Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 29. toukokuuta 2009

Nurin menin

Tänään on ihana auringonpaiste, mutta vielä on viileää. Huomiseksi on luvattu melkein hellette tännekin, joten silloin tarkenee istuksia pihalla kutomassa tai virkkaamassa.


Minulla taitaa lähipäivinä olla mukavasti aikaa istuksia, kun teloin eilen illalla oikean nilkkani. No, ei kai se varmaan ole kuin hyvästi nyrjähtänyt, mutta kipeä se on. Ei paljon kestä varata sille. Olin lähdössä kummipoikamme luota ja katselin siinä autolle suunnatessani pihaa enkä muistanut, että siinä kiveyksessä on muutamia askelmia aina välillä. Pikaisesti sain apua, kun pikku Veera oli ikkunasta mummunsa kanssa vilkuttamassa ja näkivät kaatumiseni. Kummipoika talutti minut sisälle pitkälleen ja jalalle "kolmen koon hoito" (siis koho, kylmä ja kompressio eli painesidos). Aikani siinä lepäiltyä känkkäsin talutettuna autoon ja minut tuotiin kotiin, kun ei minusta ajajaksi ollut. Ei näköjään enää passaa kävellessään edes katsella ympäristöä! ;D

Tämän näköinen nilkka on nyt, tosin kuvassa mustelma näyttää todellista vaaleammalta. Yön jatkoin ajoittaista kylmähoitoa jalka koholla. Hyvän ensiavun ansiosta jalka ei ole juurikaan turvoksissa, vaikka aika kipeähän se on vielä. Kipulääkettä nautin sekä sisäisesti että ulkoisesti.


Muhkea paketti tukee nilkkaa mukavasti. Lääkäriin lähtemistä mietin aamulla, mutta päädyin kuitenkin omaan hoitoon. Uskon nimittäin, ettei siinä mitään pahempaa vammaa kuten murtumaa ole. Jos ei ala asettua, niin menen sitten maanantaina.

Käsitöihin en ole oikein osannut kuitenkaan tarttua. Vielä! Olen lueskellut blogeja, kun tässä ehti jostakin syystä keräytyä niitä tavallista enemmän odottamaan lukemista. Mutta voinkin nyt esitellä vähän ompeluksiani. Olen nimittäin hiljattain tehnyt makuuhuoneeseen uusia tyynynpäällisiä. Tässä valmiina ensimmäiset, toiset teen sitten joskus. *Toivottavasti niistä ei tule ufoja! ;D* Ostin nimittäin samalla kangaskaupassa käynnilla kankaat kaksiin tyynyihin, niin voi aina vaihtaa välillä. Nämähän eivät ole pelkkiä koristetyynyjä, vaan näitä käytetään paljon ylimääräisinä päänalusinakin, kun vuoteessa luetaan. Tarvitsevat siis sen takia aika usein pesua.


Meillä on kummallekin puolelle ollut kaksi nelikulmaista pikkutyynyä ja tuollainen "makkara". Kangas on puuvillaa ja väri näyttää näissä kuvissa haaleammalta.Vilautanpa samalla minun aarteitani, jotka majailevat vuoteeni vieressä. Siis lankavarastoni: neljä muovilaatikkoa nurkassa ja tuo kaappi sekä niiden välissä vielä iso pyöreä kori täynnä lankoja. Nämä majailevat makuuhuoneessa, olohuoneessa on kutomistuolini vieressä yksi iso kassi lähes täynnä lankoja. Siihen kassiin pakkaan aina matkalle mukaan otettavat langat ja tykötarpeet. Tänne kätken aina ostamani langat, jotka eivät syystä tai toisesta pääse heti puikoille ja jotka saan vaikkapa lahjoina. Aikanaan ne sitten pääsevät täältä käyttöön.


Niin ja vielä tyynyihin palataksemme, tässä makkaratyynyn pää. Kankaan kuviokin näkyy tässä aika mukavasti, väreihin kun ajattelet ruskeutta ja vihreyttä lisää, niin olet lähellä todellista. Lankavarastostani löytyi kerä aivan oikeaa punaista ja ruskeaa helmilankaa, joista punoin nyörit tyynyjen päihin. Kuvassa nyöristä ei juuri erota sitä ruskeaa lankaa, mutta kyllä sitä on yhtä paljon kuin punaistakin. Olen tyytyväinen kangasvalintaani ja lopputulokseen. Myös mies ilmaisi pitävänsä näistä!


Jospa nyt lähdenkin sitten virkkaamaan, että saisin sen oman laukkuni valmiiksi. Jos sitten vaikka taas malttaisi tarttua ufoihin!


Ihanaa viikonloppua kaikille! Mukavia juhlia kaikille uusille ylioppilaille tai muun koulunsa/opiskelunsa päättäneille ja heidän läheisilleen!
20 kommenttia:

 1. Harmin paikka tuo jalkasi! Pikaista paranemista sen suhteen!

  Todella kaunista kangasta nuo tyynyt ja sopivat hienosti päiväpeiton kanssa.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti jalka paranee pian! Kurja juttu, kun on kaunista säätäkin luvattu...

  VastaaPoista
 3. Harmillista, että kävi noin. Pikaista paranemista.

  Kauniit tyynyt. Pitäis itsekin tehdä muutama tyynynpäällinen, mutta en ole vielä saanut päätettyä ompelenko, neulonko vai virkkaanko ;D

  Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Nopeaa paranemista nilkalle ja hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Pikaista paranemista koipeliinille, ikäviä tuollaiset!

  VastaaPoista
 6. Toivotaan nilkan vetristyvän pian!
  Nättejä tyynyjä sinullakin makuuhuoneessa ja muutenkin kivan näköistä kammarissa.
  Lämpöistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Harmi tuo nilkkasi.
  paranee ajan kanssa.
  Nyrjäytin syyskuun alussa oman nilkkani ja oireili vielä rasituksen jälkeen kuukausia. Parani kuitenkin.

  VastaaPoista
 8. Voi ei!! Toivotaan, että paranee muutamassa päivässä! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Kauniit tyynyt olet ommellut! Toivottavasti jalkasi on vain nyrjähtänyt, näyttää aika pahalta...
  Lämmintä viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Kamalalta tuo jalka näyttää ja uskon sen kyllä olevan kovin kipeä. Toivon ,että ei ole mitään pahempaa ja parantuisi pikavauhtia. Tyynysi ovat niin kaunista kangasta,aivan ihanaa itseasiasa.

  VastaaPoista
 11. Aijai, kipeän näköinen jalka! Pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 12. Kävipä sulle ikävästi. Toivottavasti on vain nyrjähdys.Nyt sun tarttee levätä tuon jalkasi kanssa.
  Kauniita tyynyjä. Ja sinun lankasihan ovat hyvätapaisia! Pysyvät laatikoissa! Täällä ne ryökäleet vilistävät pitkin "kämppää"! Mulla taitaa vain olla huono kuri!
  Lämmintä viikonloppua ja paranemista!

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaikille myötätuntoisista kommenteista! Niiden avulla on nilkkani jo huomattavasti parempi kuin eilen, en tarvitse enää keppiä tai muuta tukea varatessani jalkaan. Mutta hissuksiin ja varoen kyllä astelen edelleen eikä täksi päiväksi suunniteltua retkeä Koitelin koskelle voi toteuttaa edes osittain. (Tai niin voisi, että auton ikkunasta katselisin. ;D)

  VastaaPoista
 14. Auts, tuon on täytynyt sattua paljon.
  Nyt vain rauhallista ympäristön seuraamista. Voi sinnuu!
  Ompeluksesi näyttävät kauniilta.
  Minulla on myös makuuhuoneen nurkissa lankoja, ihan kuin omaa huonettaan olisi katsellut ;)

  VastaaPoista
 15. Eipä näytä aivan "viaton" kaatuminen olleenkaan.Kehottaisin kyllä käymään kuvattavana.Nilkassa kun on niin pieniä luunosasia.-Kaunista kangasta olet tyynyihin löytänyt.Piristää kummasti makuuhuonetta,kun saa ommeltua noin hyvät tyynyt.-Nautitaan auringosta ja lämmöstä,kun sitä vihdoin saadaan!

  VastaaPoista
 16. Kauniita tyynyjä olet tehnyt!

  Paranemisia jalalle, ikävät nuo nyrjähtämiset. Kestää jonkin aikaa ennen kuin paranee.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.