Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 16. toukokuuta 2009

Tiskirätin ja tunnustuksen pauloissa

Nyt se vihdoinkin onnistui, kun oivalluksen lamppu välähti päässäni, nimittäin alla näkyvän Sydän-tiskirätin tekeminen. Mikä tuossa nyt muka on niin vaikeaa, ajattelet sinä tietenkin. Niin minäkin luulin ennen, mutta älykkyystesti tämä melkein oli minulle.


No aloitetaanpa alusta. Minä tein Sydän-tiskirätin jo tässä kevättalvella, mutta sydämistä tuli sellaiset littanat ja rätti ei ollut ollenkaan nätti kuten kuvassa. Ajattelin, että minulla oli sellainen lanka, ettei siitä minun käsiallallani tule oikeaa muotoa. Kuvaa en edes siitä ottanut, mutta tuolla se on palvellut meitä ihan siinä kuin kauniimmatkin rätit.


Eilen sitten Helmis esitteli tekemäänsä Sydän-rättiä ja minä päätin tehdä taas sellaisen, nyt bampu-langasta. Mutta samanlainen littanahan siitä tuli kuin edellisestäkin. Silloin päätin ruveta tutkimaan ohjetta tarkemmin ja asia selveni minulle: olin jättänyt joka toisen kerroksen tekemättä. Olin seurannut vain ruutukaaviota olettaen, että siinä on sekä oikean että nurjan puolen kerrokset. Mutta tosiasiassa siinä on vain oikean puolen kerrokset piirrettyinä. Asia selvisi, kun luin yhden lauseen tekstistä. Siispä purin eilisen tekeleeni ja aloitin alusta ja sen tulos on tässä näytillä. Ehkä minä jatkossa vaivaudun edes vähän lukemaan kirjoitettujakin ohjeita! ;D Minähän teen mieluummin ruutukaavion kuin sanallisen ohjeen mukaan, mutta pelkästään siihen ei näköjään aina kannata luottaa.
Malli Be My Dishcloth täältä.
Lanka Novitan Bambua 25 g, jonka tikuttelin 3.5 mm:n puikoilla.


Rätti on päässyt suoraan puikoilta kuvaan, joten se on aika kurttuinen eikä kuvakaan ole paras mahdollinen. Minä kun en malttanut odottaa vaan piti päästä heti kertomaan tänne. Kiitos Helmikselle, kun innostit minut uudemman kerran tämän ohjeen pariin!
"Kevät toi, kevät toi maalarin..." vai miten sen erään vanhan laulun sanat menevät. Meille maalari kuitenkin tuli ja nousi tellingille. Mieheni nimittäin alkoi maalariksi ja maalaa tässä räystään alusia. Kirkastuu talon kasvot, kun saa uuden maalipinnan.
Eilen illalla sain Tesalta tällaisen ihanan tunnustuksen varustettuna sydämellisin saatesanoin: "Minä niin pidän tuosta blogista, vaikken aina sinne käynnistäni merkkiä jätäkkään."

Kiitos TeSa kauniista tunnustuksesta ja mieltä lämmittävistä sanoistasi! Minäpä ojennan nyt saman tien tämän tunnustuksen sinulle itsellesi, kun aivan samoin ajattelen sinun blogistasi. :)

Annan tämän tunnustuksen tällä kertaa myös Eilalle ja Tupunalle. Heidän blogit kuuluvat minun lukuisten suosikkiblogieni joukkoon ja näissä on mukava käydä lukemassa juttuja ja katselemassa kuvia . Yritän tasapuolisesti jakaa tunnustuksia suosikeilleni enkä ainakaan nyt muista heitä palkinneeni aikaisemmin vastaavanlaisilla palkinnoilla.


12 kommenttia:

 1. Kiva tuli tuosta sinun luutustasi! :)

  VastaaPoista
 2. Ensinnäkin kaunis ja lämmin kiitos tunnustuksesta, ihan samoilla sanoilla tervehdin myös sinun blogia:) Nappaan merkin mukaan kunhan päivitän.
  Toiseksi luuttu on nätti ja minulle on pari kertaa sattunut tuollainen samanlainen virhe kaaviota lukiessani...vaan tekevälle sattuu!

  VastaaPoista
 3. Minäkin ostin kerän bambulankaa kuukausi sitten kun löysin tuon sydäntiskirätin ohjeen, mutta edelleen on tekemättä.. ;o)
  Malttaako sitä käyttää? ;oD

  VastaaPoista
 4. Niin kaunis tiskirätti että raskitko ottaa käyttöönkään,

  VastaaPoista
 5. Mari: Kiitos! :)

  Eila: Kaksinkertainen kiitos! ;) Ai sinullekin on käynyt näin, en siis ole ainoa. :)

  Pirjo-Riitta ja Pitsisukka: Tämä rätti taitaa mennä jollekin lahjaksi, joten ongelma siirtyy hänelle! ;D

  VastaaPoista
 6. Kiva tiskirätti :) Omissa kokeilussa bambu-lanka on tuntunut parhaimmalta :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynnistäsi sivuillani.Olen ollut viime ajat kovin hiljaa,kun ei oikein mikään ole toiminut .Viimeksi on temppuillut kuvansiirto,enkä viitsi käsitöistä ilman kuvia kertoilla.Vuodatuksen Tuomasta pyysin apuun ja hetkessä alkoi kaikki taas pyöriä.Ihanaa!- Tulipa siitä sievä sydän-liinanen.Ei tuota oikein rätiksi henno kutsua.-Minun rättieni kuvioneuleet on saksalaisen pannulappuvihkosen sivuilta sovellettuna nyt toiseen käyttötarkoitukseen ja ohuemmasta langasta.

  VastaaPoista
 8. Kiitos,kiitos,kiitos oikein paljon huomioinnistasi,,,lämmitti mieltä kuten aurinko tänään ihoa. :)

  Tiskirättisi on kaunis. Ohjeen lukuhan se tahtoo olla meikälläkin, että se hutaistaan, että aina näitä mokia sattuu, mutta mikäs siinä kun sattuu niin tottuu. :)

  VastaaPoista
 9. Nätti on. Mulla ei vieläkään ole neulottua rättiä, Jälkeläinen kyllä suunnitteli niiden tekoa. Saas nähdä, koska meillä neulerätillä pyyhitään...
  Upea sunnuntaipäivä meillä oli tänään. Ehdin olla ulkonakin, jopa kutoen. Ilta meni vielä salaisen ompeluprojektin parissa.
  Aurinkoista viikon alkua!

  VastaaPoista
 10. Kiva, kun ohje lopulta aukeni :). Mä muuten kopsasin muutaman ekan rivin ja muutaman loppurivin siitä ohjeesta ja sitten vain tuon ruutukaavion. Sama systeemi kun on noissa muissakin rätttiohjeissa, joissa on joku "piirretty kuva" eikä pelkkää mallineuletta.
  Oon muuten löytänyt maailman tylsimmän tiskirättiohjeen, mutta siitä lisää joskus toiste :).
  Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Kiva rätti! Minustakin on mukavampi seurata kaaviota kuin tekstiä.

  VastaaPoista
 12. TiinaR: Minulla ei olekaan itsellä vielä käyttökokemusta bampulankaisesta rätistä. :)

  Famu: Joo kyllä se kuva on neulebloggauksessa kaiken a ja o! :)

  Tupuna: Sinäpä sen sanoit, että kun sattuu, niin totuu! ;D Niinhän se on.

  MarjutJ: Ollaan sitten ainakin siinä samaa mieltä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.