Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 5. toukokuuta 2015

Tunnistamisapua kaipaanMeidän pihalla tepasteli eilen illalla meille aivan uusi tuttavuus. Mustarastaaksi veikkaamme, mieheni ja minä. Kumpikaan meistä ei ole kai koskaan nähnyt mustarastasta eikä sen puoleen tämän näköistä lintuakaan, kuka hän sitten lieneekään. Rastaan kokoa on ja olemus on samanlainen.


Hyvin näkyi maistuvan maasta löytyvät madot.


Aikansa tepasteluaan se sai seurakseen rusakon, Kumpikaan ei häiriintynyt toisen läsnäolosta, vaan jatkoivat omia touhujaan.

Olisi kiva saada linnun laji selville, joten jos joku tunnistaa tämän, niin mielelläni kuulisin sen. Valitettavasti kuvat eivät ole kovin hyviä, mutta parempia ei minun kameralla ja taidoilla saada.16 kommenttia:

 1. Meillä mustarastaita on aika paljon ja päivittäin lintulaudalla vierailevat. Herra mustarastas on ihan musta, mutta rouva mielestäni tasaisen tummanharmaa. Kävin katsomassa ikkunasta, jos olisi vertailukohtaa syömässä pihalla, mutta eipä yhtään tällä hetkellä ollut. Eiköhän joku tiedä tähän oikean vastauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammutti, eihän niitä näy silloin, kun niitä kaipaa, mustarastaitakaan lintulaudalla! ;) Mutta kyllä alan uskoa entistä vahvemmin, että rouva mustarastashan tämä on. :)

   Poista
 2. Oliskohan rouva mustarastas, uroksen mustasta puvusta poiketen naaras on arkisen ruskea.
  Sinulla on mukavia malleja!
  Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, niinpä tämä taitaa olla. :) Nyt täällä vaan odotellaan uutta ilmestymistä, jos vaikka on pesän tehnyt johonkin lähettyville.

   Poista
 3. Kurppa. Mulle kaikki tunnisatamattomat linnut on aina kurppia:) Mut joku rastas varmaan. Mustarastas on ainakin meilläpäin tosi musta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, hyvä tunnistus tuo kurppa!!! :D Taidanpa minäkin alkaa käyttää sitä. :D Sain vinkin tutkia asiaa Luontoportista ja sen mukaan herra on tosi musta, mutta rouva tällainen haalukampi, vaatimattomampi.

   Poista
  2. Kaikki tuntemattomat puut on sit poppeleita ;) Mä olen ilmeisesti nähnyt vaan herramustarastaita. Rouvat pysyy pesässä piilossa hautomassa, jotta saa aikaiseksi lisää pikkurastaita, jotka syö mun mustikat sitä mukaa kun ne kypsyy.

   Poista
  3. Niin se varmaan on käynyt, Susu. Minä luin jostain, että ne syövät herukat pensaista ja mansikat mansikkamaalta, muttei siellä sanottu, että ne on persoja metsänmarjoillekin. Minä ehdin olla itsekkäästi hyvilläni, ettei meillä itsellä kasva herukoita eikä mansikoita, mutta onhan meillä tuo metsä vieressä ja siellä mustikat ja puolukat.

   Poista
  4. Kylläpähän se on mustarastas naaras. Tuo harmaa juova siivessä vain hämää. Googlesta löysin kuitenkin kuvia muistakin poikkeavan värisistä mustarastaista. Alkoi niin paljon kiinnostamaan, että piti oikein googlesta alkaa asiaa tutkimaan =)

   Poista
  5. Sude, sitä harmaata juovaa mekin ihmettelimme, kun alkuun googlesta tunnistamisapua etsimme. Meidän ikivanhassa lintukirjassa on kovin huono kuva mustarastaasta, ettei siitä ollut mitään apua. Mutta onneksi on teitä ihania ystäviä! :)

   Poista
 4. En ole koskaan nähnyt, mutta äänestä tunnen. Mökillä kuuluu portin tienoilta ääni, yleensä iltaisin, vuodesta toiseen. Mustarastaan laulu on kaunista, huilumaista lavertelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heleena, ei mustarastas sitten siellä vähän etelämpänäkään ole kovin yleinen. Minä olen mustarastaan ihanaa laulua kuullut vain joskus Espoossa ja nyt elättelen toivoa, josko täälläkin saataisiin sitä kuulla. :)

   Poista
 5. Hyviä kuvia! Linnuista en tunnista muuta kuin harakat, varikset ja muut pikkulinnut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, huonosti minäkin niitä tunnen, enpä juuri muuta kuin tutut lintulaudalla kävijät harakan ja variksen lisäksi. Mutta ne kiinnostavat niin, että heti pitää ruveta tutkimaan, kuka hän on, joko outona saapui pihaan. :)

   Poista
 6. Mustarastas naaras, veikkaan. http://fi.wikipedia.org/wiki/Mustarastas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, sieltähän löytyi selkeä kuva rouva mustarastaasta ja niin hellyttävä kuva poikasista pesässä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.