Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 3. helmikuuta 2015

Vielä yksi myssy ja...


On vajaa kaksi viikkoa aikaa ystävänpäivään. Ehtisi siis tehdä vielä mouutaman myssyn, mutta minä taidan kuitenkin tämän loppuajan tikutella sukkia. Käydessäni viime viikolla OYS:n syöpäpolilla kyseli osastonhoitaja, voisimmeko tehdä ja lahjoittaa sukkiakin potilaille. Käynnistä kerroin pari postausta aiemmin täällä. Syöpähoitojen johdosta potilaan ääreisverenkierto heikkenee ja jalkoja palelee tavallista herkemmin. Lupasin viedä toivetta eteen päin ja ainakin omalta osaltani voin luvata tehdä niitä. 

Nyt siis kaikki halukkaat tekemään ja lahjoittamaan myssyjen lisäksi sukkiakin OYS:n syöpätautienpoliklinikalle.  Kaikkia aikuisten kokoisia sukkia otetaan vastaan. Tavallisia villasukkia, tavallisista sukkalangoista. Värit ja mallit ovat tekijän vapaasti valittavissa.  Sukat voi toimittaa myssyjen tapaan, siis Lankamaailmaan tai suoraan syöpätautien polille, ohjeet löytyvät täältä.

Lasten osaston sukkatarpeesta en vielä tiedä, olen jättänyt osastonhoitajalle kyselyn, mutta en ole vielä saanut vastausta.


 Minä siis keskityn nyt joksikin aikaa sukkien tekoon myssyjen sijaan. Sukkien kutominen on minulle mieluista puuhaa, jo pitkän aikaa olen mieluiten tehnyt niitä vaikka eivät muutkaan neuletyöt ole minulle vastenmielisiä. Jos olet ensimmäistä kertaa blogissani ja tietämätön sytomyssyistä, joista edellä puhun, kerron sinulle että sytomyssy on käsityöntekijän lahja syöpäpotilaalle. Täältä löydät tarkempia tietoja asiasta, kurkkaapa sinne. Ja nyt on menossa perinteinen Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi -kampanja, josta kerron tarkemmin puolestaan täällä.Ja sitten se sytomyssy, joka jäänee viimeiseksi tekemäkseni ennen ystävänpäivää.  Jatkossa kyllä teen niitäkin. Helmikuun ensimmäisenä päivänä valmistui tämä sytomyssy omalla mallillani 
Koko  reilu, arviolta n. 59-60 cm päähän sopiva
Lanka tummanruskea Mandarin Classic ja sinisenkirjava Puro Batik, joiden emnekki yhteensä 70 g
Silmukoita 104, joita tikutin 3.5 mm:n puikolla.

Mitäs tästä muuta kertoisin. Tällä mallillahan olen tehnyt useita myssyjä, pari kolme omaankin käyttööni. Monet ovat tykänneet minun tapaani tästä myssymallista, jota on helppo ja mukava tehdä. Kerrosten vaihtumista odotellessa aika sujahtaa nopsaan.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.