Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Sytojuttuja


Kävin tänään asioilla Oulussa ja samalla poikkesin tietenkin Lankamaailmaankin. Halusin tietää, paljonko sinne on toimitettu sytomyssyjä ja -sukkia ja varsinkin sen, että jatkaako liike sytojuttujen keräyspaikkana edelleenkin. Oulun Lankamaailman kauppiashan on vaihtunut, joten tämä oli tärkeä asia selvittää. Sitä minulta on jo ehditty kyselläkin.  

Ja nyt voin kertoa, että Oulun Lankamaailma jatkaa entiseen tapaan keräyspaikkanamme.  Sinne voi siis viedä jatkossakin niin sytomyssyt kuin -sukatkin ja minä haen ne sieltä ja toimitan sairaalaan.


Ilokseni sain mukaani kolme muovikassillista sukkia ja myssyjä. Yhdessä Lankamaailman myyjän kanssa määrää ihailtiin ja ihmeteltiin, kuinka ihanasti ovat Oulun seudun käsitöiden tekijät ottaneet tämän syöpäsairaiden asian omakseen ja jaksavat aina kilkutella myssyjä ja nyt sukkiakin. Sukkiahan on tehty vasta muutamia kuukausia OYS:aan, kun syöpäpolin henkilökunnan kautta saatiin tammikuussa tieto, että villasukkiakin kaivattaisiin lämmittämään syöpäsairaiden herkästi palelevia jalkoja.  

Tiedoksi kaikille sytomyssyjen ja -sukkien tekijöille, lastenkokoja ei OYS:ssa tarvita eikä voida ottaa vastaankaan säilytystilojen vähäisyyden takia. Lastenosastolla on nimittäin varastossa sekä myssyjä että sukkia pitkän ajan tarvetta vastaava määrä, näin kertoi apulaisosastonhoitaja Lea Anttila helmikuussa.Mutta nytpä minä esittelen, mitä niistä muovikasseista löytyi, kun ne kotona leväytin taas meidän sängyn päälle.   Sieltähän löytyyi 35 myssyä ja sukkia kaikkiaan 40 paria sukkia, joista oli lastenkokoja 10 paria.  Nämä lasten sukat tulen toimittamaan johonkin muuhun hyväntekeväisyyskohteeseen, jota en vielä osaa sanoa. Tai jos niiden tekijä lukee tämän ja haluaa keskustella niiden kohtalosta kanssani, voi ottaa minuun yhteyden s-postilla (osoitehan on oikeassa reunassa esittelyn lopussa).Enemmittä puheitta, tässä ne kaikki ovat!

Ihmetteleeköhän joku, miksi joissakin kuvissa on vain muutamat sukat/myssy ja toisissa useita. Se johtuu siitä, että ytitin saada yhden ihmisen lahjoittamat neuleet yhteen kuvaan. Niinpä tyhjensin kaikki pienetkin pussukat erikseen ja nappasin kuvan sisällöstä. Ja jos isossa pussissa oli irrallaan paljon myssyjä/sukkia, niin asettelin ne kaikki samaan kuvaan.  Voi olla, etten siinä onnistunut, mutta kaikki pussien sisältö on kuitenkin kuvattu.Yhdessä muovikassissa oli irrallaan kortti, jonka molemmat puolet kuvasin ja liitin kollaasiksi yhteen. Kortti oli varmaan ollut teipillä kiinni jossakin pussissa, mutta irronnut ja korttiin oli vain jäänyt pala teippiä.

Toinen kortti oli tiiviisti suljetussa pussissa, jossa oli Eijan tekemiä sukkia. Sen kortin tekstin ymmärsin sen verran henkilökohtaiseksi, että sitä en julkaise täällä, mutta kortti näkyy Eijan tekemien sukkien kuvassa. Kiitos, Eija, kortistakin!


Kiitän taas kaikkia lahjoittajia omasta puolestani ja uskon, että sekä syöpäpolin väki että kaikki potilaat osallistuvat kiitoksiin! Osaattekohan te muuten edes arvata, miten minä olen aina hyvilläni, kun saan "juoksutella" näitä sukkia ja myssyjä sairaalaan. Se on suuri ilo!


10 kommenttia:

 1. Eka kuvassa oli tuttuja juttuja. :) Olit ainakin siihen osannut sijoittaa hyvin samasta pussista löytyneet, se olikin tiivis pussi, juuri ja juuri mahtui kiinni. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MariJ, kyllä, kyllä, pussisi oli hyvin suljettuna ja tuon nappimyssyn ansiosta tunnistinkin heti myssysi. :)

   Poista
 2. Sairaanhoitajana ihailen tätä sytomyssyprojektia! Satutko tietämään onko Lahden seudulla/Päijät-Hämeen keskussairaalassa vastaavaa toimintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesätuulia. kiitos lämpimistä sanoistasi! :) Päijät-Hämeen keskussairaalaan on kerätty tänä keväänä myssyjä, keräyksen sivut FB:ssa Sytomyssyt PHKS:n 15.1-15.4 ja osoite https://www.facebook.com/groups/502873866402635/

   Poista
 3. Voi mikä ihana myssy- ja sukkasato. Pitääkin tiirailla tarkemmin muutamia malleja jos vaikka nappaisi itselleen sieltä uuden mallin neulottavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lea P, tiirailehan, on aina mukava saada uusia virikkeitä käsitöihinkin. :) Monesti riittääkin pelkkä kuvan katsominen, niin saa uusia ideoita.

   Poista
 4. Kiva kuulla, että Lankamaailma pysyy keräyspaikkana, täältä on uusia sukkia tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ingi, on tosi kivaa, että keräyspaikkamme säilyy samana ja että sukkia on tulossa! :)

   Poista
 5. Huomenta ! Kiitos tiedosta, hienoa että uusi kauppias jatkaa kuten entinenkin. Paljonpa olet taas saanut "juoksutettavaa" - iloa sinulle ja saajilleen.

  ps. olet oikeassa, kortti oli tarkoitettu vain sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, iloa on niin monenlaista! Myös korttisi oli ilo minulle, kiitos siitä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.