Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kolmannet Lindat
Lindan tossuja oli niin mukava tehdä, että samaan syssyyn panin kolmannetkin puikoille. Nyt tein tällaiset "ampiaistossut", kun sattui lankakorista löytymäään sopivaa lanka ampiaisen väreissä. Tosin minua innosti myös kokeilla, millaisin muutoksin saisin itselleni paremmin sopivan tekotavan lopputuloksen kärsimättä siitä.  Nyt tuli tällaiset ja luulen, että seuraavat teen samoin kuin nämä, sitten joskus. (Ne edelliset tossut muuten löytyvät tuosta alempana olevasta postauksesta, siis rullaa vaan alas päin, jos haluat nähdä ne!)
Malli Lindan tossut taas hiukan Mielityn ohjetta muunnellen, koko 37-38
 Langat tumman ruskea Gjestalin Janne ja  keltainen Novitan 7veljestä, joiden menekki yhteensä 95 g
Silmukoita pohjassa 104 (52+52), puikot 3 mm:n pyörö ja sukkikset
Kerroksia tein pohja-osaan 18+18 = 36

Näihin tossuihin loin silmukat Magic Cast On -tekniikalla ja sain aloituksesta vielä pehmeämmän kuin edellisen postauksen sinisien tossujen pohja on.  Ja oli muuten helpompi tehdäkin kuin edellinen tapa, vaikka se on minulle tutumpikin. Magic Cast On -ohje löytyy kuvina täältä ja videona täältä. Molemmat ovat englannin kielisiä, mutta kuvat niin selkeitä, että niitä katsomalla osaa kyllä aloituksen tehdä.

 Muuten noudatin samaa tapaa ja kerrosmääriä kuin edellisissäkin tossuissa, mutta pohjaosan tein matalammaksi. Nyt päällyosa ei löpsötä löysänä.  Varsikin on hiukan matalampi, kun langat loppuivat.  Lopputulokseen vaikuttaa myös se, että nyt käytin 0.5 mm ohuempia puikkoja kuin edellisiä tehdessä. Lopputulos onkin nyt napakampi, mikä on tossuissa mielestäni hyvä asia.

 Jämälangoista tein nämäkin tossut. Ja sain taas hyvän mielen, kun molemmat kerät loppuivat, Noo, keltaista jäi metrin pätkä, jos tarkkoja ollaan.


Hyvää keväistä viikonloppua kaikille! Se on vappu viikon päästä ja toukokuulle on luvattu lämmintä.  :)
15 kommenttia:

 1. Kivat tossut nämäkin:) Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 2. Piristävät ampparit! Tuli kiva kesäinen fiilis nämä nähdessä, harmaana meillä kun taivas on, vaikkei mitään ole sadellut.
  Kivasti sait muokattua mallia jalkaan sopivaksi. Olen joskus saanut nämä tossut lahjaksi ja mun jalkaan leveät oli, loppuun ne kuitenkin tassuttelin ja mietin et malli olsi mainio vanhuksille, joiden jalat on turvonneet ja sukat puristaa.
  Hyvää kevätviikonloppua Teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammutti, samaa ajattelin minäkin, että turvonneissa jaloissa voisisvat olla hyvät, kun neule joustaa hyvin. Luultavasti nämä kaikki päätyvätkin OYS:aan sytosukiksi, koska olen käsittänyt niin, että sytohoitoja saavien jalat saattavat olla turvoksissa.

   Poista
 3. Katsoin edelliset tossutkin vasta nyt ja kyll näyttää siltä, että nämä tuoreemmat on istuvammat. Napakkuus on hyvä asia sekä tossuissa että sukissa. Kiva tossumalli näyttäis olevan. Mä käytän kyll vaan villasukkia tai sitt Aino-tossuja, tällaisia kudottuja en oo aikoihin käyttäny. Ehkä olis hyvä varalle tehdä, ja kulkishan nuo kassissa kätevästi kyläpaikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristiina, napakkahan tossu sais olla minunkin mielestäni. Siksi mallia hiukan muokkailin. :) Minä itse käytän kotioloissa tossukkaita, joita minulla on monta paria. Ohjeen olen itse kehitellyt ja löytyy täältä http://lankapirtin.blogspot.fi/2009/09/tossukat-karjesta-aloittaen.html

   Poista
 4. Kai se on minunkin vielä "Lindoiksi" laitettava, kun näyttävät noin hyviltä. Kylmät lattiat ja palelevat varpaat kun vaatii villaista jalkoihin kesälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, joo, panehan sinäkin vaan Lindat puikoille, tekaise vaikka juhannussukat itsellesi! :)

   Poista
 5. Kivoja tossuja olet tehnyt.

  PS. Lehden mainoksen mukaan Lankamaailman kauppias vaihtuu. Ottaako uusi kauppias vastaan sytomyssyjä/sukkia ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, niinhän se näyttää Lankamaailman kauppias vaihtuneen. Minä en tiedä asiasta enempää vielä, mutta aion tulevalla viikolla käydä liikkeessä ja kysellä, jatkaako uusi kauppias yhteistyötä kanssamme sytokeräyspaikkana. Jos ei jatka, niin pitää miettiä ja selvitellä muita vaihtoehtoja. Ilmoittelen sitten kyllä Lankapirtissä ja FB-sivullakin. :)

   Poista
 6. Kivan malliset ja kauniit.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 7. Tuo malli on kyllä kiva! Minä olen tehnyt kolmet, ja samalla tavalla kehitellyt ohjetta. Viimeiset tein myös Magic cast on-tekniikalla aloittane, ja tuli kivat. Jalassa hyvät, mutta litteänä aika mitäänsanomattoman näköiset.

  VastaaPoista
 8. Anniina, totta on, jos näkee tossut vain litteänä, niin on vaikea arvata kuinka mukavasti istuvat jalkaan.

  VastaaPoista
 9. Onpa erityisen kiva tossumalli. Raidoitus,kuin tiikerin tassut:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.