Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 21. helmikuuta 2015

Rombo-myssy
Kaikki sai alkunsa tästä Ullan seinäkalenterista, joka taisi tulla jokaiselle jäsenelle lahjaksi reilu vuosi sitten.  Siinä on jokaiselle kuukaudelle neuleohje, on kansikuvan huivin lisäksi mm. sukkia ja käsineitä sekä myssyjä.  Aiemmin en ole mitään sen ohjetta käyttänyt, mutta yksi myssy malli on minua houkutellut koko ajan.Tämä Rombo nimittäin.   Ja nytpä päätin tehdä sen, kun nuo sytomyssyt tuntuvat yhä vain houkuttavan.Malli Rombo, jonka ohje löytyy Ullaneuleen seinäkalenterista vuodelta 2014
Koko n. 52-53 cm:een päähän
Ohjeen mukaisin silmukkamäärin mentiin
Lanka M&K SommarGarn, jonka menekki oli 55 g
Puikot 3 mm
Päälaelle muodostuu kaunis kukkakehä.  Mietin, tarkoittaako rombo jotain kukkaa mutta googlettamalla ei sille löytynyt muuta tarkoitusta kuin Pohjois-Tansaniassa puhuttu kieli.


Olipa muuten vaativa tehtävä. En tiedä, oliko vikaa minun tulkinnassani vai ohje huono, varsinkaan kaaviota en saanut pelittämään. Lopulta katselin sitten selkeää kuvaa ja pähkäilin oman tajuni mukaan ja lopputulokseen olen nyt jokseenkin tyytyväinen. Eikös nämä näytä samalta kuin tuo kalenterin pipo?  Ehkä piirrän oman kaavion varalle, jos tällaisia haluan joskus tehdä lisääkin.

Sanontani "jokseenkin tyytyväinen" johtuu siitä, että puuvillalanka ei taida olla paras mahdollinen valinta tälle mallille, koska se ei jousta ollenkaan ja luulen, että käsiala tasottuisi paremmin joustavammasta villalangasta tehtynä.


Tämä myssy menee aikanaan johonkin Pohjois-Suomen sairaalaan sytomyssyksi ja samalla on toinen työni vastaanottamaani Paastonajan Haasteeseen.
10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sirkkis, minäkin tykkään tästä mallista kovin. :)

   Poista
 2. Kaunis myssy!
  Sen verran alkoi kiinnostaa, että löysin käännöksen rombolle. Se näyttäisi tarkoittavan vinoneliötä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hepsi, ai vinoneliö. No niitähän tuossa myssyssä on useampiakin, minä vaan jotenkin jotain kukkaa hain tuon päälaen innoittamana. Kiitos tiedosta! :)

   Poista
 3. Hieno myssy! :) Saanko napata tästäkin kuvan haasteen kollaasiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari J, saat ilman muuta napata tämän kuvan. Ja tämä on muuten kestolupa napata kaikki PHHT:een liittyvien töitteni kuvat. :)

   Poista
  2. Ok, enpäs kysele sitten enempää niitten perään. :) Jos muuten jaksat itse pitää kirjaa, monellako työllä osallistut haasteeseen (veikkaan sinulta tulevan niitä aika paljon...), niin voit vaikka sitten tempauksen loppupuolella huikata sinne PHHT-postaukseen kaikkien tekemiesi hyväntekeväisyyskäsitöiden loppusumman. Yritän kyllä pitää tässä välilläkin jonkinlaista kirjanpitoa, koska on lopuksi kiva summata edes suurinpiirtein, moniko on osallistunut ja kuinka monella käsityöllä. :)

   Poista
  3. Minäpä lisään tuonne omaan valmistuneiden töitteni kirjanpitoon PHHT-töihin numeroinnin, niin siitä on helppo nähdä, montako olen tehnyt.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.