Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 27. maaliskuuta 2018

Myssysato ilahduttaa


Menin lauantaina lankaostoksille Oulun Lankamaailmaan ja heti ovesta sisään astuesssani minulle huikattiin, että sytomyssyjä ja sukkia on tullut paljon. Ja olihan niitä kolme isoa muovikassillista. Tänään hain niiden seuraksi Kempeleen Asukastuvalta kassillisen myssyjä, joten onpa minulla OYS:aan vietävää. Olen minä taas hyvillä mielin, kun monet ihanat ihmiset ovat tehneet paljon sytomyssyjä ja -sukkia, kiitos niistä!

Kotona laskin Lankamaailman kassien sisällön ja yhteensä niissä oli 72 sytomyssyä, 30 paria sukkia ja yhdet kämmekkäät. Ne kaikki esittelen alla olevissa kuvissa, ensin myssyt joiden tekijöistä minulla ei ole tietoa. Kuvassa aina yhden pussin tai kassin sisältö


Sukkia oli kahdessa kassissa, joista toisesssa myös pari myssyä


"Suullinen tieto" kertoi minulle näiden 22 sukkaparin olevan peräisin Iistä joltakin ryhmältä.Nämä kahdeksat sukat ja kaksi myssyä toimitti turkulainen Rauni poikansa välityksellä. Raunin kanssa olemme meillailleet jo etukäteen ja tiesinkin odottaa näitä.


Rauni lähetti myös 4-vuotiaanlapsenlapsensa Ofelian piirtämän sairaalakuvan, jonka sain luvan esittellä muillekin. Aika hieno, vai mitä! On potilasautokin leikkihuoneen ja keinun sekä potilashuoneiden lisäksi. Ihan selkesäti tulevan arkkitehdin alkutuotatoa. (Kuvaa klikkaamalla se suurenee)
Tällainen nappi varmaan ilahduttaa saajaa, niitä oli viimeisimmän myssykuvan myssyissä ja kämmekkäissä.


Ja alla olevat 38 myssyä on siis kotikuntani Asukastuvan kärityöryhmäläisten tekemiä. Tai saattaahan niissä olla jonkun muunkin tekemiä, jos joku muukin on sinne vienyt lahjansa.Vien siis lähiaikoina OYS:aan yhteensä 110 myssyä, sukkia 30 paria ja kämmekkäät.


Lopuksi kerron tositarinan sytomyssyihin liittyen. Olishan tarinoita useampiakin, mutta nyt tämä maaliskuun aikana sattunut. Maaliskuun alkupäivinä sain viestin henkilöltä, jota en oikeastaan tunne, olemme vain kerran olleet samoissa häissä yli 10 vuotta sitten. Hän oli kuullut silloisen hääparin kautta yhteyteni sytomyssyihin ja nyt itse sairastuttuaan ja menetettyään hiuksensa kaipasi mustaa myssyä. Oli kyllä hoitavasta sairaalasta saanut myssyn, mutta mustaa kaipasi. Niinpä hän kysyi minulta löytyiskö minulta sellaista. Näin vastasin hänelle: "Minulla on sattumalta kaksi mustaa sytomyssyä varastossa. Tuntuu melkein johdatukselta, että näin on. En nimittäin yleensä tee mustia, kun en tahdo nähdä mustaa vanhoilla silmilläni. Mutta jostain syystä aloin tammi-helmikuussa tehdä mustiakin, vaikkaa jouduin tihrustamaan. Ystävänpäivänä vein lastin myssyjä OYS:aan, mutta nämä kaksi unohtuivat tuohon, missä ne on kuvattukin." 


Ja lopputuloksena oli, että kuvan myssyistä oikeanpuoleinen oli hänelle sopivan kokoinen ja mallikin miellytti, joten se matkasi postissa hänelle.

Eikö tätä voi sanoa jo johdatuksekssi vai onko se vain pelkkää sattumaa? Olipa kummin vain, niin sen ansiosta ainakin kaksi ihmistä oli tyytyväisiä, myssyn saaja ja minä.

Pääsiäinen lähestyy, elämme jo hiljaista viikkoa. Palmusunnutain virpojilta saatiin taas värikkäitä vitsoja.
12 kommenttia:

 1. Onpa paljon hyviä ajatuksia noissa neuleissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuli, niin on ja minä saan välittää niitä. :)

   Poista
 2. Huikee määrä myssyjä vietäväksi eteenpäin. Ihanaa ko niin moni näitä tekee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johku, eihän tämä muuten onnistuisikaan, jos ei niin moni olisi ottanut tätä sydämelleen.

   Poista
 3. Hieno saalis taas. Ahkeria neulojia on sielläpäin paljon.
  Mustien myssyjen tarina on johdatusta, jotkut sanovat sitä sattumaksi.

  VastaaPoista
 4. Voi mikä määrä myssyjä, ne lämmittää monessa mielessä :)
  Kyllähän tuo mustien myssyjen juttu on onnellista johdatusta selvästikin. Joskus se vaan menee niin :)
  Teillä on käynyt huomattavasti enempi virpojia kuin meillä, meidän maljakossa ei ole kuin kaksi oksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi, joo johdatusta on.
   Täytyy muuten tunnustaa, että tuossa kimpussa on viime vuotisetkin virpomisvitsat, ne kun ovat olleet kodinhoitohuoneen pöydällä koko vuoden. Nyt pääsivät taas paremmin esille. :D

   Poista
 5. Upeaa että ihmiset ovat noin innokkaasti mukana niin myssyjen kuin sukkienkin osalta.
  Kauniita virpomisoksia. Kissallisiakin oksia löytynyt vaikka on ollut niin kylmää.
  Hyvää Pääsiäistä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikka, on ilo hoidella tätä keräystä, kun "saalista" riittää aina vaan. :)
   Sinullekin tunnustan, että osa näistä virpomisvitsoista on viime vuotisia, ovat säilyneet hyvin kodinhoitohuoheen pöydällä. Ja nuo kissalliset ovat juuri niitä vuoden vanhoja.

   Poista
 6. Voi mikä määrä ihania myssyjä ja sukkia - ja hieno sairaalakuvakin.
  Musta myssy oli kyllä jotain ihan muuta kuin vain sattumaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, niin monelaista iloa saa sytomyssyemokin! ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.