Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 3. joulukuuta 2012

Pakkaspäivän touhuja


Talvi tulla tupsahti lopultakin. Muutaman päivän oli ensin muutaman asteen pakkaslukemia mittarissa ja sitten lauantain vastaisena yönä satoi n. 5cm lunta. Ja lumihan saa näkymän aivan talviseksi. Tänään onkin mittarimme näyttänyt koko päivän noin -23. Ja kylmältä tuntuu, hurhh!
 Aurinko näkyi kyllä koko päivän, mutta oli jotain utua himmentämässä sen kirkkautta. Iltapäivällä saatiin ihailla upeaa auringonlaskua. Pakkasesta huolimatta Siskoni (= pää, mikä satunnaisille kävijöille tiedoksi) katselee viileän rauhallisesti metsikön talvista asua.  Mikäs on katsellessa, kun sai taas uuden myssyn päähänsä!  ;)

Myssy on taas Bravo-myssy, jo seitsemäs tätä ohjetta mukaillen tekemäni myssy. Kaksi niistä on villaisia talvimyssyjä ja muut sytomyssyiksi meneviä. Lankana käytin Puro Batikia, jota kului 65 g. Puikot 3.5 mm ja 4 mm ja silmukoita alussa 100.  Kavennukset aloitin 23cm:n korkeudessa.  

Bravo-myssyä olen käyttänyt itsekin jo jonkin aikaa ja kovasti olen ihastunut tähän malliin. Ja
kivalta näyttää tämäkin Batikista tehty raitaversio ainakin minun silmissäni.
Kun kameran kanssa päivällä touhusin, niin nappasinpa muutaman kuvan meidän joulukranssista, joka pääsi etuoveamme somistamaan ensimmäisen adventin kunniaksi.  Täällä asuessamme meillä on ollut joka joulu lähistöllä asuvan naisen tekemä havukranssi, niin tänäkin vuonna. Nainen tekee monenlaisia kauniita kransseja ja myy sitten niitä lähitienoolla. Tämä on jo viides häneltä ostamani kranssi, voi kai jo sanoa näiden olevan meillä perinne.


6 kommenttia:

 1. Kivannäköinen myssy ja kaunis kranssi :)

  VastaaPoista
 2. Myssy on mainion näköinen ja kranssi kaunis. Ihanaa kun talvi viimein tuli ja toi vähän valoa tänne eteläänkin. Nauroin ääneen tuota suluissa olevaa Siskon selitystä:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, kiva kuulla, että pääni tuottaa iloa muillekin! ;D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.