Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 8. huhtikuuta 2017

Myssyjä ja kukkia


Tulipa jo mieleen, jokohan minun vuosia kestänyt sukkainnostukseni on vaihtunut myssyihin. Nyt nimittäin tuntuu niin innostavalta tehdä myssyjä, varsinkin sytomyssyjä. Niillehän on aina tarvetta eikä loppua näy, valitettavasti. Kolme myssyä olen taas tehnyt ja lisääkin on suunnitelmissa, mutta ensin  -ettei totuus unohtuis-  ainakin yhdet sukat.

 Torstaina tultiin kotiin sairastamaan. Flunssa nimittäin iski ensin minuun ja parin päivän päästä mieheenkin. Minä alan jo toipua, mutta miehelle nousi toissa yönä kuume. Uskon tämän kuitenkin olevan ihan tavallista "räkätautia" eikä mitään influenssaa, joten eiköhän olla pian taas Lappiin lähtökunnossa. Vaunu sinne jäi odottamaan meitä. Nämä tänään esittelyssä olevat myssyt tikutin vaunullamme Ylläksen kupeessa. Aprillipäivänä valmistui tämä palmikkomyssy, jonka tein ilman minkäänlaista ohjetta. Jopa palmikon tein muistellen jotain vanhaa työtä
Lanka Red Heart Soft (100% akryyli), jonka menekki  61 g
Silmukoita 104, puikot 3.5 ja 4 mm.

Red Heart Soft on aivan heräteostos. Marketissa ruokaostoksille mennessä vilkaisin tapani mukaan lankahyllyä ja tämä punainen väri hurmasi minut niin, että yksi kerä sitä oli pakko ottaa mukaan. Olen useinkin onnistunut välttämään tällaiset houkutukset, mutta nyt en siihen pystynyt. Tämä väri on minusta edelleen ihana.
Seuraavaksi pääsi puikoille TiiQn ohje Xeranthemum, tosin taas hiukan muunnellen
Lanka Novita Butterfly ja sen menekki 51 g
Puikot 2.5 mm aina oikein osuudessa ja  muussa osassa 3  mm
Jatkoin TiiQn ohjeilla, nyt vuorossa Will I Bee Pretty
Lanka sama Novita Butterfly, menekki nyt 48 g 
Ohjeen mukaisin silmukkamäärin tein, puikot 2.5 mm  resorissa ja muussa osassa 3 mm.


Nyt on Butterfly-lanka melkein lopussa. Ehkä barbien mekon verran sitä jäi, joten jotain siitä tehtyä saattaa täällä näkyä joskus. Langan ostin aikoinaan  Kontista, kun sopivalla hinnalla sattui kohdalle. Monta myssyä siitä olen tehnytkin.


Mukava oli reilun kahden viikon poissaolon jälkeen tulla kotiin varsinkin, kun kukkaseni ilahduttivat minua kukinnallaan.  Ei ollut nupun nuppua näkyvissä, kun lähdettiin, mutta palatessa oli jo kukkiakin.Kliiviassa jo toinen kukinto tänä talvena. Ensimmäinen oli tammikuussa. Pieniä ovat tämän talven kukkatertut, pitäisiköhän vaihtaa multa.

Toinen santtuni aloitti lupaavan kukinnan. Nuppuja kasvamassa lisääkin. Toisessa purkissa samaa alkuperää oleva santtu, mutta ei nupun nuppua.


Lehtikaktus, joka kukkii pitkin talvea miten sattuu, joskus heti syksyllä, joskus pääsiäiseksi, kuten tänä vuonna.


Hyvää palmusunnuntain viikonloppua kaikille!

9 kommenttia:

 1. Hienoja myssyjä olet jälleen tehnyt :-) . Hyvin on kukkasi alkaneet kukkimaan. Ite oon siirtynyt vuosia sitten pelkästään viherkasveihin, kun en oo saanut kukkivia kukkimaan, ainoastaan santut on aikoinaan kukkineet :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, ei minullakaan kaikki kuki, mutta santut ja kliivia ovat kukkineet joka vuosi, joskus paremmin joskus huonommin. Orkideat kukkivat jossain vaiheessa hyvin, muta nyt nekin vain jurottavat ja osa niistä on kuollut pois. Miten käynee jatkossa.

   Poista
  2. Ai niin, kukkiihan se tuo lehtikaktuskin joka vuosi. :D

   Poista
 2. Punaisessa on kaunis malli. Tuommoisen voisin tehdä ihan itselleni myssyksi ♥
  Hyvää Palmusunnuntaita sinulle ♥

  VastaaPoista
 3. Niin hienoja myssyjä ja kukat ilahduttaa kukinnallaan !

  VastaaPoista
 4. MAK, niin ne tekeevät. Nyt vain odotellaan, miten sinun santtusi kehittyy. :)

  VastaaPoista
 5. Punainen on todella kaunis väri. Ja alimmat ovat kaksi lempimalliani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, minäkin olen noista(kin) TiiQn malleista ainaa tykännyt, mutta jotenkin ovat viime aikoina olleet unohduksissa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.