Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Äitienpäivän iltana

Äitienpäivä on vietetty taas kerran. Perheemme perinteiseen tapaan sain aamupalan ja -kahvin sänkyyn ja muutenkin minua on juhlittu ja hellitty ja lahjottu niin lahjoin kuin kukkasinkin. Päivä kului kotosalla tyttären ja miehen kanssa muuten, mutta hautausmaalla kävimme viemässä kukkia äitini haudalle.


Eilenkin oli meillä lähes juhlapäivä, kun kävi odotettuja vieraita. Oli mukava saada hyvät ystävät vierailulle ja päivä kuluikin oikein rattoisasti kuulumisia kertoessamme. Tuliaiseksi sain kauniin valkoisen orkidean.Kasvissa on kaksi kukkavanaa, joissa on molemmissa runsaasti nuppuja. Ensimmäiset kolme kukkaa ovat vasta auenneet, joten saanemme nauttia näistä syksyyn asti. Kiitos ystävät niin vierailustanne kuin orkideastakin!Jälkiruoaksi kahvin kanssa herkuttelimme tällaisilla kuvassakin näkyvillä minttupalloilla ja taivaallisella espressokakulla . Kakku loppui ennen kuin muistin ottaa kuvan. Näiden ohjeet olen vasta löytänyt ja nyt ne hyviksi havaitsin. Näitä voin suositella vaikkapa kevään juhliin valmistautuville.

Käsityöt etenevät, mutta verkkaan. Pannumyssyä olen tänäänkin pistellyt, mutta valmis se ei vielä ole. Minun näköni vähän oikuttelee enkä voi yhtäjaksoisesti kovin kauaa tehdä sellaista työtä, jota pitää katsoa koko ajan tarkasti. Pitää aina välillä tehdä muuta ja sitten taas jatkaa. Ja kirjoessahan pitää katsoa koko ajan työhön.


Aivan kokonaan en ole malttanut olla puikkoihin tarttumatta, vaan olen tikutellu muutamia tiskirättejä. Tässä pari ananasrättiä ja vohvelirätti.Ja vielä toinen vohvelirätti langanlopuista.Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Toukokuu alkaa olla puolessa välissä - kohta on kesä!

12 kommenttia:

 1. Ihana orkidea:-)
  Kauniita rättejä taas.

  Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ihana päivä sullakin takana. :)..ja ihania herkkuja. Talletinkin nuo reseptilinkit. Vois kokeillakin , kun meillä on seuraavat juhlat 6.6., jolloin juhlitaan Pekan valmistumista.

  VastaaPoista
 3. Mukavasti kerrot leppoisista kokemuksista. Kauniin herkkä on orkideasi.
  Keittiöpyyhkeet koukuttavat minuakin edelleen; neuloin koko automatkan,kun ajoimme anopin ja apen haudalle.

  VastaaPoista
 4. Orkidea on tosi kaunis! Ihanaa äitienpäivää olet viettänyt! Makoisan näköisiä herkkupaloja! Oikein hyvää ja aurinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Ihana orkidea :)

  Eikös muuten ollut hyvää kakkua. Mie annoin samaisen ohjeen mummolleni ja hän oli leiponut sitä äitienpäiväksi. On tullut syötyä kyseistä kakkua nyt enemmän ja vähemmän :D

  VastaaPoista
 6. Orkidea ja Minttupallot on kauniita. Mä olen tehnyt jotain koneelleni, kaikki kuvat ei näy mulla, ei oman blogin, eikä muidenkaan. Rättikuva ei siis mulle näy. Eiköhän poikani saa korjattua tämänkin "vian".
  Hyvää viikon alkua!

  VastaaPoista
 7. Kaunis orkidea...:)

  Mukava äitienpäivä kuuluu olleen sullakin, kiva. :)

  Oletko huomannut eroja tiskirättien välillä?

  Leipomuksesi on herkullisen näköisiä. :)

  VastaaPoista
 8. Vau, mitä leivonnaisia! Ja hienoja rättejä.

  VastaaPoista
 9. viehkeän kaunis orkidea. Voi kivoja tiskirättejä tulee yhtenään ja mä en ole niissä päässyt vielä alkuunkaan. Minä "matkustan2 aina vähän jälkijunassa:D

  VastaaPoista
 10. Villa Lankala: Kiitos! :)

  Seijasisko: Näitä leivonnaisia voi todella suositella makunsa puolesta eivätkä olleet hankalia tehdäkään. :)

  Pirle: Noissa keittiöpyyhkeissä tai tiskiräteissä (miksi kukin sanookaan) on jotain koukuttavaa, melkein taianomaista. :)

  Irina: Kiitos! :)

  Tess: Tosi ihana kakkua! Arvaat varmaan, että on sitä täälläkin syöty useampi pala! ;)

  Mammutti: Toivotaan, että poika saa koneen taas järjestykseen! Joskus meillä on vähän liian vikkelät sormet tämän koneen kanssa! ;DDD

  Tupuna: Enpä ole huomannut muissa eroja, mutta tein yhden merssipuuvillasta virkkaamalla, se ei ollut hyvä ja joutuikin roskiin. Se oli liian kova ja reikäinen.

  MarjutJ: Nameja olivat! ;D

  Intsu: Kaikki aikanaan, niin tiskirätit Intsullekin! ;D Näiden tekoon vain jää helposti koukkuun, kun ovat mukavia tehdä ja valmistuvat nopeasti. :)

  VastaaPoista
 11. Sinullakin kaunis orkidea, minullakin:)
  Kylläpäs on herkullisen näköisiä herkkuja, nam.
  Juu, kohta kesä ja kesäoma:)

  VastaaPoista
 12. Eila: Minäpäs käyn kurkkaamassa orkideaasi! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.