Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Vielä syyskuun käsitöitä


Eletään syyskuun viimeistä päivää, aurinko paistaa ja mittari näyttää varjossa +13.6. Mukavasti tuuli heiluttaa pyykkejä, ehkä saan hakea illalla kuivat vaatteet sieltä. Tuo aurinko on ollut viime aikoina hyvin harvinaista herkkua, joten olisi kai paremmin paikallaan olla ulkona kuin istua tässä kertomassa käsitöistä. Mutta niin kuitenkin teen, sillä jotain on valmiina odottamassa esittelyä. Perusmyssy aikuiselle ilman ohjetta, siis ihan oman pään mukaan alhaalta aloittaen
Lanka Novitan Cristal ja menekki 90 g
Puikot olivat paksuimmat sukkapuikkoni eli 8 mm, silmukkamäärää en muista enää.

Minulle oli jostain kulkeutunut kaksi vajaata kerää Cristal-lankaa, hempeää vaaleanpunaista ja hyvin tummaa, jonka väristä minun kaihiset silmäni eivät saa oikein selvää, ehkä se on mustaa.  Kerät ovat pyörineet paksujen jämälankojen seassa jo pitemmän aikaa enkä ole oikein osannut käyttää niitä mihinkään. Nyt ne olivat mukana mökillä hypistelymuhvilankojen joukossa ja siellä kekkasin, että näistähän vois tulla myssy. Aloitin kauniimmalla värillä, siis vaaleanpunaisella ja lopussa  muutama raita tummallakin, että korkeutta tulee riittävästi. Vielä tupsu keikkumaan päälaelle ja siinä se on. Tummaa lankaa jäi vielä jonkin verran.
Hypistelymuhvien teko jatkuu edelleen.  Olen kerännyt yhteen kassiin kaikki paksut pesunkestävät  langat. Siinä on omien jämäkerien lisäksi lahjoituksena saatuja lankoja, joille en ole keksinyt aiemmin sopivaa käyttöä. Pari muhvia valmistui taas mökillä ja lisääkin näitä todennäköisesti tänne ilmestyy jossain vaiheessa. Tarkoitukseni on tehdä niitä muiden töiden ohessa.

Ensin valmistui tämä hypistelymuhvi, jonka koristeluun käytin tyttären virkkaamia isoäidin neliöitä.
Neliöt kiinnitin toisiinsa virkkauskiinnityksellä ja sain sopivasti muhvin kokoisen pannan, jonka sitten ompelin kiinni muhviin. Kuvassa on siis vain yksi muhvi kolmelta eri kantilta.
Lanka on itse muhvissa on jättikerältä akryylilanka ja koristeet sekalaisia lankoja yhteensä 130 g.

Seuraava hypistelymuhvi sai koristeekseen kudotun palmikon lisäksi kukkasia ja pari perhosta
Lanka samaa akryylilankaa kuin edellisessä ja erilaisia jämiä yhteensä 140 g.

Moneen muhviin olenkin tuota nimetöntä akryylilankaa käyttänyt, mutta nyt se loppui. Lanka on sopivan paksua muhvieihin ja m,ielestäni nätin punaista.
Muhvien sisäpuolelle tein tunnusteltavaksi taas erilaisia "härpäkkeitä" ja toiseen kiinnitin tyhjän lankarullankin. Osa näistä on kiinnitetty tiukasti paikoilleen ja osa taas virkattuun nauhaan, jolloin sen voi vetää ulos muhvin sisältä. Langanpäät saa helposti hyödyllisen käytön, kun siitä tekee vaikkapa jonkunlaisen nystyn. Tuossa vasemmalla näkyvässä epämääräisessä nystyssä on monta lyhyehköä langanpätkää virkattu pieneksi kupiksi ja on sitten täytetty ja ylösalasin käännettynä kiinnitetty tiukasti muhviin.Yhdet lapasetkin on valmistunut, mutta ne on kuvaamatta ja taitavat päästä näytille vasta ensi kuun puolella seuraavan parin kanssa.

Hyvää alkavaa lokakuuta kaikille Lankapirtissä poikkeaville! Toivottavasti saamme jokainen viettää hyvän kuukauden.8 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen pipo. Taitaapa minunkin Cristal-lanka päätyä pipoksi.
  Sinä teet niin kauniita hypistelymuhveja. Tuommoinen on varmasti ilo saada ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, sitähän minäkin toivon, että muhvini tuovat iloa saajilleen. :)

   Poista
 2. Tuo pipo taas niin hyvännäköinen, oikea päähänpisto! Hypistly muffit, hieno ajatus.
  Ihanaa lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, onpa hauskasti sanottu, että pipo on oikea päähänpisto! :D

   Poista
 3. Hauska pipo ja hyvin sait jämälangat siihen käytettyä :) Muhvit ovat niin nättejä kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, sainkin taas hyvän mielen jämälankojen vähentyessä. :)

   Poista
 4. Nuo hypistelymuhvit ovat ihania! Varmasti kiva tehdä, kun kukaan ei määrää minkälaisia hypisteltävä pitää tehdä. Eikä haittaisi, vaikka kukkasesta puuttuisi puolet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marle, kivaa on, mutta on se muuten haastavaakin keksiä aina jotain erilaista hypisteltävää noihin muhveihin. Tai ei kai niiden ole pakko olla erilaisia, itsehän jokainen tekijä päättää, millaisen tekee. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.