Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Raitasukkia tunturien kainalossa


 Edelleen ollaan Ylläksen kupeella, mutta perjantaina otamme vaunun koukkuun ja ajelemme kotiin. Tämän talven hiihdot on siis pian hiihdetty meidän osaltamme, vaikka hiihtokelit jatkuvatkin hyvinä edelleen.


Päivällä on muutamia lämpöasteita ja se saa lumet sulamaan, varsinkin auringon paistaessa. Niinpä alueellamme saa kierrellä rapakoita. Yöpakkaset sitten jäädyttävät loskan ja veden ja pitävät ladut hyvinä. Minä en ole enää tällä reissulla hiihtänyt, kun en ole parantunut tästä sitkaasta flunssasta ja sen jälkitaudeista. Eilen jouduin taas käymään lääkärissä, joka totesi keskikorvantulehduksen vasemmassa korvassani. Siis uusi antibioottikuuri, edellinen loppui viikko sitten. Toivotaan nyt, että korvani paranee ja muutenkin vointi normalisoituu, sillä toukokuun alkupuolella minulla on käynti OYS:n Kuulokeskuksessa kuulolaitearviossa. Siinä ei varmaa korvatulehdusta kaivata.


Mutta puikkoja olen heilutellut lukemisen ja ristikoiden ohella. Ja hyvin on aikani kulunut niiden parissa enkä ole hiihtoa kaivannut.


Ensin valmistuivat raitasukat kokoa 38, varsi 15 cm kantalapun yläreunaan mitattuna
 Lnagka Novitan tico ticoa, menekki 52 g
Silmukoita 56 ja puikot 2.5 mm:n sukkikset

Minulla on ollut jo pitkään jemmassa alehinnalla ostettua tico ticoa kaksi kerää. Nyt päätin muuttaa ne sukiksi ja tässä on ensimmäiset. Nämä ovat ihan perussukat tiimalaikantapäällä. Varsi ja jalkapöydän päällinen 3 o, 1 n -resoria, kuten usein tapaan tehdä. Raidat kahden kerroksen korkuisia vuorotellen toiselta ja toiselta kerältä, toisen kerän aloitin sisältä ja toisen päältä. Varrensuut. kärkikavennukset ja kantapäät vain yhdeltä kerältä.Sitten halusin kokeilla sukkiin edellisen postauksen myssyn mallineuletta. Ja hyvinhän se tuntuu sopivan sukanvarsiinkin, mutta terän tein sileää oikeaa. 


Perussukat  koko 40, varren korkeus 15 cm kantalapun yläreunaan mitattuna, 
Langat Novitan Nallea ja Gjestalin Maijaa, menekki yhteensä 92 g
Silmukoita 56, joita tikutin 3 mm:n sukkiksillaNeuleesta muodostuu kuin piiri pieniä ukkoja käsikädessä. Ohjeen mallineuleeseen löydät edellisen postaukseni lopusta, joten rullaa alas päin.Näihin sukkiin käytin loppuja sinisiä ja valkoisia lankoja, joita minulla jäi käyttämättä Suomen 100v-juhlavuoden vauvoille, kun keräystavoite saavutettiin.  Punaisella Maijalla sekä  piristin sukkien ilmettä että takasin lankojen riittävyydeen. Ihan loppuun noita lankoja en vielä saanut, mutta varsinkin siniset kuluivat aika vähäksi. Yksiin raitoihin langat olisivat vielä riittäneet, mutta en riskeerannut vaan tein varman päälle.

10 kommenttia:

 1. Kauniit sukat ja myssyt kauniissa maisemissa.

  VastaaPoista
 2. Hauska tuo myssystä opittu raita sukissa :)

  VastaaPoista
 3. Kivan näköisiä sukkia. Paranemista flunssan kourista, korvakivut ovat ikäviä, toivottavasti lääke auttaisi. Meiän mökki/hiihtoreissu kariutui tältä keväältä. Saimme noroviruksen vieraaksi ja näköjään siitä toipuminen kestää ja kestää. Mökkipaikkakunnalla näkyy lunta olevan vielä 94 cm, jotta kyllä siellä myöhemminkin hiihtämään ehtisi, olemme kuitenkin lähdössä kohtapuoliin lomalle etelän aurinkoon ja emme halua mitään riskejä ottaa paranemisen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankuritar, kuuri korvatulehdukseen syöty, mutta oireet eivät täysin poissa, joten... Ei ole noroviruksen "kourissa" lystit olot, Äkäslompoloonkin jäi reilusti lunta ja hyvät hiihtokelit, kun eilen sieltä lähdettiin kotiin. Toivon teille oikein antoisaa lomareissua! :)

   Poista
 4. Onpa kiva malli noissa sukkien varsissa, täytyy laittaa muistiin. Kiitos hienosta vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivikki, ole hyvä! :) Vinkkejä on kiva saada ja jakaa.

   Poista
 5. toivotaan ,että korvakipu loppuu ja eihän sitä ahkera ihminen voi olla piirtoja heiluttamatta vaikka sairas onkin ja tosiaan nyt kun katson nuita sinisiä sukkia niin selvästihän siinä näkyy ukon kuvia ,hauskat Hyvää Vappua lumisesta maisemasta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MAK, hauskaa vappua sinnekin! Nyt sataa vettä, joten ehkä lumikin vähenee hiljalleen.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.