Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 21. syyskuuta 2015

Kukkatuplat


Talveen on hyvä varautua ajoissa, eikö niin!  ;)  Vaikka kasvihuoneilmiön sanotaan lämmittävän ilmastoa, niin vielä talvet ovat talvia ja silloin tarvitaan myös kunnon lapasia käsien suojaksi. Siis saanko esitellä syksyn ensimmiset lapaset.

Malli omani tuplalapaset, joiden ohje löytyy täältä  
Kukkien kaavio on Villapallon ja löytyy täältä
Koko XS - S
Lanhat Gjestalin Maijaa ja menekki yhteensä 90 g
Silmukoita resorissa 48, kämmenosassa 41, peukaloissa 18 s
Puikot sukkikset, joiden koko resorissa 3 mm, kämmenosassa 2.5 mm ja peukaloissa 3.5 mm

 Tuplalapasiksi kutsun näitä sen takia, koska lapaset on tehty onteloneuloksena. Jotkut sanovat kääntölapasiksi, mikä sekin on oikein hyvä nimitys. Lapaset ovat siis kaksinkertaiset ja värit kääntöpuolella peilikuvana. Muistuttaa siis täkänää, jonka Wikipedia määrittelee näin "Täkänä on vanhimpia kansanomaisia kudonnaisia. Se koostuu kahdesta samanaikaisesti kudotusta kankaasta (ylä- ja alakangas), jotka vaihtavat kuvioiden kohdalla paikkaa ja sitoutuvat näin toisiinsa kuvioiden reunoissa".
 Olen ainakin yhdet kukkatuplalapaset tehnyt aiemmin, mutta silloin en keksinyt tehdä myös kämmenen puolelle kukkia. Nyt se kekkasin ja tykkään ja teen vastakin, jos kukkatuplia teen. Mutta laitan kukat hiukan korkeammalle.
 Nyt nämä tuplat ovat nyt menossa kustin matkassa miniälle Tampereelle  ja pian nähdään = kuullaan, osasinko tehdä sopivan pienet hänen pieniin käsiin. Lankaa on vielä, joten tarvittaessa teen uuden yrityksen. Olisi niin paljon helpompaa, jos asuttaisiin niin lähekkäin, että sovittaminen olisi mahdollista.
16 kommenttia:

 1. Oi oi oi, noita tupliahan mun piti jo viime talvena kokeilla... :O

  Todella kauniit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkimamma, no hyvin ehdit vieläkin tehdä! ;) Netti on vaan pullollaan kokeiltavia ideoita, eihän niitä kaikkia edes muista. :)

   Poista
 2. Niin kauniit ja kuinka lämpimätkin!

  VastaaPoista
 3. Voi näitä sinun tuplalapasiasi ♥ Ne ovat niin laadukkaita ja lämpimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, sinullahan on kokemusta lämpimyydestäkin! :)

   Poista
 4. Kiitos kommentistasi omassa seipii blogissani. Olisi kiva toteuttaa nämäkin kukkalapaset Ohjeesi olivat niin hyvät, että työ sujui helposti! Blogisi on todella inspiroiva ja haluaisin kokeilla kaikkea mitä sinäkin teet. Mistähän päivääni saisi vielä lisätunteja kun tämä 24 ei meinaa aina riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seija, sama ongelma on monilla, kun ei 24h riitä kaikkiin ihaniin kokeilemisen arvoisiin käsitöihin. ;) Kiitos sinulle mieltä lämmittäväst kommentista! :) Minulle on aina ilo, jos joku innostuu tekemään ohjeitteni mukaan jotain.

   Poista
 5. Todella kauniit kukkalapaset! Tuplalapasten teko-ohje odottelee edelleen todo-listalla, joka on todella pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, jos vaikka täksi talveksi ehtisit tekemään. :)

   Poista
 6. Voi että nää sun tumput on ihanat, minullakin edelleen tuplatumput pitkällä listalla odottamassa vuoroaan. Ja taitavat jäädäkin listalle kun ei täällä etelässä oikein taida olla niille sopivia talvikelejäkään ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lea P, se odottavien tehtävien lista taitaa meillä monellakin olla kovin pitkä! :D Minusta on oikein kivaa suunnitellakin jotain tekemistä ja haaveilla kuinka ihanaa se on, vaikka en sitten ehtisi tekemäänkään. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.