Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Kahdet ylipolvensukatJoulukuun hämäryyteen kirkkautta ovat tuoneet värit, joita olen tikuttanut kaksiin ylipolvensukkiin. Aika pitkäveteistähän pitkien sukanvarsien kutominen on, mutta onneksi raitojen teko aina katkaisee yksitoikkoisuuden. Ja kauniit värit piristävät mieltä.

Ensin valmistuivat nämä sukat kokoa 38
Varsi 56 cm jalkapohjasta varrensuuhun
 Langat Nallea (punainen) ja Maijaa (ruskea ja sinapinkeltaien), menekki yhteensä 200 g
Raidoitus omasta päästä 1, 3 tai 5. kerroksen korkuisina raitoina paitsi resorit, kantapäät ja kärjet punaisella
Silmukoita resorissa 84, sileässä osassa ennen pohjekavennuksia 80, terässä 52
Puikot 2.5 ja 3 mm.
 Sukat matkaavat lähiaikoina "anoppikaverilleni", siis miniämme äidille, joka näitä toivoi. Toivottavasti värit miellyttävät ja koko sattui sopiva.  Meillä kun on välimatkaa yli 500 kilometriä, niin ei voi käväistä välillä sovittamassa. Piti ihan mittojen mukaan tehdä. Ylipolvensukissahan olisi tärkeää, että ne olisivat juuri sopivat saajalleen, muutenhan ne eivät pysy ollenkaan ylhäällä.
Tässä kuvassa minun "sirot" jalkaseni toimivat mannekiineina.

Seuraaviin sukkiin nappasin saman ruskean ja sinapinkeltaisen langan seuraksi pätkävärjättyä Maijaa ja seuraavat sukat puikoille.


Ylipolvensukat kokoa 36-37
Varsi 57 cm jalkapohjasta varrensuuhun
Langat Maijaa, menekki yhteensä 190 g.
Resorit valepalmikkoa. Raidat tein kutomalla kullakin langalla 3 kerrosta paitsi resorit, kantapäät ja kärjet ruskealla
Silmukoita resorissa 80, sileässä osassa ennen pohjekavennuksia 72, terässä 52
Puikot 2.5 ja 3 mm Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni sukkien resorit vaihteeksi valepalmikkona, mutta en ole koskaan ennen muistanut ajoissa muuttaa resorin mallia. Nytkin meinasi unohtua, mutta olin vain muutaman kerroksen tehnyt, joten sen purin pois ja tein uuden aloituksen. Kivalta tuntui ainakin tekijälle, mitä mieltä lienee sitten sukkien käyttäjä.


Kolmannetkin ylipolvensukat on tarkoitus tehdä lähiaikoina, mutta nyt välillä ensin jotain muuta. Kuitenkin varmaan koulujen joululomalla ainakin aloitan tyttärelle ylipolvensukat. Silloin hän on paikalla ja voidaan sovittaa tarpeen vaatiessa.


Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa! Me vietämme nyt kolmatta advettipyhää ja Lucian päivää. Enää yksi viikonloppu ennen joulua.
12 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia! Punaisemmissa sukissa on kivasti "säännöllisen epäsäännöllinen" raidoitus.

  Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria! :) Minäkin tykkään tuosta raidoitustavasta ja käytän sitä aika usein.

   Poista
 2. Upeita sukkia ja kivoin värein.

  VastaaPoista
 3. Hienoja sukkia. on noissa tikuttamista. teen sentään 7 V-langasta miesten 45 koon sukkia ja aikaa menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnu, 7veikasta nämäkin syntyisivät paljon nopeammin. :)

   Poista
 4. Aikamoinen neulominen on noin pitkissä varsissa; kauniita miolemmat. Olen yhdet sukat tehnyt eivätkä meinaa millään saajalla pysyä ylhäällä, joten olen jättänyt niiden neulomisen sikseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, minä olen miniaälle tehnyt aika monet (kai neljät, jos muistan oikein) ylipolvensukat ja aina hiukan ohjetta parannellut. Viimeksi tein 7veikasta 2.5 mm:n puikoilla ja ne pysyvät parhaiten tähänastisista ylhäällä. :)

   Poista
 5. ihanat punaiset, oikeat joulusukat! Erityisesti huomasin noissa toisissa sukissa läiköittyvän langan tekevän jännittäviä kuvioita aivan kuin olisi erilaista pintaneuletta.
  Viikonvaihteessa kävin ns. maalaismarkkinoilla, jossa oli paljon käsityöläisten tuotteita ym. Siellä huomasin myös sukkien resoreissa valepalmikkoa.

  VastaaPoista
 6. Voi nuo punaraitaiset ovat aivan ihanan väriset. Harmi kun minun tyttöni ei suostu pitämään polvisukkia, minusta niitä olisi niin mukava tehdä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.