Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulukalenterisukat


Minulle kävi aivan samoin kuin veljenpojan 2- ja 4-vuotiaille: joulukalenterista loppuivat luukut ennen aikojaan.  :D  Heillä se tapahtui jo viime viikolla, mutta minulla vasta nyt maanantaina.  Sitähän kuulemma vanhana tulee uudestaan lapseksi, niin kai minun nyt jo täytyy uskoa, että olen vanha. :D
FB:n Voihan villasukka! -ryhmän joulusukkakalenterin ohjeella tehdyt sukat kokoa 36-37
Langat Gjestalin Jannea, pinkkiä ja tummanharmaata, joiden värit sain yllättäen onnistumaan kuvissa aika hyvin. Langan menekki yhteensä 215 g
Varsi kantalapun yläreunasta varrensuuhuun 45 cm korkea
Puikot 3.5 mm:t sukkikset ja ohjeen mukaisin silmukkamäärin mentiin


Ohjeen mukaan tein vielä 21. päivän kaavion, mutta sitten alkoi tuntua, että nyt teen loppuun oman pään mukaan. Varsinkin, kun  näiden varsista tuli hiukan turhan kapeat eikä siksi kannattanut tehdä kovin isoa terääkään. Itse sävelsin muistaakseni 7 kerrosta korkean kuvioraidan. Sehän olisi voinut jo huomenna tulla Niinan ohjeena, mutta ... Kahden päivän kaaviot siis jäivät puuttumaan välistä.

Värivalintaani en ole tyytyväinen, koska molemmat ovat voimakkaita värejä eikä kirjoneuleen kuvio pääse kunnolla esille. Muutenhan nämä värit miellyttävät minua ja jossain muussa työssä ne olisivat mielestäni oivallinen valinta. Monia kauniita väriyhdistelmiä sukkiin on syntymässä ja niitä ihaillessa olenkin päättänyt tehdä ihan lähiaikoina toiset, jospa onnistuisin saamaan paremmat värit. Osallistujia näihin "sukkatalkoisiin"on muuten ilmottautunut yli 2200 ja jotkut ovat jo nyt tekemässä ainakin kahta paria, joten nähdään monenlaisia väriyhdistelmiä, kun osa tekee jämälangoista.
Se hyvä puoli on kutoa molemmat sukat rinnakkain varsinkin kirjoneulesukkia tehdessä,  niin tulee molemmista samanlaiset, vaikka tekisi kuviossa virheen. On ainakin toivoa, että tekee molempiin sukkiin saman virheen, kuten kävi näiden kanssa. Virheen huomasin vasta lankoja päätellessä.  Saattaapa näissä ola useampikin virhe, mutta yhden huomasin.
4 kommenttia:

 1. Voi ompa upeanväriset sukat ja kaunis kuviointi

  VastaaPoista
 2. Näistä tuli hienot sukat ja väri on minusta tosi kaunis. Harmittaa kun en itse lähtenyt tähän mukaan, mutta jospa se ohje löytyisi vielä joulun jälkeenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, vielä ehdit tämän sukkamallin tekoon, sillä Niina on luvannut julkaista koko ohjeen joulun jälkeen kaikkien saataville.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.