekki n. 20-25g mekkoa kohden. Mekot tein  tätä ohjetta mukaillen.
Samalla ohjeella valmistui kolme discomekkoa, joista vasemman puoleinen on se ensimmäiseksi tehty ja essitelty siis aiemminkin. Langat samaa Braziliaa ja Nallea, joiden menekki n. 15g/mekko.
Hiukan arkisemmankin mekon barbie tarvitsee, vaikka taitaa hänen elämänsä olla melkoista juhlaa. Ainakin minusta on siltä näyttänyt, kun tyttöjen leikkejä olen seurannut. Samaa ohjetta mukailin
lankana 15 g Schoeller Stahl Batikaa ja tuloksen näet yllä.10 kommenttia:

 1. Ihania myssyja ja barbien mekot tosi hienoja.Minusta tuo yhsinkertainen on mieluisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, minäkin muuten pidän eniten juuri siitä yksinkertaisesta mekosta. :)

   Poista
 2. Ihania myssyjä ja mekkoja! :) Mekoissa on taas noita meidän ryijylankoja (minähän tein kolme neulottua ryijyä Brazilia-langasta pari vuotta sitten).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, ai niin ne sinun tekemät kauniit ryijyt oli tätä lankaa. Muistan ne kyllä! :) Ja kyllä, näissä on sitä Glitter Braziliaa nuo efektilangat.

   Poista
 3. Kyllä nyt passaa joulun tulla Barbien kotiin kun on valmiina mekkoja joka juhlaan. Toivottavasti eivät kumminkaan diskoissa pyöri koko joulua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, ei sitä tiedä, vaikka diskoilisivat koko joulun nämä nykyajan barbiet! :D

   Poista
 4. Kirsikka on vain iloinen, kun langoilla on näin lämpöinen osoite :) Oikein ihanaa joulua sinulle! Täällä 4-vuotias ihailee barbien juhlailmettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikka, osa näistä mekoista haluaisi varmaan muuttaa teille 4v:n iloksi. Osa lähtikin jo tänään tuonne kunnan länsirajalle.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.