Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 4. elokuuta 2016

Heinäkuun raportti yllätti minut


 Elokuuta on eletty jo monta päivää, mutta minulla on katsaus heinäkuun käsitöihini tekemättä. Minullahan on ollut jo usean vuoden ajan tapana katsastaa kuukauden vaihtuessa, mitä olen saanut aikaan. Samoin vuoden lopussa yhteenveto koko vuodesta. Näin saan mukavasti kokonaiskuvan käsitöistäni. Usein jälkeenkin päin palaan niihin milloin mitäkin tietoa etsimään.


Ja nyt siis heinäkuun tekeleeni ja niihin käyttämäni lankamäärät. Varsinkin tuota langan kulutuksen kokonaismäärää ihmettelin. Mutta aloitetaan alusta, ensimmäisenä valmistui 4.7. virkattu hedelmäkulho, trikookudetta 210 gSitten 6.7. virkattu olkalaukku, Novitan Hankoa 290 g


Sukkia viisi paria seuraavasti
8.7. raitasukat koko 39-40, Nallea 85 g
10.7. raitasukat koko 39, Nallea 80 g
13.7. raitasukat koko 38, kahta Nallea 75 g
14.7. raitasukat koko 32, kolmea Nallea 55 g
16.7. pikkusukat koko 34, Pikkusiskoa 50 gSytomyssyjäkin valmistui sattumalta sama määrä kuin sukkia:
 18.7. sytomyssy, Mark&Kattens Trio 60 g
19.7. sytomyssy, Mark&Kattens Trio 45 g
27.7. sytomyssy, Mark&Kattens Trio 50 g
28.7. sytomyssy 371, Primavera Cotton ja Catania 50 g
29.7. sytomyssy, Primavera Cotton ja Catania 40 g22.7. valmistui vauvan peitto isoäidin neliöillä, jämälankoja 350 g ja...... 25.7. seitsemän huovutettua patalappua, vironvillan jämiä 155 g.


Kun edellä olevat lankamäärät ynnätään yhteen, saadaan summaksi 1595 g. Se on minulle aika suuri kuukausittainen määrä. On tietenkin otettava huomioon, että peiton lapuista suurin osa oli tehty jo aiemmin, joten kaikkea tuota puoltatoista kiloa ei ole kudottu/virkattu heinäkuussa. 

Uutta lankaa ostin yhteensä 500 g ja pienen laskutoimituksen jälkeen voin todeta, että kuluvan vuoden aikana on lankavarastoni pienentynyt yhteensä 5765 g. Tyytyväisenä täällä hymyilen, sillä tarkoituksenihan on pienentää lankavarastoani mahdollisimman paljon.
14 kommenttia:

 1. Kyllä olet tehnyt paljon ja erilaisia käsitöitä, hienoja !

  VastaaPoista
 2. Paljon sinäkin olet ehtinyt heinäkuussa!

  VastaaPoista
 3. Tosi paljon olet ehtinyt tekemään ihania käsitöitä. Itsellä on sukanvarsi menossa jo kolmatta kertaa.... ehkä nyt saan oikean tuntoisen resorin. Ohut lanka ja liian paksut puikot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, kyllä minullakin joskus sukanvarsi vastustaa, mutta kun muutaman kerran purkaa ja kutoo uudelleen, voi saada mieleisensä. ;)

   Poista
 4. Hienoa hienoa! Kiva kun lankavarasto on pienentynyt, siihen aina kannustan neulojia. Mitä niitä lankoja hilloamaan;)
  Sulla on siis aina puikot käsissä tai käsillä heti saatavilla kun taukoa muusta tulee. Niin on taas suuri määrä neuleita valmistunut.
  Eloisaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KristiinaS, aika usein kyllä puikot ovat käsissäni, mutta nyt on mennyt muutamia päiviä melkein puikoitta. Tosin heti saatavilla ne on nytkin ja työkin aloitettuna. :D

   Poista
 5. Hieno kokoelma neuleita! Siullahan on valmistunut jokin neule melkein joka päivä. Kadehdittavaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivikki, piti ihan laskea, montako työtä tuossa on. Jos jokainen pannulappu lasketaan yksitellen, niin pariin kymmeneen pääsin. :D

   Poista
 6. Värikkäitä ja kauniita neuleita, ovat niin ilo silmäillä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomontuvan Anni, minusta käsitöiden teossa on sen puikkkojen/koukun heiluttelun lisäksi toinen nautinto, kun saa käsitellä nätin värisiä lankoja. :)

   Poista
 7. Oletpa ollut ahkera! Hienoja töitä kaikki!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.