Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 28. helmikuuta 2015

Myssyjä ja sukkiaMinulla on taas ilo esitellää kelpo "saalis".  Sain nimittäin muutama päivä sitten Lankamaailmasta viestin, että sytomyssyjä ja sukkia on kertynyt keräyspisteeseen niin paljon, että kannattaisi hakea pois.  Eilen minulla oli käyntiä Oulussa, niin pyörähdin sen kautta ja sainkin mukaani kolme muovikassillista tavaraa.  Oli myssyjä ja reilu kassillinen sukkiakin, joiden keräys on vasta hiljattain aloitettu täällä OYS:n alueella.

Olipa taas monenlaista nättiä neuletta ja virkkuuta! Ja kaikki niin tarpeellisia saajilleen, omasta puolestani kiitän näistä jokaisesta ja uskon myös saajien yhtyvän kiitoksiin.  

Katsellaanpa nyt, mitä niissä kasseissa oli.


 Yksi muovikassillinen oli tiukasti suljettu ja kun sen avasin, sieltä pullahti kuvausalustana toimivalle sängyllemme 22 paria villasukkia.  Reiluja aikuisten kokoisia niin kuin on toivottukin.

Minä muuten katselen lahjoituksia kuvatessani usein niitä "sillä silmällä", mitkä ovat yhden tekijän tekemiä. Aina en tietenkään onnistu, mutta luulen sentään useinkin tunnistavani neule- tai virkkuukäsialasta saman tekijän eri mallillakin tekemät työt. Nämä sukat oli tietenkin helppo arvata yhden tekijän tekemiksi, kun olivat tiukasti suljetussa kassissa.Lisääkin sukkia löytyi niistä kahdesta muusta kassista. Nämä kolmet sukat olivat niissä myssyjen kera.  Sukkia siis yhteensä 25 paria. Virkattuja myssyjä oli yhteensä 29 ja... ...kudottuja myssyjä 39, siis yhteensä 68 myssyä.  Kuten kuvista näet, malleja oli monenlaisia, samoin värejä iloisista kirkkaista väreistä tummempiin ja rauhallisempiin. Pään lämmikettä siis moneen makuun.


Nämä ovat hyvä lisä vasta päättyneeseen ystävänpäiväkeräykseemme, jonka tuotosta kerroin täällä.  Jos mietit, mistä ihmeen sytomyssyistä puhun, niin kurkkaapa tänne Sytomyssyily-sivulleni. Siellä kerron, mistä on kysymys ja minkä parissa minä olen puuhannut jo viisi vuotta. Kaikki uudet tekijät ja lahjoittajat ovat tervetulleita mukaan tähän ilahduttamiskampanjaan, joka siis jatkuu edelleen. Halutessasi voi lähettää minulle s-postiakin, jos joku asia sinua mietityttää. Osoitteeni löytyy tuosta oikealta esittelyn lopusta.

  

6 kommenttia:

 1. Melkoinen saalis, sanoppa muuta. Ilo nähdäkin näin paljon kauniita myssyjä ja sukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, minäkin iloitsen jokaisesta myssystä ja sukkaparista! :)

   Poista
 2. Kylläpä siellä on ahkeraa porukkaa:) Tämmönen keräysjuttu on varmasti hyvä siinäkin mielessä, että kaikilla ei ole ketään kelle neuloa ja mieli tekee tehdä. Hyvä on antaa tarpeeseen, ei tarvi polkuhinnalla torilla myydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, juuri noin minäkin ajattelen omista käsitöistäni. Yksi syy, miksi en halua myydä käsitöitäni, on se, että kukaan ei halua maksaa käsityöstä oikeaa tuntipalkkaa. Toinen on pelko, että kiva harrastus voi alkaa tuntumaan työltä. Lahjaksi annan ja loput sitten hyväntekeväisyyteen. Enkä ole ainoa tätä sorttia, onneksi. :)

   Poista
 3. Ihana kasa lämpimiä (sekä fyysisesti että psyykkisesti) neuleita! Olen samaa mieltä kuin Sinä lahjaoiksi ja tarpeeseen annan ja pääosa nyt menee kuitenkin hyväntekeväisyyteen. Oman iloni saan tehdessäni ja kauniista nauttiessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, totta, näin on. :) MInä arvelen, että jos tekisin tilauksesta myyntiin, niin tekemisen ilo saattaisi kaikota tai ainakin vähentyä.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.