Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 13. helmikuuta 2015

Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi päätöksessä

Edit. 17.2.15 lisäys lopussa olevaan sytomyssymäärään!

Eilen hain viimeiset lahjoitukset tämän vuoden Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi -keräykseen kotikuntani Asukastuvalta ja Oulun Lankamaailmasta, joka toimii keräyspisteenämme.  Nyt esittelen kuvat niistä ja postauksen lopussa kerron koko tämän kertaisen keräyksemme tuoton, joka menee OYS:aan jaettavaksi syöpäpotilaille heitä ilahduttamaan ja tekemään elämää hiukan helpommaksi vaikean sairauden aikana. 

Kempeleen Asukastuvan käsityöpiiri oli tehnyt nämä 11 myssyä pari viikkoa sitten hakemieni myssyjen lisäksi.
Lankamaailmassa olikin sitten melkoinen kantamus odottamassa minua. Eija-kauppias kysäisikin heti, onko minulla auto lähellä.  Olen minä jo oppinut, että myssyjä hakiessa ei kannata jättää autoa kauas. Kannettiin yhdessä kuusi muovikassillista autooni ja sitten huristelin kotiin niitä laskemaan Kussakin muovikassissa oli pienempiä pussukoita, jotka kaikki tyhjensin yksitellen sänkymme päälle ja nappasin kuvan joka pussukan sisällöstä ja sitten laskin ne kaikki: myssyjä oli 108 ja sukkia 33 paria.

Ja tässä alla ne kuvat siinä järjestyksessä, kun satuin niitä kuvaamaan

Eikö olekin ihania myssyjä ja sukkia taas!  Kiitos näistä kaikista omasta puolestani ja uskon myös jokaisen myssyn/sukkien saajan yhtyvän kiitoksiini kuten myös OYS:n syöpäpotilaita hoitavan henkilökunnan.  Sukkiakin saatiin kasaan näin paljon, vaikka vasta pari viikkoa sitten tämä pyyntö esitettiin meille, siitä kerroin täällä.
Erityiskiitos niille, jotka olivat kiinnittäneet myssyyn tai sukkiin langan vyötteen tai pienen lapun, jossa kerrottiin tiedot langasta. Kuvassa yksi tällainen lappu. Pakollinenhan tämä ei ole, mutta varmaan moni myssyn/sukkien saaja arvostaa tietoa, miten voi hoitaa lahjaansa. Lappu kannattaa kiinnittää napakasti ompelemalla, ettei se irtoa myssyjä käsiteltäessä.Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi -keräys tuotti yhteensä 308 myssyä ja 41 paria sukkia, kun ynnätään tämän postauksen myssyt ja sukat, jo viemäni 137 myssyä ja täällä kotona olevat minun ja tyttären tekemät.  Tänään en ehtinyt viemään myssyjä OYS:n syöpäpolille, mutta enköhän minä ensi viikolla jo pääse viemään.Hox! Noista luvuista puuttuvat ne myssyt ja sukat, jotka on toimitettu suoraan sairaalaan, joten todelliset luvut ovat suurempia.

EDIT. 17.2.15. Sain tiedon, että Taina on toimittanut suoraan OYS:aan 201 sytomyssyä, joten myssyjen kokonaismääärä on 509 myssyä.


Mainittakoon vielä, että vaikka tämä kampanja päättyi tähän, niin myssyjen ja sukkien keräys jatkuu edelleenkin. Syöpäsairaudethan eivät ole vähenemässä, päinvastoin, ja haluamme ilahduttaa heitä jatkossakin.  Keräyspaikat ottavat niitä edelleen vastaan sairaaloihin toimitettavaksia. Sytomyssyily-sivullani on asiasta enempi tietoa.
10 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita myssyjä ja sukkia. Hurjasti sukkiakin saitte vaikka aika oli lyhyt.
  Kiitos sinulle kun jaksat aina käynnistää keräykset ja varsinkin meidän muidenkin keräysten tsemppaamisesta!
  Virtuaaliset ystävänpäiväkukkaset ja lämmin halaus sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, kiitos samoin sinulle kukkasia ja haleja! :)

   Poista
 2. Kiitos Sinulle. <3 Paljon ihania myssyjä ja sukkia. Minäkin ihan yllätyin tuota sukkien määrä!! IOn niin hyvä kuva noista omista tekeleistä, että ettet varmaan pahastu vaikka nappaa kuvan omaan blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, tyytyväisenä saa taas viedä myssyjä ja sukkiakin sairaalaan. :) Saat toki napata sen kuvan.

   Poista
 3. Kylläpä on ihanan värikkäitä ja kivoja mallikuvioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marumummeli, kiitos visiitistäsi ja kommentistasi! :)

   Poista
 4. Paljon olikin 'syntynyt' sukkia ja myssyjä, tarvitsijoita riittää, valitettavasti. Mä vein LKS:ään 74 myssyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, kyllähän tästä määrästä voi iloita yhtä lailla kuin LKS:aan viemistäsikin! :)

   Poista
 5. Onpa todellakin mahtava määrä ihania sukkia ja myssyjä. Hyvä me :) Ilo nähdä, että sukkiakin kertyi noin monta paria. (Itselläni oli onneksi kaapissa niitä valmiina, heti annettavaksi, joten lisäsin muutaman parin myssypussiin.)

  Kiitos Sinulle ja Hyvää Ystävänpäivää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, niin miä arvelinkin, ettet sinä niin monta sukkaparia olisi ehtinyt kutoa noin lyhessä ajassa. Mutta hyvä me! :)

   Hyvää ystävänpäivää sinnekin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.