Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 18. joulukuuta 2015

Tyttö tuliJoulunseutuun sopiva ilouutinen tonttutyttö tuli taloon! Edellisen postauksen kommentoijista useampikin oli sitä mieltä, että tyttötontuilla on letit.  Ja niinhän se on, ilman muuta. Mitenhän minä itse en sitä tajunnut, kun vaan mietin niitä edellisiä tonttujani katsellessa, että poikia ne vissiin ovat kaikki. Ja siinä tuli mieleen, että pitäähän se porukkaan saada tyttökin.
Ja tässä hän nyt on pitkine letteineen.Tyttö syntyi tällä samalla ohjeella kuin pojatkin, hiukan lisää sitä muokkasin
Kaivelin lankalaatikoitani ja löysin kerän lopun punaista lankaa (luultavasti Maijaa) samoin kuin harmaata ja valkoista Novitan Luxus alpakkalankaa, joten materiaalia löytyi lisää. Pienet nyttöset ruskeaa letteihin ja vaaleanpunaista nenään
Lankaa meni ehkä 25 g, siis hieman enempi kuin poikiin lettien ja siomman myssyn takia, mutta en punninnut.
Koukku oli se sama 3.5 mm:nen kuin poikiakin tehdessä
Aluksi ujostelivat toisiaan kovasti
Mutta sitten tyttötonttu rohkaisi mielensä ja meni poikien luo ja pianhan siinä tutustuttiin, kun samaa tonttujen heimoa ovat.Sitten juosta vilistivät ympäri taloa, kiipesivät jopa takan reunustallekin.


Ehkä joku tarkkasilmäinen huomaa, että poikia onkin vain kaksi kun edellisessä postauksessa niitä oli kolme.  Kävi nimittäin niin, että yksi pojista lähti joulupukin antamalle työkeikalle kurkkimaan ikkunoista, muistavatko lapset olla kiltteinä näin joulun allakin.


21 kommenttia:

 1. Ihan tonttu-neito! Kiitos tarinasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan sopii tietenkin, koska tonttu-neidolta näyttää. Mutta ajattelin kirjoittaa kuitenkin ihana!

   Poista
  2. Iso Gnu, sitä sattuu ja tapahtuu näissäkin hommissa kaikenlaista, milloin jää kirjain pois ja milloin tulee liikoja. :D

   Poista
 2. Voi, että kivoja tonttupostatuksia. Kauniita ovat kaikki, noita on mukava katsella. Tavattoman ihania, tykkään.
  Ritva

  VastaaPoista
 3. Kivaa tonttutyttö, ja pojatkin on ok. Nämä ovat aikalailla ajattomia, siis ei vuodenaikaan sidottuja tonttuja. Mullahan on yksi tonttulauma, joka on saaressakin vieraillut, ja yksi siellä viettää talvenkin vahtimassa mun tavaroita. Ne ovat kanssa sellaisia yleistonttuja, ei nimenomaan joulutonttuja. Tosin ovat kyllä alkujaan jouluksi syntyneet mutta kaikille meillehän se elämäntyö muodostuu vastaa jonkin aikaa maaimaa katseltuamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, kyllä ovat ajattomia, kuten sanoit, nämä tontut. Meilläkin on muutamia tonttuja, jotka ovat aina esillä, yksi tuossa takan reunalla (siirtyi kuvauksen ajaksi muualle) ja kolme kotitonttua keittiön hyllyllä. Ensimmäisen kotitontun saimme tyttären ystävättäreltä muuttaessamme v. -89 edelliseen kotiimme. Siitä asti se on huoltanut meidän keittiötä. :)

   Poista
 4. Ihana tonttutyttö. Komeat on hänellä nuo letit.

  VastaaPoista
 5. No nyt on kaikki mallillaan kun pojat sai tyttöseuraakin =) Suloinen neitokainen hän onkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sude, eiköhän tämä pidä pojille vähän kuriakin, etteivät aivan vallattomiksi ala! :D

   Poista
 6. Herttainen tyttönen! Tonntpoikajoukkoon tuli heti hempeää suloisuutta!

  VastaaPoista
 7. Ompa ihania tonttuja, tuo tyttö viimeisimpä syntyi joukkoon, mahtavia todellakin nuo kaikki.

  VastaaPoista
 8. Ihana tonttuporukka ,oikein jouluista! Komeat nenät ja kaikki. Kun sinä tiedät kukista,niin kysynpä,mten ihmeessä joulukaktuksen sais kukkimaan?? Mä olen yrittänyt pitää samaa puhetta kuin santuille,mutta mokomaan ei tehoa yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intsu, vai tiedän minä kukista, heh, heh! :D Enhän minä niisstä oikeastaan mitään tiedä, mutta joulukaktuksiani hoidan niin, etten hoida oikeastaaan ollenkaan. Joskus nakkaan vähän vettä niille, hyvin harvakseen lannoitetta keväisin. Kesäksi vien ulos jonnekin varjoisaan paikkaan vaikka tuuhean pihlajan alle, silloin en kastele kuin ehkä kerran tai kaksi koko kesän aikana. Syksyllä ennen pakkasia sitten sisälle. Joskus kukkivat jouluksi ja/tai pääsiäiseksi, miten itse haluavat, mutta ei kaikkina vuosina. Multaa vaihdan harvoin, ehkä kolmen neljän vuoden välein. Joulukaaktuksia en muuten ole puhutellut, pitäisiköhän nyt hoita sekin hommaa, kun näyttää taas tänä vuonna kukinta olevan minimaalista. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.