Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 11. huhtikuuta 2017

Raitaa ja yksiväristä punaista


Hitaasti ovat käsityöni nyt edenneet, kun olen flunssan kourissa kärvistellyt. Edellisessä postauksessahan jo kerroin, että tauti alkaa helpottaa. Mutta sitten sunnuntaina tuli takaisku ja tänään olen jo arponut, pitäisikö lähteä lääkärin puheille. On yskä ja päänsärky sen verran vaivanneet, että olen viihtynyt pääasiassa vuoteessa. Ja minähän en ole oppinut tekemään käsitöitä makuultaan, siis olen lueskellut ja ratkonut ristikoita ajankulukseni.


Mutta yhdet sukat ja yhden peittolapun sentään ehdin saada valmiiksi.Perjantaina valmistuivat raitaiset perussukat koko 38, varsi 17 cm, 
Langat sininen ja vaaleansininen Nalle, menekki yhteensä 71 g
Silmukoita 56, puikot 3 mm:n sukkikset

Minä olen tykästynyt kahden kerroksen raitoihin sukissa, mutta nyt päätin tehdä kolmen kerroksen raitoja. Luulenpa, että seuraavissa raitasukissani on taas kahdenkerroksen raidat.

Näiden sukkien langat olin varannut sinivalkoisiin vauvasukkiin, joita minäkin ehdin tehdä 29 paria. Mutta sukkien teko sai innostuneita ihmisiä liikkeelle niin paljon, että koko vuoden tarve täyttyi jo maaliskuussa ja keräys lopetettiin. Niinpä minulle jäi sinivalkoisia sukkalankoja jonkin verran muuhun käyttöön. Aloitin lankojen hävittämisen näistä sukista. Hyväntekeväisyyteen menevät nämäkin, nimittäin OYS:n syöpäpotilaille.
Peittolappu n:o 4  Seijasiskon keräykseen
Lanka nimetön akryylisen tuntuinen jämälanka, menekki 18 g.

Kuvassa mukana myös kolme edellistä lappua, päällimmäinen on tämä viimeisin. Tarkoitukseni oli tehdä kymmenkunta lappua, mutta saapa nähdä, ehdinkö enempää kuin nämä. No onhan tässä yhteen peittoon vaikka nurkkalaput, johon akryylilankainen lappu lienee oikein sopiva.

4 kommenttia:

 1. Kauniit sukat ja lappujakin olet hyvään tarkoitukseen neulonut. Hyvää pääsiäistä ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjut, kiitos samoin sinne hyvää pääsiäistä! :) Jospa minäkin paranisin siihen mennessä, kun sain tänään antibioottikkuurin poskiontelotulehdukseen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiityos, Enkuli! :) Nyt ei käsityöt edisty ollenkaan, kun tämä tauti tuntuu vieneen kaikki voimani.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.