Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Sytomyssyjä asukastuvalta


Muutetaan Maailmaa yksi myssy kerrallaan!  (Niina Hakonen) Viime viikolla sain soiton kotikuntani Kempeleen asukastuvalta ja pyynnön hakea kertyneet sytomyssyt sieltä ennen kesää. Sattuikin niin mukavasti, että olin suunnitellut käyväni siellä katsomassa myssytilanteen lähipäivinä.  Niinpä sitten eilen suuntasin sinne käsityöpiirin kokoontumisaikana. Ja siellähän minua odotti iloisen porukan lisäksi korillinen valmiita myssyjä.  Oli niin kudottuja kuin virkattujakin myssyjä, värejä laidasta laitaan. Yhteensä 44 kaunista myssyä. Kaiken kaikkiaan asukastuvalta on lahjoitettu  jo 455 myssyä eikä loppua näy.


Nämä neljä myssyä minun oli aivan pakko kuvata erikseen, niissä kun on somissteena kauniit perhoset ja lisäksi jokaisen myssyn sisälle oli laitetttu kaksi myssyn väreihin sointuvaa pikku liinaa. Tekijä ei ollut paikalla eikä tiedossa, ehkä hän on joku muu kuin "piiriläinen". Joukolla siellä mietittiin, mikä oli liinojen tarkoitus, oliko ajateltu mahdollisesti myssyn somisteeksi vai muuten vain ilahduttamaan saajaa. Olen miettinyt, miten saisin varmistettua, että irrallaan olevat liinat pysyvät myssyn mukana, kiinnitänkö ne myssyn sisälle ommellen vai mitä tekisin. Vinkkejä otan mielelläni vastaan.

Kiitos taas myssyistä myssyjen tekijöille niin omasta kuin saajienkin puolesta!  Kiitos myös asukastuvalle yhteistyöstä! Syksyllä jatketaan, eikä tietenkään ole estettä myssyillä kesälläkin


Asukastuvalla alkaa sytomyssyihin sopivat langat loppumaan samoin ryhmäläisten kotona olevat, joten otamme mielellään sinne lankalahjoituksia vastaan. Jos joku haluaa lahjoittaa vaikkapa itselleen tarpeettomia puuvillalankoja tai muita sytomyssyihin soveltuvia lankoja tarpeeettomina, niin otapa minuun yhteys joko kommentilla tähän postaukseen tai s-postilla (osoite tuossa oikealla esittelyn lopussa).4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. TeSa, onkin aina kiva katsella ja ihailla uuden myssysatsin värejä. :)

   Poista
 2. Ihastuttavaa antaa kaunis liinakin mukaan! Liinahan sopii vaikka yöpöydälle iloksi. Kiinnittäisin langalla myssyyn roikkumaan merkiksi, että kuuluvat yhteen. Itse ajattelin liittää erään äitini lahjoittaman "korun" tällä tavoin mukaan myssyyn iloksi saajalle. Kaikki kaunis tuottaa iloa ja voimaannuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisen sohvan emäntä, olisikin hyvä idea kinniittää liinat kuten ehdotit, mutta "roikotuslanka" todennäköisesti sotkeentuu myssyihin ja lappuihin, kun ihmiset valkkaavat myssyä itselleen. Myssythän ovat koreissa ja sieltä niitä saa vapaasti valita. Mutta tuo äitisi antama koru on kyllä mainio idea. Siitä tulikin mieleeni, että kirppareilla käydessä voisin katsella korutarjontaa "sillä silmällä". Kiitos vinkeistä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.