Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 30. toukokuuta 2015

Sukkia lisääTäällä sukkaputki jatkuu eikä innostuksen loppua ole näköpiirissä. Kuluvalla viikolla on valmistunut kolme paria, jotka esittelen nyt valmistumisjärjestyksessä. Pisimpään on ollut puikoilla nuo miesten kokoa olevat raitasukat, sillä aloitin ne pari viikkoa sitten, kun oli käynti OYS:ssa ja tiedossa oli odotusta. Samalla kävin viemässä myös syöpätautien polille tähän mennessä kertyneet sukat ja myssyt, ne joista olen jo aiemmin kertonutkin.  

Nyt valmistuneissa sukissa on perussukkien lisäksi kahdet minulle ennestään kokeilematonta mallia olevat sukat. Vaikka teen perussukkiakin aika usein, niin on kiva kokeilla uusiakin malleja. Niistähän löytyy aina silloin tällöin joku "helmi", joita tikutan useitakin pareja.
 Nyt oli kokeilussa Lankavan Vohveliruutu-sukat, joiden maksuton ohje löytyy täältä
 Sukkien koko on 38
 Lanka Nallea ja menekki 90 g
Silmukoita minulla oli työssä 57 (resorissa 56) ja 3 mm:n sukkapuikoilla mentiin.

 Ohjetta en noudattanut tarkoin, oikeastaan otin vain kaavion ja tein sitten oman versioni, joka kyllä on aika pitkälle ohjeen mukainen. Kantapää on tavallinen vahvistettu ja kärkeen tein nauhakavennuksesta muokatun version. Viimeisen vohveliruudun päätin ylimääräiseen kerrokseen, jossa kaavion keskimmäiset silmukat kudoin kiertäen yhteen.

Mielenkiintoinen malli tämä vohveliruutu ja näyttää mukavalta sukissakin, mutta en kamalasti ihastunut tämän tekemiseen. Ehkä joskus teen lisääkin tällaisia, mutta eipä tullut sellaista tunnetta, että näitä täytyy tehdä. Mutta jos teen, niin kannattanee tehdä paksummasta langasta, että kuvio päässee paremmin esille.

Sitten valmistui ne perussukat kokoa 42, niin perussukat kuin vaan voi olla
Langat 7veikka ja Janne, joiden menekki yhteensä 140 g
Silmukoita 56 ja puikot 3.5 mm.


Niin pitkään meidän ei tarvinnut odottaa siellä OYS:ssa, että olisin edes ekan sukan kutonut valmiiksi kahdesta puhumattakaan. Jatkoin näitä autokäsityönä mökkireissulla ja kotona sitten eilen tikutin toiseen sukkaan kärjen.


Jämälangoille pitää aina keksiä käyttökohteita, ettei varastot täyty aivan niistä. Niinpä keräsin muovipussillisen Nallen vahvuisia lankoja mukaani mökille ja jo milloin liekään printatun ohjeen niiden tuhoamista varten.  Aivan valmiiksi en saanut näitäkään mökillä, mutta kun tein täällä kotona kärjen toiseenkin sukkaan ja niin siinähän ne olivat.

Malli on RAITA JOKA PÄIVÄLLE -sukat, muuten ihan perussukat tai miten kukin haluaa ne tehdä, Ideana on käyttää jämälankoja erilaisina raitoina ohjeen vinkkien mukaan. Tämä ohje on peräisin FB:n Voihan villasukka! -ryhmän ohjeista, mutta vastaavia on ainakin parina jouluna ollut blogeissa joulukalenterisukkien nimellä.

Nämä sukat ovat kokoa 39. Lankoina minulla oli  siis lähinnä Nalle- ja Maija-lankojen jämät, joiden menekki yhteensä oli 90 g.
Silmukoita 56 ja  puikot 3 mm:n sukkikset.

Raidoitusohjetta en noudattanut ollenkaan tarkasti, koska mukana olleissa langoissani ei ollut edes sopivia värejä. Kirjoneulettakin olisi ohjeen mukaan kuulunut tehdä, mutta koska tein varret 3 o, 1 n -resorilla eikä siihen mielestäni oikein käy kirjoneule. Tein sitten kirjoneuleen asemesta raitoja tai käytin pätkävärjättyä lankaa.
Olipa näitä hauska tehdä!  En meinannut malttaa lopettaa varsinkaan mökiltä lähtöpäivänä, kun piti ruveta pakkaamaan autoa ja vähän siistimään jälkiään, ettei seuravalla käynnillä ole kovin paha siivo vastassa. Tulen tekemään näitä varmaan jatkossakin, mutta valkoisen (varren suu, kantapää ja kärki) tilalle otan jatkossa jonkun tumman värin. Nämäkin näyttäisivät aivan erilaisilta, jos olisi joku tumma väri noissa osissa. Varsinkin musta teksi näihinkin hyvä säväyksen, mutta sen väristä lankaa minä en näe enää kutoa.


Onpa meillä ollut kesäinen päivä! Aurinko on paistanut ja mittarissa +17 astetta. Lisäksi on ollut tyyntä pitkään jatkuneiden tuulisten säiden jälkeen.  Ihanaa!  Lakkiaisia ja muita valmistujaisia juhliville ihannesää.


10 kommenttia:

 1. Upeita sukkia! Varsinkin värikkäät raidat on tosi kivat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkimamma, ja niitä on piristävää tehdäkin! :)

   Poista
 2. Kauniita sukkia olet tehnyt - nuo jämälankasukat on kyllä varsinaiset ilopillerit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, ilopillerit onkin mainio nimi noille sukille! :)

   Poista
 3. Hienoja sukkia kaikki, mutta nuo jämälankasukat on kyllä ihanimmat :)

  VastaaPoista
 4. Kivoja sukkia kaikki, mutta jämälankasukat olivat varsinainen väripläjäys, josta tuli hyvälle mielelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjut! On ne aika pirtsakat. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.