Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 25. toukokuuta 2015

Pöntön valtausMeillä on viime päivinä seurattu mielenkiinnolla, saadaanko kesäksi lähinaapureita.  Keittiön ikkunan edessähän meillä on vanha, hyvin palvellut linnunpönttö, jota on paikattukin. Kerran nimittäin tikka yritti päästä sisään munia hautovan sinitiaisen luo, mutta onneksi oltiin kotona ja saatiin se häädettyä. Mies paikkasi reiän alumiinilevyn palalla ja hyvin on pönttö kelvannut senkin jälkeen.

 Kirjosieppokoiras on jo pitkään yrittänyt houkutella seuraa, mutta eipä ole ollut tunkua. Vaikka komeasti se laulaa ja siipiä läpsyttää.


 
Katselee vasemmalle,


 katselee oikealle ja


 taas vasemmalle, jos tulisi sopiva puoliso.Ja tulihan se lopulta rouva kirjosieppokin, kävi oikein sisälläkin tekemässä tupatarkastuksen, mutta häipyi sitten. Liekö ollut liian vaatimaton tämä vanha pönttö.Ja kutsu ja odotus vaan jatkuvat. Mies ja minä jännätään herra kirjosiepon kanssa, onnistuuko parinvalinta tänä kesänä.
7 kommenttia:

 1. Menestystä herra kirjosiepolle rouvan haussa. Olen seurannut merikotkan pesäpuuhia eräästä webbi kamerasta. Hämmästyttävän nopsaan poikanen kasvaa. Rouva ja herra kotkalla on yksi poikanen. Hämmästyin poikasen hyvästä ja hellästä hoidosta. Toivottavasti minulla on onni seurata poikasen lentoon lähtöä,

  VastaaPoista
 2. Upea kuvasarja. Eiköhän tämäkin sieppo parinsa löydä vielä.
  Viime kesänä seurasimme kun talitiainen valloitti kirjosiepon pesän, koko päivän sitä nahistelua pesästä kesti. Onneksemme satuimme olemaan mökillä juuri silloin kun ensimmäiset poikaset lähti pesästä, kuinka ollakaan sieppoja ja hieman myöhemmin kurkki pesästä tintin poikanen.

  VastaaPoista
 3. Voivoi, toivottavasti herralle löytyy rouva vielä, ettei joudu yksin kesäänsä viettämään.=)

  VastaaPoista
 4. Hieno kuvasarja. Jospa tämä kirjosieppo kuitenkin löytäisi itselleen sen oikean :)
  (Jostain luin, että kirjosiepolla saattaa olla useampikin rouva, mutta vain yhden kanssa sitten hoitaa poikaset.)

  VastaaPoista
 5. Pidän peukkuja herra kirjosiepolle, jotta sopiva rouvashenkilö löytyisi.

  VastaaPoista
 6. Minä tykkään Kirjosieposta vaikka onkin aika röyhkeä pesien valtaaja.

  VastaaPoista
 7. Jatta, Sinikka, Sude, Eija, Marjut ja Sirkkis, myöhästyneet kiitokset kommenteistanne! :) Ilokseni voin kertoa, että mökiltä palattuamme pesänrakennus oli jo käynnissä. Täällä siis odotellaan luottavaisin mielin kirjosieppoparin perheenlisäystä. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.