Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 16. elokuuta 2016

Sitä sun tätä mökkireissulta


Taas on vietetty aikaa mökillä Kainuussa. Nyt ei kalastettu, mutta muuta puuhaa riitti, esimerkiksi käveleskelin kameran kanssa ja napsin muutaman kuvan. En minä suinkaan niitä kaikkia tänne tuo, mutta muutaman sentääm.

 Kantarelleja, slurp! Meidän mökin lähiympäristössä on muutamia paikkoja, joissa kantarellit viihtyvät, yksi alue jopa melkein pihapiirissä. Siinä kasvaakin tänä vuonna tavallista enempi sieniä, on kai ollut sopivan sateiset säät. Kantarellisoosia on siis syöty ja syödään vielä täällä kotonakin.


 Naavaparran voisi halutessaan tehdä, sillä niin paksuja naavatuppoja roikkuu lähiympäristön puissa.


Tähän kuvaan yritin saada lähestyvän tumman pilven, mutta eipä sitä juuri huomaa. Tällä kertaa tarvittaisiin kai ne tuhat sanaa selittämään yhtä kuvaa. ;)


Mutta tämä kuva sen sijaan kertoo sen, mitä halusinkin kuvata: nuo pilvet Tyrnävän taivaalla paluumatkallamme.

Ja teinhän minä siellä käsitöitäkin, tietenkin. Niin perillä kuin matkalla autossakin.


Jo menomatkalla valmistui kotona aloitettu Elli-myssy (oma ohjeeni, löytyy täältä)
Lanka Novitan Puro Batik, jonka menekki oli 50 g
Puikot 4 mm ja ihan ohjeen mukaan mentiin.


Tältä myssy näyttää edestä päin, jos sen asettelee päähän kuten kuvassa.


Samasta lankakerästä perusmyssy, jossa sileää neulosta elävöittää muutama nurja kerros
Lanka siis Puro Batik ja menekki vaakani mukaan 55 g
Puikot 4 mm, ja silmukoita104.

Tuo yksi kerä riitti sopivasti näihin kahteen myssyyn, jäljelle jäi vain 23 cm:n pätkä.

 Nämä menevät sytomyssyiksi OYS:aan ja ovat Löysäpipoisten KyJyssä työni n:o 14.



Seuraavaksi Marleenat-sukat Niina Laitisen ohjeella kokoa 37-38
Lanka Novitan Nallea ja sen menekki oli 75 g
Puikot 3 mm:t ja ohjeen mukaan tein.

KyJyni n:o 15


Sitten teinkin tarvekalun itselle eli kännypussin
Lanka Novitan Eco Cotton ja menekki 55 g
Puikot taisivat olla 3.5 mm:t, että sain napakkaa neulosta

Ilman ohjetta tein: aloitin resorista pyörönä, sen jälkeen päällyosaan sitten valepalmikkoa, tausta sileää, lopuksi kolmen puikon päättely. Vyöosan kudoin 1o, 1n -resoria. Sen verran piti neulaa käyttää, että ompelin pussin kiinni vyöhön ja päättelin langanpäät.

Lankavalintaani en ole oikein tyytyväinen, sillä kierteisemmällä langalla saisi varmaan napakamman pussukan. Mutta, kun tarkoitukseen ei varastossani ollut sopivaa lankaa, niin nappasin marketista kerän Eco Cottonia,



 
Edellinen kännypussini oli jo kovin kulahtanut ja lisäksi se oli hiukan liian pieni. Kyllä siihen kännykkäni mahtui, mutta kun mökillä pitää kuljetella tulitikkulaatikkoakin melkein jatkuvasti mukana eikä kaikissa vaatteissa ole taskuja, niin tähän tein tilaa sillekin. Ensin suunnittelin tikkuaskille omaa lokeroa, mutta lopulta päädyin yhteen riittävän isoon. Hyvin tuntui virkansa hoitavan tämäkin pussukka.

Ja on KyJyissä työni n:o 16.








18 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia! Mikä siinä onkin, etteivät pilvikuvat aina onnistu niin kuin toivoisi. Tarpellinen tuo kännykkäpussi. Itse olen vastaavaan käyttänyt pientä olkalaukkua, mutta kumartuessa laukku tulee tielle, joten tuollainen vyöratkaisu olisi paljon parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjut, juuri tuon takia minusta tällainen vyölaukku on parempi kuin kaulassa tai olalla kannettava kännypussi. :)

      Poista
  2. Hyvin toi tumma pilvi näkyy kuvassa. Selvästi syksy tulossa. Kännypussi olisi minulla tarpeen täällä kotona. Nykyajan housuihin pannaan harvoin tarkuja, panisin kännyn sinne kun esim. imuroin, ei tahdo kuulla koska puhelin soi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuijankortteilua, niinpä, ja lenkilläkin tämäon hyvä. Itse käytän tällaista esin hiihtolenkillä vaatteiden alla, niin pysyy lämpimänä paremmin ja akussa säilyy virta. :)

      Poista
  3. Monta kivaa, nättiä ja hyödyllistä juttua olet saanut tehtyä.:)Vaikka toi pilvi tuossa yhdessä kuvassa ei ihan ole sellainen kuin toivoit, niin minusta se on muuten tosi hyvä kuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seijasisko, minustakin tuo kuva on niin hyvä, että toin sen tänne, vaikka ei alkuperäistä tarkoitustani täyttänytkään. :)

      Poista
  4. Kivoja juttuja taas. Nuo Marleenat pitäisi tehdä. Kuinkahan monta monta on listalla/mielessä, että pitäisi tehdä.Luontokuvat on kivoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Gnu, minäkin olen monet sukat aikonut tehdä ja ohjeenkin printannut, mutta... Mutta Kertut ovat olleet viime päivinä mielessäni ja sellaiset varmaan teen taas piakkoin. :)

      Poista
  5. Mikähän noissa kanttarelleissa niin ihmisiä viehättää, minä en tykkää niitten mausta yhtään. Rouskut ja muut kunnon metsäsienet, ne on herkkua ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sude, ai niinkö! :O Ja minusta kantarelleissa on niin hieno maku, ettei paremmasta väliä. Tein viime viikolla lihapataa niillä höystettynä, mutta niiden maku häipyi siihen lihapadan makuun ja siksi minusta kantarellit menivät siinä hukkaan. Tatit ovat toinen herkkuni metsäsienissä, mutta muutkin maistuvat. :)

      Poista
  6. Siellä mökkimaastossa puhdas ilma ,kun puissa noin naavaa sienet on herkullisiaetenkin tykkään sekasieni muhennoksesta kantarellin maku mieto keittoa olen tehnyt ja taas olet kutonut monen laista niin se taitaa olla toiset tekee ,toiset (minä) vain haaveilee

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MAK, niin puhdasta ilmaahan naavan sanotaan merkitsevän. Js istä tuolla on paljon, jopa pihjalissa.

      Poista
  7. Upeita kuvia ja ihania käsitöitä olet saanut aikaan

    VastaaPoista
  8. Kauniita kuvia kuinka syksy saapuu. Mukavia olet neulonut ja tuo kännypussi kiva oivallus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkkis, kännypussi on todella mitä mainioin kapistus varsinkin mökkioloissa. :)

      Poista
  9. Ihania töitä, varsinkin nuo sukat. Pitäis itelläkin testata tuota elli-myssyn ohjetta. Näyttää hyvältä mallilta. Tuo kännykkäpussi on kyllä kätevä käytössä, eipä nuo nykyajan kännykät taho ees taskuun sopiakaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johku, kokeilehan Elli-myssyn tekoa. Minä itse tykästyin aikoinaan siihen tapaan kovin. :) Minulla on ikivanha kännykkä, joka sopii kivasti farkkujenkin taskuun. Tuota tehdessä mietin kyllä, että tämä malli voisi toimia myös älykännykän kanssa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.