Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Matkakäsitöitä


Perjantaina kotiuduttiin Äkäslompolosta, vaikka hiihtosesonki siellä jatkuu yhä. Reilu viisi viikkoa siellä taas vietettiin, tosin kolmessa erässä. Olemme viettäneet siellä laatuaikaa yli 20 keväänä, työssä oloaikanamme yleensä vain viikon, muta nyt eläkeläisinä kuukauden toista. Olemme viihtyneet hyvin, mutta nyt on parina talvena hiipinyt mielee ajatus "jokohan nämä bileet on nähty". Mutta silti mieli sinne aina kaipaa. Mutta aika näyttää, kuinka pitkään haluamme tai jaksamme siellä kulkea.

Paluumatkalla minulla tietenkin puikot lauloivat niin, etten meinannut ehtiä seurata, mitkä muuttolinnut olivat jo saapuneet. Äkäslompoloon joutsenet tulivat jo alkukuusta ja pulmuset tämän viikon puolivälissä. Tien varresta ehdin bongata sentään töyhtöhyyppiä ja kuoveja Ylitornion ja Tornion välillä. Siellä niitä näkyy joka kevät. Yhdet sukat sain valmiiksi ajon aikana ja aloitin myssyä.


Raitasukat koko 39-40, varsi 18 cm
Lanka Novitan tico-ticoa, menekki 60 g
Silmukoita 60, joita tikutin 2.5 mm:n sukkapuikoilla

Perussukat tiimalasikantapäällä. Varsi ja jalkapöydän päällinen 3 o, 1 n -resoria, kuten usein tapaan tehdä. Raidat kahden kerroksen korkuisia vuorotellen toiselta ja toiselta kerältä, Siis samaan tapaan samoista lankakeristä tein nämä kuin edellisen postauksenkin sukat. 


Sitä vain ihmettelin, mikä taika saa aina nuo värit kasautumaan samaan kohtaan, vaikka yritän sitä välttää. Tummat raidat tulevat molemmilta keriltä melkein samaan kohtaan.Oranssi sytomyssy valmistui siis kotona
Lanka Novitan Soft Cotton, menekki 47 g
Silmukoita 112, puikot 3 mm

Matkalle varasin lankaa ja puikot sytomyssyä varten, jonka alottaisin sukkien valmistuttua, mutta en ollut miettinyt mallia ollenkaan. Siinä resoria kutoessasitten hetken pähkäilin, millainen myssystä tulisi ja lopulta muistin Hurrikaani- myssyn, mutta en tarkalleen muistanut sen ohjetta. Tein siis hiukan sinne päin eikä lopputulos ole Hurrikaania kai nähnytkään, mutta myssy kuitenkin.Tänään on vappuaatto, mutta eipä ollenkaan tunnu siltä. Yöllä oli alkanut lumisade, joka jatkui vielä aamulla jonkin aikaa. 

Lunta oli kuin talvella konsanaan. En muista, että vappuaattona olisi näyttänyt koskaan ennen tältä.


 Päivä jatkui pilvisenä, lämpöasteita 2-4 ja vastasatanut lumi alkoi hiljalleen sulaa pois. Mutta vielä sitä on niin paljon, ettei vapputunnelmaa oikein tunnu löytyvän.  Siitä huolimatta toivotan
kaikille hauskaa vappua!


Aurinko meiltä lumet sulattaa,
pian vihertää jo jäinen maa.
Aina suloista on kun saapuu kevät,
ihmiset ilosta hymyilevät.
4 kommenttia:

 1. Mullakin oli taannoin Pyhätunturi-matkalla käsityö. Tosin ei valmista tullut, kun tulin kipeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijankortteilua, toivottavasti olet jo parantunut. :)

   Poista
 2. Nätit sukat ja hauska myssy :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.