Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 23. helmikuuta 2015

Tänään
Tänään  kävin muun asian takia OYS:ssa ja vein samalla loput Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi -keräyksemme tuoton syöpätautien poliklinikalle.  Keräyksen kokonaismäärä oli 509 myssyä ja 41 paria sukkia.  Mainittakoon, että näissä luvuissa on vain ne myssyt ja sukat, jotka ovat kulkeneet minun käsieni kautta tai jotka minulle on ilmoitettu viedyn suoraan sairaalaan. Tiedän joidenkin lähettäneen myssyjä postitse suoraan sairaalaan.

Osastonhoitaja Irma Kinnunen iloitsi taas kovin lahjastamme ja lähetti kaikille tekijöille lämpimät kiitokset. Erityisen ilahtunut hän oli sukista, joita kerättiin nyt ensimmäisen kerran polin sairaanhoitajien toivomuksesta. He olivat nimittäin toivoneet villasukkia potilaiden palelevia jalkoja lämmittämään. Toivomus saatiin vasta kolmisen viikkoa ennen keräyksen päättymistä, joten hyvin se otettiin vastaan. Kuvassa Irma Kinnunen ystävänpäivänä 2014, kun nyt minulla ei ollut kamera mukana enkä huomannut käyttää kännyn kameraa.Vaikka  "ystiskampanja" päättyi nyt, sytomyssyjä otetaan edelleen vastaan keräyspaikoissamme kuin myös syöpähoitoja antavissa sairaaloissa.  Aikuisten villasukkia ottaa ainakin OYS:n syöpäpoli vastaan (muista Pohjois-Suomen sairaaloista en osaa sanoa).  Kuten tunnettua on, syöpähän ei ole loppumassa vaan päin vastoin, joten tämä ilahduttamiskampanja jatkuu.

OYS:n lastenosastolta minulle kerrottiin siellä olevan sekä sytomyssyjä että villasukkia niin hyvät varastot, etteivät voi nyt ottaa niitä lisää.


Joko tiesit, että olemme saaneet toisenkin keräyspisteen, josta myssyt ja sukat toimitetaan OYS:aan.  Alla tiedot molemmista liikkeistä, uuten Kirjokas ja vanha tuttu Lankamaailma.


Kirjokas OY
Sorosentie 2
(samassa talossa Kärkkäinen)
91100 Ii


Lankakauppa Lankamaailma
Saaristonkatu 27 
90100 Oulu 


Jos sytomyssy on sinulle aivan uusi ja outo asia, voin kertoa, että se on lahja syöpähoitojen takia hiuksensa menettäneelle, lahja, jolla haluamme ilahduttaa potilastaikävän sairauden aikana. Lisää sytomyssyistä voit lukea täältä. Viimeisimmät saamani sytomyssyt puolestaan löytyvät täältä.  


4 kommenttia:

 1. Viisi vuotta on kun aloitettiin ja koko ajan on myssyjä riittänyt OYS:ssa. On tosi hienoa , että jaksat puuhailla myssyemona edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, niin on myssyjä riittänyt. Saatiin me aikaan alku hyvälle asialle ja keräysideahan oli sinun. :)

   Poista
 2. Hieno on luku noissa myssyissä ja iso ilo saajille kaiken ikävän keskellä. Sukatkin varmasti momelle mieleen. Olette kyllä enkeleitä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.