Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 28. toukokuuta 2015

Elsit-sukat


Taas hehkutan, että on kivaa tehdä sukkia! Ainakin minusta. Enkä muista koskaan tapahtuneen niin, että sukat olisivat jääneet pitkäksi aikaa kesken. Joskus kyllä käy niin, että joku malli ei näytäkään enää kivalta sitä tehdessä vaikka kuvissa onkin ollut oikein houkutteleva. Silloin puran sen ensimmäisen sukan, yleensä teen ainakin sen valmiiksi ennen purkupäätöstä, ja valitsen uuden mallin.  

Tällä kertaa ei tarvinnut purkaa vaan Elsit-sukat pääsivät valmiiksi asti vaikkakin ensimmäisen sukan tein kahteen kertaan. ;) Elsit-sukat omana versionani kokoa 39
Ohje (maksuton, suomeksi) löytyy Ravelrysta
Lanka Nallea, menekki 85 g
Puikot 3 mm:n sukkikset ja niillä silmukoita 58.

Omaa versiota tuli sen verran, että ohjeen mukaiset kerrokset eivät riittäneet minun käaialallani koon 39 sukkiin, niin tein muutaman kerroksen enemmän ja kavennusosaa muuntelin hieman

. Ja se purku taas johtui siitä, että olin tulkinnut ohjetta väärin ja lisäksi kutonut lehtien kärjen väärin. Eivät virheeni olisi haitanneet mitään eikä niitä olisi muut huomanneet kuin Elsit-sukkia tehneet, mutta päätinpä korjata virheeni. Ehkä se opettaa minua olemaan huolellisempi ohjeiden lukija.

Lanka on oikeasti tummanpunaista Nallea, mutta väri ei ole oikea missään näistä kuvista. Yritin korjaillakin, mutta meidän vanhalla Fotoshopilla ja minun taidoillani ei parempaan tulokseen päästy.12 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Vadelmaiset!
  Tuo lintujen "pönttöily" on aikamoista touhua itsessään ja seuratavana. Meillä on useampi pönttö laitettu pihaan, on sitten ittellä ja kissoilla katseltavaa joka ikkunasta. Täällä vaan pesintäyrityksiä pikkulinnut on tänä keväänä tehneet useita, mutta käpytikat, toiset pikkulinnut ja tietenkin naapureiden kissat keskeyttäneet useamman kerran. Käpytikkojen pois häätämistä seuraa varsinainen performanssiesitys pihalla, onneks ei naapurit pihaan näe..
  Aurinkoista toukokuun loppuaTeille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mammutti! :)
   Meillä vaan ihmiset katselee noita lintuja ja muitakin luonnon eläimiä. ;) Pönttöjä on meilläkin useita niin täällä kotona kuin mökilläkin. Mökillä oli kai leppälintu tehnyt pesän räystään alle pääskysen vanhan pesän päälle ja siellä se istui hautomassa niin salaa, ettei huomattu ennen kuin mentiin liian lähelle ja se sykäisi pakoon. Sitten yritettiin varoa kohtaamisia. :) Oispa muuten ollut kiva päästä näkemään tuo performanssi! :D

   Poista
 2. Sievät sukat, nuo Niina Laitisen ohjeet on kyllä ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, Niinan sukkaohjeet ovat kyllä kivoja, minäkin olen niistä aika monet tehnyt. :)

   Poista
 3. kauniit nuo sukat ovat. Tosi viehättävät.

  VastaaPoista
 4. Kauniit ovat nämä sukkasi. Ihanaa että joskus löytyy suomeksikin ohjeita ravelrysta, minulta kun ei tuo englanti oikein suju =) Saisimpa vain apinaruljanssini tehtyä ja pääsis sukkia neulomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, löytyy sieltä suomenkielisiäkin mutta luonnollisersti vähemmän, kun meitäkään ei ole kovin paljon verrattuina muita kieliä puhuviin. Minä muuten teen joskus niin, että otan vain vieraskielisestä ohjeesta mallineuleen ja teen sitten sillä oman versioni, varsinkin jos on kaavio. Sinulla taitaa olla iso tilaus apinoista, sehän tietää rahaa mutta sukkien kutomiseen et pääse heti. :)

   Poista
 5. Hienot sukat oot tehnyt. Muistuttavat aika pitkälti joskus tekemiäni palmikkosukkia, sillä näissä sinun on lehti palmikon tilalla. En muista oliko sullakin ne sukat tehtynä, kun niin usein sulta lainaan ohjeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninni Näppärä, joo tämäntapaisia sukkamalleja palmikoilla on olemassa useitakin malleja, joita on tullut tehtyä jonkin verran. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.