Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Myssykokeiluja


Viimeisten seitsemän vuoden aikana olen tehnyt varmaan enemmän myssyjä kuin siihen astisen elämäni aikana. Siihen minut on ohjannut sytomyssyily, joka alkoi tammikuussa 2010.  Kukapa haluaisi aina tehdä samanlaisia sukkia tai myssyjäkään, siihenhän pitkästyisi niin tekijä kuin saajatkin. Etsinkin aina uusia myssyideoita niin vastaan kävelevien ihmisten päistä kuin kaikista muistakin näkemistäni myssyistä. Tällä kertaa pääsi kokeiluuni kaksi myssyä, jotka näin FB:ssa sytomyssyryhmissä. 


Viikko sitten valmistui tämä sytomyssy Ribbons of Hope -ohjetta mukaillen.
Lanka  Essentials Cotton, sen menekki oli 55 g
Silmukoita 128, joita tikutin 3.5 mm:n puikoilla

Näkemässäni kuvassa myssy oli kivan näköinen, mutta tämä oma versioni ei yllä samaan, mutta menettelee kyllä. Syynä luultavasti se, etten viitsinyt suomentaa englannin kielistä ohjetta, vaan tein näkemäni perusteella.Myssystä tuli reilun kokoinen, mahtuu varmaan yli 60cm:n päähänkin, kuvassa mannekiinina mieheni 59-senttinen pää.
Seuraavaksi palmikkomyssy "omasta päästä"
Lanka saam kuin edellä, siis Essentials Cotton  ja menekki tähän hieman pienempään 50 g
Silmukoita 120,  puikot 3.5 mm.Tätä myssyä aloittaessa oli tarkoitukseni tehdä edellisen tapainen myssy, taas hiukan muunnellen. Mutta ekan palmikonkierron jälkeen tulinkin toisiin aatoksiin ja nyt olen tyytyväinen lopputulokseen. Tällaisen myssyn voisin valita itsellenikin.

Pari päivää sitten valmistui tämä raitamyssy 
 Langat oranssi, musta ja valkoinen Novita Soft Cotton, menekki yhteensä 48 g
Silmukoita 112 ja tikutin niitä 3 ja 3.5 mm:n puikoilla.
Ja tämäkin idea ja mallineule siihen on peräisin samasta lähteestä kuin ekan myssynkin. HUS:n ryhmässä oli nimittäin myssy, joka näytti kuvassa virkatulta mutta oli kuitenkin kudottu. Meitä ohjeen toivojia oli ainakin kaksi ja tässä näet minun ekan luomukseni kyseisellä mallineuleella. Jotenkin minusta tuntuu, että tämä pipomalli voi saada suosiotakin, vaikka en itselleni ehkä valitsisikaan. Kiva oli tehdä myssyä tällä mallineuleella, joten tällaisia syntynee lisääkin. Mielessäni suunnittelin jo erilaisia värivaihtoehtoja.

Kysyin ja sain luvan julkaista mallineuleen täällä blogissani. Tässäpä se tulee halukkaiden käytettäväksi:
1. krs  *nosta 1 s, 1 s oikein*
2. krs  *nosta 1 s, 1 s nurin*
3. krs oikein
4. krs nurin
5. krs *1 s oikein, nosta 1 s*
6. krs *1 s nurin, nosta 1 s*
7. krs oikein
8. krs nurin

Toista näitä 8. kerrosta vaihtaen väriä aina 4. kerroksen jälkeen. Ja * - * toistuu siis koko kerroksen ajan. 8 kommenttia:

 1. Ja lisää myssyjä uusia malleja tuo oransi näyttää aivan virkatulta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MAK, minustakin tuo mallineule muistuttaa kovasti virkkausta. :)

   Poista
 2. Hienoja myssyjä oot jälleen kerran tehnyt. Tuon raitamyssyn mallineule on hyvän näköinen. Kiitos ohjeesta, täytyy pistää korvan taakse ja kokeilla jossain vaiheessa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, kiva kuulla, että tämä mallineule kiinnostaa sinuakin. Jäänpä siis odottamaan sinun kokeiluasi. :)

   Poista
 3. Todella hauska neulepinta tuossa viimeisessä myssyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, samaa mieltä minäkin ja siksi pitikin heti kokeilla. :)

   Poista
 4. Kauniita myssyjä olet taas kutonut.Sinulla taitaa olla jatkuvasti puikoilla sytomyssy muiden neulomustesi ohella? Kuinka monta myssyä olet kaikkiaan vuosien aikana kutonut?Kerro,jos olet laskenut. - Hyvää Vappua sinulle ja miehellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Famu, kyllä minulla menee joskus kuukausiakin, etten tee yhtään sytomyssyä. Mutta sitten niitä tulee taas kuin putkesta! :D Olen pitänyt kirjaa tekemistäni sytomyssyistä ja niitä on nyt 411. Kiitos samoin hyvää vappua sinnekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.